Welkom bij TK Home Solutions (voorheen Thyssenkrupp Home Solutions)

Skip Navigation

Waterschade in huis: wat als mijn traplift beschadigd is?

Waterschade in huis: wat als mijn traplift beschadigd is

De overstromingen in Wallonië tijdens de zomer van 2021 laten ons er meer dan ooit bij stilstaan dat klimaatrampen in België in de toekomst zeker nog zullen voorkomen. Hopelijk overkomt het u nooit, maar wat als er schade ontstaat in uw woning door wateroverlast? En wat als uw traplift daarbij ook beschadigd raakt? Aangezien de aankoop van een traplift een heuse investering is, wilt u uiteraard weten welke stappen u moet ondernemen bij waterschade en of die schade wel gedekt wordt door uw verzekeraar. We vertellen er meer over in deze blog.

Wordt waterschade gedekt door de brandverzekering?

In België is het afsluiten van een brandverzekering niet verplicht. Het is echter wel sterk aan te raden om dat toch te doen. Wanneer een brand zou ontstaan die u zelf veroorzaakt heeft en u niet verzekerd bent, kunnen de gevolgen namelijk erg verstrekkend zijn. Een verzekering zorgt ervoor dat u op beide oren kunt slapen.

Maar wist u dat een brandverzekering meer dekt dan brand alleen? Ook stormschade, schade door een explosie of onvoorziene schade door water vallen eronder. Schade aan uw woning die bijvoorbeeld veroorzaakt wordt door een overstroming, is dus gedekt door uw brandverzekering. Aangezien uw traplift een vaststaand onderdeel is binnen uw woning, wordt schade aan de traplift bijgevolg ook gedekt.

Heeft u een brandverzekering afgesloten? Dan hoeft u zich geen zorgen te maken over eventuele waterschade aan uw traplift.

Uitzonderingen op de regel

In sommige gevallen kunnen verzekeringsmaatschappijen toch moeilijk doen over een uitbetaling na een overstroming.

Wanneer de overheid een locatie bestempelt als risicozone voor terugkerende overstromingen en u daar binnen de achttien maanden toch een woning bouwt, kunnen verzekeraars weigeren om te betalen na een schadegeval door waterlast in dat gebied.

Ook wanneer u beslist heeft om te bouwen in overstromingsgevoelig gebied, is het mogelijk dat de verzekeraar u niet zal betalen, of dat het uitbetaalde bedrag een pak lager ligt dan gewoonlijk.

In beide gevallen kunt u dit betwisten, maar het is duidelijk dat dit een duur en tijdrovend proces wordt.

Wat doe ik bij schade aan mijn traplift door wateroverlast?

Wanneer uw traplift schade heeft opgelopen door wateroverlast, brengt u het best zo snel mogelijk uw verzekeraar op de hoogte. Daarna doet u er goed aan om alle schade nauwkeurig in kaart te brengen. Een tip hierbij is om nu al, voor u eventuele schade heeft opgelopen, foto’s of een video te maken van uw traplift in de staat waarin die nu verkeert en om dat af en toe te herhalen. Zo zal de staat van uw traplift voor de waterschade niet te betwisten vallen door uw verzekeraar en kunt u eventuele schade duidelijk aantonen aan de hand van nieuwe beelden.

Over TK Home Solutions

TK Home Solutions maakt deel uit van TK Elevator AG en is een wereldwijde speler die vooral inzet op duurzame innovatie en technologie. Onze trapliften, huisliften en platformliften helpen u in alle comfort en veiligheid te genieten van elke verdieping van uw huis. Meer weten? Wij komen graag langs voor een eerste kennismaking.

Vraag uw gratis informatiepakket vandaag nog aan

Vraag uw gratis informatiepakket vandaag nog aan

Maak gebruik van ons lentecondities en krijg tot €1000 korting!

Wij ontvangen graag uw gegevens:
Gelieve hier uw voornaam in te vullen
Gelieve uw naam in te vullen
Gelieve uw telefoonnummer in te vullen
Gelieve uw e-mailadres in te vullen
Gelieve hier uw e-mailadres in te vullen

Please confirm the legal notice

Wij hebben uw gegevens goed ontvangen. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Wij hebben uw gegevens goed ontvangen en nemen binnenkort contact met u op om uw situatie te bespreken. Zo kunnen wij u de juiste informatie toesturen of u een afspraak geven met één van onze adviseurs om even langs te komen bij u thuis.

Hebt u intussen nog vragen? Bel ons dan op ons gratis telefoonnummer 0800 94 365.