Welkom bij TKE Home Solutions (voorheen Thyssenkrupp Home Solutions)

Skip Navigation

Platformlift - Veelgestelde vragen

Wat is een platformlift?

Een platformlift, ook wel plateaulift of hefplatform of rolstoellift genoemd, is een platform of bodem waar u makkelijk op kunt (rijden) waarna dat plateau u naar de bedoelde hoogte tilt. Dat kan verticaal – gewoon recht omhoog -, of diagonaal - zoals de loop van een trap.

Een huislift is eigenlijk ook een verticaal hefplatform, maar dan eentje met koker. De platformlift heeft geen koker.

De platformlift is ook eerder bedoeld voor kleine hoogtes, één opstapje of trede kan voor een rolstoelgebruiker immers al een hindernis zijn die assistentie vraagt.

Omdat TK Elevatorde producent van liften is, is het niet een bepaald aanbod, maar zijn het de specifieke situatie en noden dat uw keuze bepaalt.

Wat is een verticale platformlift en wat een diagonale platformlift?

Een verticale platformlift overbrugt het hoogteverschil recht omhoog, verticaal dus, zoals een lift hoogtes overbrugt.

Een diagonale platformlift gaat schuin omhoog, diagonaal dus, zoals een gewone trap hoogtes diagonaal overbrugt.

TK Elevator is als liftenspecialist en producent van liften de ideale partner om de meest geschikte oplossing te uit te werken.

Kan een platformlift ook buiten?

Uiteraard zijn er ook buitenliften. Hoogteverschillen doen zich immers niet alleen binnen voor. TK Elevator bouwt liften met de bedoeling om alle mogelijke situaties van belemmerde mobiliteit op te lossen.

Voor welke hoogtes is een platformlift geschikt?

Meestal wordt een platformlift geïnstalleerd om geringe hoogten te overbruggen. Maar sommige platformliften gaan tot 3 meter. Het uitgangspunt moet zijn: waar een hoogteverschil moet worden overbrugd, daarvoor is er een liftoplossing.

Een liftspecialist als TK Elevator kent alle mogelijke liftoplossingen en zal graag helpen u de meest gepaste oplossing te vinden.

Zijn er situaties waar een platformlift niet kan?

Is er ergens een hoogte te overbruggen, dan mag u ervan uitgaan dat er een liftoplossing voor bestaat. Ja, ook steile, smalle, onregelmatige treden zijn met een lift overbrugbaar. De beste garantie om de oplossing te vinden en om zelfs meteen de beste oplossing te kiezen, hebt u als u samenwerkt met een specialist ter zake. In TK Elevator, dat al meer dan 60 jaar liften bouwt, vindt u zeker een ervaren partner.

Is een platformlift duur?

De kost van iets is altijd relatief. Afhankelijk van de impact van de hindernis - in welke mate die de mobiliteit bemoeilijkt of zelfs verhindert - zal een platformlift als meer of minder duur worden ervaren. De progressie in mobiliteit mét lift wordt afgewogen tegen de kost van de liftoplossing, dat is logisch. Wel valt die afweging meestal in het voordeel van de lift uit. Dat de installatie van een platformlift in veel gevallen ook nog eens kans maakt op een premie (van de overheid) is nog een factor die de kost drukt en de beslissing voor een lift dus gemakkelijker maakt.

TK Elevator heeft door zijn jarenlange ervaring een goed zicht op mogelijke subsidies en premies en helpt zijn klanten ook op dat vlak graag.

Ja, ik heb interesse in een vrijblijvend bezoek voor een offerte op maat.

TK Home Solutions Platformlift

Gelieve hier uw voornaam in te vullen
Gelieve uw naam in te vullen
Gelieve uw e-mailadres in te vullen
Gelieve hier uw e-mailadres in te vullen

Please confirm the legal notice

Hartelijk dank!

Wij contacteren u zo spoedig mogelijk