Coronavirus : TK Home Solutions zet zijn dienstverlening voort met inachtname van de nodige voorzorgsmaatregelen. Meer info

Skip Navigation

Waarop moet u letten bij de installatie van een traplift?

Waarop moet u letten bij de installatie van een traplift

Eindelijk is het zover: binnenkort wordt uw nieuwe traplift geïnstalleerd. Voor u het weet gaat u vlot en zorgeloos de trap op. Maar waar moet u op letten bij de installatie van een traplift? Zijn er maatregelen die u kunt treffen om het hele proces zo vlot mogelijk te laten verlopen? In deze blog geven we enkele tips voor een vlotte installatie.

1. De afmetingen van de trap

Voor de werken van start gaan, is het noodzakelijk dat u er zeker van bent dat de traplift op uw trap past. Factoren zoals de breedte en steiltegraad van de trap moeten daarbij zeker en vast nagegaan worden. Om verrassingen te vermijden, raden we aan om u te laten bijstaan door een adviseur met kennis van zaken.

2. Breng hindernissen in kaart

Een traplift is best omvangrijk en moet natuurlijk binnenraken in de woning voor die geïnstalleerd kan worden. Het is verstandig om eventuele hindernissen, zoals deuren, op voorhand in kaart te brengen. Handig om te weten: de doorgang moet minstens … hoog zijn om de traplift binnen te krijgen.

3. Een vlot toegankelijke trap

Fietsen, manden met was of verhuisdozen … In de gang die naar de trap leidt, staan vaak heel wat spullen. Wanneer vakmannen langskomen om een traplift te installeren, is het sterk aan te raden om ervoor te zorgen dat uw trap vlot toegankelijk is. Zo kunnen installateurs meteen aan de slag zonder dat ze eerst aan het verhuizen moeten slaan.

4. Ruimte voor de vakman

Een installateur van trapliften weet perfect waar hij of zij mee bezig is. Het enige wat hij of zij nodig heeft, is voldoende werkruimte. Ook om de veiligheid te garanderen, raden we aan om niet in buurt van de trap te verblijven wanneer de werken worden uitgevoerd. Zodra alles klaar is, kunt u meteen genieten van alle voordelen die een traplift biedt.

5. Stroomvoorziening

In de meeste gevallen is het vanzelfsprekend dat er elektriciteit voorhanden is. Maar misschien wilt u een traplift laten installeren in uw nieuwe woning, waar u momenteel zelf nog niet verblijft? Ga dan zeker even na of er stroom is in de woning, zodat de installatie van een leien dakje loopt.

Over TK Home Solutions

TK Home Solutions maakt deel uit van TK Elevator AG en is een wereldwijde speler die vooral inzet op duurzame innovatie en technologie. Onze trapliften, huisliften en platformliften helpen u in alle comfort en veiligheid te genieten van elke verdieping van uw huis. Meer weten? Wij komen graag langs voor een eerste kennismaking

Ja, ik heb interesse in een een offerte op maat.

Vrijblijvend bezoek thyssenkrupp

In juni heeft thyssenkrupp een speciale promotie voorzien: Wij bieden u namelijk de beste oplossing aan de beste prijs. Wil u te weten komen wat dit voor u precies betekent? Vraag dan snel uw gratis en vrijblijvend bezoek aan door één van onze adviseurs en kom het snel te weten!*

In twee stappen bent u klaar

Wij ontvangen graag uw gegevens:

Gelieve hier uw voornaam in te vullen
Gelieve uw naam in te vullen
Gelieve hier uw e-mailadres in te vullen

Stap 2

Om een gratis afspraak te maken, gelieve onderstaand contactformulier te vervolledigen:

Gelieve de 4 cijfers van uw postcode in te vullen
Gelieve uw telefoonnummer in te vullen

Please confirm the legal notice

Hartelijk dank voor uw aanvraag!

Wij hebben uw gegevens goed ontvangen en nemen binnenkort contact met u op om uw situatie te bespreken. Zo kunnen wij u de juiste informatie toesturen of u een afspraak geven met één van onze adviseurs om even langs te komen bij u thuis.

Hebt u intussen nog vragen? Bel ons dan op ons gratis telefoonnummer 0800 12 697.

Met vriendelijke groeten,

Bert Grootjen

Algemeen Directeur thyssenkrupp Home Solutions