Welkom bij TK Home Solutions (voorheen Thyssenkrupp Home Solutions)

Skip Navigation

Hoeveel kost een traplift? Bekijk de prijzen en mogelijkheden

Zoekt u een traplift voor uw eigen huis of voor een familielid? Bij TK Home Solutions hebben we de juiste oplossing voor u. U wilt natuurlijk eerst en vooral weten hoeveel een traplift kost. Daarbij moet u niet alleen de aanschafprijs van een lift rekenen, maar ook de onderhouds- en verbruikskosten. Hieronder vindt u een overzicht van de prijzen en onze antwoorden op veelgestelde vragen in verband met de kosten. De installatie van een traplift is natuurlijk altijd maatwerk, dus raden we u aan om na het lezen van de onderstaande informatie onze configurator te gebruiken, zo krijgt u een duidelijk beeld van de installatie die u nodig hebt.

Kies eerst het type traplift dat u nodig hebt

Het is eenvoudig om te bepalen wat voor traplift op uw trap past. Hebt u een rechte trap in huis? Dan kiest u voor de S100 traplift. Deze is ook beschikbaar voor trappen aan de buitenkant van uw huis. De prijs van de installatie van een S100 traplift is grotendeels afhankelijk van de lengte van de rail. Hebt u een traplift nodig die meerdere verdiepingen kan bedienen? Ook dat is mogelijk.

Hebt u bij uw thuis een draai- of wenteltrap, een spiltrap of een andere trap die een of meerdere bochten maakt? Dan is het model S200 de ideale keuze voor u. De S200 traplift kan op trappen met een of meerdere bochten worden geïnstalleerd. Deze lift is geschikt voor vrijwel elk type trap. Zelfs de trap naar de zolder kan met de S200 worden uitgerust. Als het mogelijk is zullen we de traplift op een trap met bochten steeds aan de binnenkant van de trap installeren. Op die manier kunnen de andere bewoners van uw huishouden de trap gewoon blijven gebruiken.

De prijs van een traplift

Trappen zijn er in veel verschillende maten en soorten. Het is dus belangrijk om te weten welke factoren de prijs van een traplift beïnvloeden. Het gaat daarbij in de eerste plaats om de vorm, lengte en hellingsgraad van uw trap. Daarnaast zijn ook de technische mogelijkheden en uw persoonlijke wensen belangrijke elementen om de prijs te bepalen.

Een traplift is echt een product op maat, en daarom geven we op onze website geen vaste prijzen, maar enkel prijsindicaties. Bent u geïnteresseerd, dan komt onze adviseur u geheel vrijblijvend bezoeken om uw trap te meten. U ontvangt daarna een voorstel op maat. Zo weet u perfect wat de mogelijkheden en prijzen zijn. De trapliften van TK Home Solutions bestaan in verschillende uitvoeringen, dus ook met een beperkt budget heeft TK Home Solutions wellicht een oplossing voor u. Contacteer ons dus geheel vrijblijvend.

Wilt u meer weten over de kosten? Bel ons op 0800 12 697 en maak snel een afspraak. Of vul ons contactformulier in.

Al onze trapliften staan garant voor comfort en kwaliteit

We ontwikkelen onze trapliftmodellen zorgvuldig en met oog voor detail. Veiligheid en comfort zijn daarbij onze prioriteiten. Onze trapliften zijn het resultaat van tientallen jaren perfectionering. Zo beschikken ze bijvoorbeeld standaard over een automatisch stop- en alarmsysteem om ongevallen te voorkomen. De bediening is handig en eenvoudig, en de stoelen worden ontworpen met het oog op comfort.

Prijsindicaties traplift

U wilt natuurlijk graag een idee hebben van hoeveel een traplift en de installatie daarvan nu eigenlijk kosten. Daarom vindt u hieronder een tabel met een prijsindicatie van onze trapliften voor binnen en buiten. Zoals u ziet kost een traplift gemiddeld € 3500 tot € 6000, incl. btw. Hierbij is de installatie door onze deskundige monteurs inbegrepen.

Hier ziet u de verschillende types trapliften en hun gemiddelde prijs.

Soort trap Prijsindicatie
Rechte trap (S100 traplift) v.a. € 3.500,- incl. BTW
Rechte buitentrap (S100 Outdoor) v.a. € 6.000,- incl. BTW
Trap met één of meerdere bochten (S200 traplift) v.a. € 7.000,- incl. BTW

Bij deze prijzen baseren we ons op een standaarduitvoering. De prijs van een traplift is dus grotendeels afhankelijk van het aantal bochten in de trap. Daarom is een traplift voor een rechte trap het voordeligst.

Veiligheids- en kwaliteitsgarantie

Men kan op internet ook tweedehands trapliften vinden. Het is onze ervaring dat de installatie van een tweedehands traplift dikwijls heel moeilijk is en niet altijd een bevredigend resultaat oplevert. Geen enkele trap is immers hetzelfde, en daarom maakt TK Home Solutions elke traplift op maat. Wij bieden dan ook geen tweedehands trapliften aan. Dat is voor ons de beste manier om uw veiligheid en een mooie afwerking te garanderen. Als u bij uw nieuwe traplift van ons ook een jaarlijks onderhoudscontract neemt dan krijgt u bovendien een levenslange garantie op uw traplift. Zo hoeft u zich nooit meer zorgen te maken over eventuele herstellingen of pannes. Onze experts staan dag en nacht voor u klaar.

Worden de kosten vergoed door de overheid?

De Vlaamse overheid biedt een ‘aanpassingspremie’ aan voor wie ouder dan 65 is. Hiermee kunt u werken financieren om uw woning aan te passen aan uw fysieke behoeften, of aan die van een inwonende bejaarde.

Neem dus zeker even contact op met het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap om te weten of u in aanmerking komt voor een vergoeding. Onze trapliftadviseurs kunnen u ook meer vertellen over deze regeling. Zij helpen u graag berekenen hoeveel een traplift kost als u gebruikmaakt van de steunregeling van de Vlaamse overheid.

Onze adviseurs begeleiden u bij elke stap in de keuze, aankoop en installatie van een traplift. Dat begint met een bezoek om uw trap op te meten. Zo kunnen ze een offerte op maat maken die rekening houdt met de specifieke omstandigheden van uw woning. Daarbij houden ze rekening met zaken zoals de draaicirkel van de trap, de hellingsgraad, de plafondhoogte, de trapleuning, het postuur van de gebruiken en de aanwezigheid van eventuele obstakels in de hal, de overloop of het trapgat.

Ze noteren ook uw wensen voor de verschillende opties, en maken daarna een geheel vrijblijvende offerte op. Bel dus vandaag nog ons gratis nummer 0800 12 697. We staan klaar om de mogelijkheden en uw wensen te bespreken.

Vraag uw gratis informatiepakket vandaag nog aan

Vraag uw gratis informatiepakket vandaag nog aan

In maart €1.000,- korting op een traplift

Wij ontvangen graag uw gegevens:
Gelieve hier uw voornaam in te vullen
Gelieve uw naam in te vullen
Gelieve uw e-mailadres in te vullen
Gelieve hier uw e-mailadres in te vullen

Please confirm the legal notice

Wij hebben uw gegevens goed ontvangen. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Wij hebben uw gegevens goed ontvangen en nemen binnenkort contact met u op om uw situatie te bespreken. Zo kunnen wij u de juiste informatie toesturen of u een afspraak geven met één van onze adviseurs om even langs te komen bij u thuis.

Hebt u intussen nog vragen? Bel ons dan op ons gratis telefoonnummer 0800 12 697.

Veelgestelde vragen over de aankoop van een traplift

Onze klanten stellen ons uiteraard regelmatig vragen over de installatie en aanschaf van een traplift. Omdat we u zo goed mogelijk willen informeren hebben we hieronder de meest relevante vragen verzameld, samen met onze antwoorden.

» Wat is de prijs van een traplift inclusief installatie?

De prijs van een traplift is afhankelijk van wat voor trap u in uw huis hebt. De prijzen voor een traplift incl. installatie beginnen vanaf € 3500 voor een rechte trap.

» Hoeveel kost een traplift?

Om de prijs van een traplift te berekenen moet u niet alleen kijken naar de aanschafprijs. Er zijn ook de kosten voor het onderhoud van de traplift en de energiekosten voor het gebruik ervan. Die energiekosten hangen natuurlijk af van hoe vaak u de traplift gebruikt, maar de liften van TK Home Solutions zijn erg energiezuinig.

» Zijn de prijzen inclusief btw?

Ja, op onze website zijn alle prijzen incl. btw.

» Hoe kan ik de juiste traplift kiezen?

Daar helpen onze adviseurs u bij. Voor het opmaken van een bestek komen ze bij u thuis om alle opties te bekijken. Zo kunnen ze u precies vertellen welke traplift geschikt is voor uw woning. U kunt er dus zeker van zijn dat de traplift die wij u voorstellen in onze offerte, perfect geschikt is voor uw woning en behoeften.

» Is een offerte voor de prijs van de traplift gratis?

Ja, wij maken kosteloos een offerte voor uw traplift. Deze offerte is dus gratis, maar ook vrijblijvend. U beslist of het aanbod overeenstemt met uw wensen en budget.

» Hoeveel kost een traplift inclusief installatie?

De prijsindicaties op deze pagina zijn inclusief installatie. Zoals hierboven vermeld zijn dit geen definitieve prijzen. De uiteindelijke prijs zal afhangen van het type trap en de door u gekozen opties.

» Hoeveel kost het onderhoud van een traplift?

Een veilige en goed werkende lift vereist regelmatig onderhoud. Door te kiezen voor ons onderhoudsprogramma met een jaarlijks abonnement, krijgt u een levenslange garantie. Zo weet u zeker dat u altijd kunt rekenen op uw traplift en onze experts die dag en nacht voor u klaarstaan.

» Waarom is het niet verstandig om een tweedehands traplift aan te schaffen?

Wij raden de aankoop van een tweedehandstraplift meestal af. Tweedehands trapliften zijn vaak al lange tijd in gebruik geweest en ze beschikken niet over de nieuwste technieken. Bovendien kunnen tweedehands trapliften dikwijls niet goed aangepast worden aan een andere trap. Nieuwe trapliften worden immers op maat gemaakt van de trap waarop ze worden geïnstalleerd. Een tweedehandstraplift kan wel worden aangepast, maar dan verloopt de installatie meestal veel moeilijker. We zien dat dergelijke trapliften soms minder goed werken en misschien zelfs minder veilig zijn.

» Is het verstandig om een traplift te huren?

Bij TK Home Solutions verhuren we geen trapliften. De installatie van een traplift is, zoals we hierboven schreven, maatwerk. Een gehuurde traplift moet dus telkens opnieuw aan een andere trap worden aangepast. Dit kost extra tijd en geld, en het leidt al snel tot kwaliteitsproblemen. Het kan financieel interessant lijken om een traplift te huren, maar dat is het uiteindelijk meestal niet.

» Kan ik de traplift weer verkopen als deze niet meer wordt gebruikt?

Misschien vraagt u zich af of een traplift kan worden doorverkocht als u hem niet meer gebruikt. Dat is zeker mogelijk, en omdat de trapliften van TK Home Solutions bekendstaan om hun veiligheid en betrouwbaarheid kunnen deze gemakkelijk worden doorverkocht.