Welkom bij TK Home Solutions (voorheen Thyssenkrupp Home Solutions)

Skip Navigation

Met welke termijn moet ik rekening houden als ik een traplift bestel?

Een traplift kan heel snel worden geïnstalleerd.

Indien u dat wenst, kan de traplift in een termijn van 2 weken worden gerealiseerd. De gemiddelde levertijd is 4 tot 6 weken.

Wat is de levertijd van een traplift in geval van nood?

In geval van revalidatie, ziekte, een breuk of bijvoorbeeld een heupoperatie wordt het voor ouderen een helse uitdaging om de trap nog op te raken. Al te vaak zien we hoe een ziekenhuisbed in de woonkamer wordt geïnstalleerd om een bepaalde periode te overbruggen. En dat is jammer, want u ligt het liefste in uw eigen bed én in uw eigen slaapkamer. Een traplift installeren kan een duurzame investering. Maar hoelang moet u wachten op uw traplift in geval van een plotselinge verminderde mobiliteit?

Stap 1: onze adviseur komt bij u langs

Wij hechten veel belang aan een eerste persoonlijk kennismakingsgesprek bij de klant ter plaatse. Zo kunnen we voldoende uitleg geven over trapliften en de verschillende modellen voorstellen. Bij het eerste bezoek kijken we ook meteen naar het technische aspect: hoe breed is de trap, zijn er bochten, is er voldoende plaats om de lift te parkeren en wat zijn de persoonlijke voorkeuren van de toekomstige gebruiker?

Stap 2: u ontvangt een voorstel op maat

Op basis van de analyse van de adviseur ontvangt u een voorstel op maat. Hierin wordt duidelijk en transparant omschreven over welk type traplift het gaat en wat de afmetingen en geïntegreerde technologie zijn. In ons aanbod vindt u de S100, S200 en Levant Outdoor. Hier kunt u alvast een vergelijkende studie bekijken. Indien gewenst lichten we het voorstel persoonlijk toe.

Stap 3: bij akkoord betaalt u alvast een voorschot

Wanneer u akkoord gaat met het voorstel en staat te popelen om uw nieuwe traplift in gebruik te kunnen nemen, verzoeken we u een voorschot te betalen. Pas na ontvangst van dat voorschot wordt de productie van uw gepersonaliseerde traplift opgestart.

Stap 4: na 2 of 4 weken komt de installateur langs

De normale levertermijn voor een nieuwe traplift die nog geproduceerd moet worden, bedraagt 3 tot 4 weken na ontvangst van het voorschot. In geval van nood, zoals hierboven beschreven, kan er een spoedprocedure worden opgestart, waardoor de leveringstermijn kan worden ingekort tot amper 2 weken. De kostprijs wordt hierdoor wel wat hoger. De trap wordt in minder dan 4 uur geïnstalleerd.