Welkom bij TK Home Solutions (voorheen Thyssenkrupp Home Solutions)

Skip Navigation

Wereldarmoededag: een traplift voor iedereen?

Een traplift voor iedereen

Op 17 oktober is het Wereldarmoededag, een dag waarop allerlei armoedeorganisaties de armoedeproblematiek onder de aandacht brengen, én terecht. Heel wat mensen vechten tegen extreme armoede, geweld en honger. Ook wij van TK Home Solutions willen hier toch graag even bij stil staan.

Een armoedeprobleem?

Vandaag de dag worden heel wat mensen geconfronteerd met materiële deprivatie, een moeilijk woord voor het feit dat iemand zich de gangbare levensstandaard niet kan veroorloven. Dat betekent dat ze een week vakantie, een wagen, onverwachte kosten, of zelfs een maaltijd met vlees of vis financieel niet aankunnen. Armoedeorganisaties doen er dan ook alles aan om de problematiek meer in de schijnwerpers te zetten en op zoek te gaan naar oplossingen.

Versterking door de coronacrisis

Naar aanleiding van de coronacrisis kregen mensen met financiële moeilijkheden het nog harder te verduren. Bovendien kampen ze vaak met gezondheidsproblemen, waardoor ze ook vandaag extra geviseerd worden. Het einde van de maand halen, blijkt ook geen evidentie voor kwetsbare gezinnen. Het inkomensverlies en de prijsstijging van voeding en andere basisgoederen zitten daar zeker voor iets tussen. De armoedecijfers rijzen de pan uit, en ook in de toekomst zullen veel mensen zich in een lastig parket bevinden.

Verborgen armoede bij ouderen

Ook onze ouderen blijven niet gespaard, integendeel, velen van hen hebben het moeilijk om de eindjes aan elkaar te knopen. Vooral alleenstaanden krijgen het zwaar te verduren. Wist u dat het armoederisico dubbel zo groot is bij ouderen? Waarschijnlijk niet, want veel ouderen staan niet te springen om te vertellen hoe ze er financieel voor staan. Bovendien wensen ouderen vaak geen hulp of weten ze niet precies bij welke instanties ze kunnen aankloppen. De ingewikkelde regelgeving maakt het er ook niet makkelijker op. De weg vinden naar hulp blijkt geen eenvoudige opdracht. En toch zijn er heel wat mogelijkheden voor financiële en andere hulp, zo ook premies voor de installatie van liften in een woning.

Subsidies voor trapliften

Trapliften, huisliften en platformliften worden erkend als middelen waardoor thuis wonen mogelijk blijft. Daarom steunen de Vlaamse, provinciale en gemeentelijke overheden en besturen in veel gevallen de installaties van liften in woningen door premies toe te kennen. Welke steunmaatregelen er zijn en of u er een beroep op kunt doen, vindt u hier. Daarnaast kunt u ook steeds terecht bij één van onze TK Home Solutions adviseurs. Waarom we daar bij TK Elevator op inzetten? We willen armoede de wereld uit helpen en ervoor zorgen dat elke oudere krijgt waar hij of zij recht op heeft.

Over TK Home Solutions

TK Home Solutions maakt deel uit van TK Elevator AG en is een wereldwijde speler die vooral inzet op duurzame innovatie en technologie. Onze trapliften, huisliften en platformliften helpen u in alle comfort en veiligheid te genieten van elke verdieping van uw huis. Meer weten? Wij komen graag langs voor een eerste kennismaking.

Vraag uw gratis informatiepakket vandaag nog aan

Vraag uw gratis informatiepakket vandaag nog aan

Krijg tot 50% korting*

Wij ontvangen graag uw gegevens:
Gelieve hier uw voornaam in te vullen
Gelieve uw naam in te vullen
Gelieve uw telefoonnummer in te vullen
Gelieve uw e-mailadres in te vullen
Gelieve hier uw e-mailadres in te vullen

Please confirm the legal notice

Wij hebben uw gegevens goed ontvangen. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Wij hebben uw gegevens goed ontvangen en nemen binnenkort contact met u op om uw situatie te bespreken. Zo kunnen wij u de juiste informatie toesturen of u een afspraak geven met één van onze adviseurs om even langs te komen bij u thuis.

Hebt u intussen nog vragen? Bel ons dan op ons gratis telefoonnummer 0800 94 365.