Welkom bij TK Home Solutions (voorheen Thyssenkrupp Home Solutions)

Skip Navigation

Ontdek hoe een traplift wordt gemaakt

Een traplift ziet er op het eerste gezicht uit als een eenvoudig apparaat, dat in alle comfort en veiligheid naar boven en beneden gaat. Maar vergis u niet, een traplift is het een gesofisticeerd mechanisch proces van radars, kogels, kabels, connectoren, … u vraagt zich dus wellicht af hoe een traplift nu eigenlijk wordt gemaakt?

Eerst en vooral nemen we de klant en zijn trap altijd als uitgangspunt bij het ontwerp en de productie van een traplift. Dat betekent dat de traplift volledig op maat wordt gemaakt, want welke trap en welke wensen zijn dezelfde?

3D-ontwerp

Onze adviseur komt geheel vrijblijvend en na afspraak op bezoek om alle mogelijkheden uit te leggen. Hij neemt de precieze maten van de trap op en geeft ze door aan zijn collega’s in onze eigen fabriek. Dat gebeurt allemaal digitaal, de maten worden via een computerprogramma onmiddellijk omgezet in een gepersonaliseerd 3D-ontwerp.

Een team van technici gaat in de TK Elevator-fabriek , op basis van deze gegevens, verder aan de slag. Ze zorgen er onder andere voor dat de railbuizen op maat gemaakt worden en de heugels voor de railconstructie gebogen worden. Daarna lassen robots de driedimensionale metalen onderdelen aan elkaar.

Automatisering en vakmanschap

Nadat de basiselementen van de traplift vervaardigd zijn, gaat een medewerker in een volgende stap aan de slag met de elektronische componenten die onder meer nodig zijn voor de stroomtoevoer. Vervolgens wordt de traplift onderworpen aan een uitgebreide kwaliteitscontrole om te zien of alles goed werkt en veilig is.

Eens goedgekeurd, wordt de traplift, in een moderne poedercoatmachine, geverfd en dit in de kleur die de klant uitkoos. Vervolgens sorteert en verpakt een medewerker de kleinere onderdelen zoals de stoel en de joystick in een aparte doos. De traplift is dan klaar om geleverd en geplaatst te worden.

Een ervaren technieker uit uw regio zorgt voor nauwkeurige, snelle en propere plaatsing. Na uitgebreide toelichting en een demonstratie is de traplift klaar voor gebruik. Kortom, in minder dan een dag zal u weer kunnen genieten van alle verdiepingen in huis en van een veilige trap!

Ja, ik heb interesse in een vrijblijvend bezoek voor een offerte op maat.

Vrijblijvend bezoek TK Home Solutions

In twee stappen bent u klaar

Wij ontvangen graag uw gegevens:

Gelieve hier uw voornaam in te vullen
Gelieve uw naam in te vullen

Stap 2

Om een gratis afspraak te maken, gelieve onderstaand contactformulier te vervolledigen:

Gelieve de 4 cijfers van uw postcode in te vullen
Gelieve uw telefoonnummer in te vullen

Please confirm the legal notice

Hartelijk dank voor uw aanvraag!

Wij hebben uw gegevens goed ontvangen en nemen binnenkort contact met u op om uw situatie te bespreken. Zo kunnen wij u de juiste informatie toesturen of u een afspraak geven met één van onze adviseurs om even langs te komen bij u thuis.

Hebt u intussen nog vragen? Bel ons dan op ons gratis telefoonnummer 0800 12 697.

Met vriendelijke groeten,

Bert Grootjen

Algemeen Directeur thyssenkrupp Home Solutions