Coronavirus : TK Home Solutions zet zijn dienstverlening voort met inachtname van de nodige voorzorgsmaatregelen. Meer info

Skip Navigation

Kan ik een traplift installeren op mijn steile trap?

Een traplift voor een steile trap

In ons huis maken we onvergetelijke herinneringen en beleven we de mooiste momenten. Onze woning ligt ons dan ook nauw aan het hart. Natuurlijk blijft niemand gespaard van het ouder worden, wat mogelijks gekoppeld is aan vervelende ongemakken. Stramme spieren en pijnlijke gewrichten hinderen ons om vlot de (steile) trap te nemen. Wordt verhuizen dan toch een noodzaak? Niet per se, want een traplift kan soelaas bieden. Maar wat als uw woning een steile trap heeft? Ook dan bestaan er oplossingen.

Steile trappen

Heeft u een kleine of compacte woning? Grote kans dat uw trap steil naar boven loopt om plaats te winnen. Helaas wordt het nemen van die steile trap een gevaarlijke klus voor mensen die slecht te been zijn. Het risico op een ongelukkige valpartij stijgt, wat u natuurlijk wil vermijden. Gelukkig bestaan er een aantal slimme oplossingen die korte metten maken met dit probleem.

Traplift voor steile trappen

Weerhoudt die steile trap u ervan om vlot naar de hogere verdieping te gaan? Dan is het verstandig om te investeren in een traplift voor steile trappen. Deze hoogtechnologische toestellen brengen u veilig en comfortabel naar boven en terug. Ze kunnen geïnstalleerd worden op trappen met een maximale hellingsgraad van 70°. Zo blijft u zonder zorgen genieten van alle hoekjes en kantjes van uw huis.

Voor elke trap een traplift

Steile trapliften zijn er in verschillende vormen en maten. Heeft u een rechte steile trap, een steile trap met een bocht in of een spiltrap? Is het een trap voor binnen of buiten of leidt de trap enkel naar de kelder of de zolder? Welke trap u ook heeft, er bestaat een oplossing op maat. Bovendien kan de traplift op verschillende materialen geïnstalleerd worden, zoals op hout of metaal.

Slimme uitrusting

Een steile traplift vraagt om extra aandacht. Aan het toestel worden dan ook enkele slimme aanpassingen gedaan om een veilige rit te garanderen. Zo zal de lift meestal achteruit rijden op een kleine, maar zeer sterke rail, wat op zijn beurt plaatsbesparend werkt. Daarnaast wordt er een uitloop voorzien zodat u veilig in- of uitstapt. Uw huisgenoten willen natuurlijk ook nog de trap nemen. Dankzij een draaibare zitting kunnen anderen makkelijk gelijktijdig de trap gebruiken.

Hogere hellingsgraad dan 70°?

Helt uw trap meer dan 70°? Dan is de plaatsing van een traplicht wellicht niet mogelijk. In dat geval opteert u het best voor een huislift. Deze compacte liftinstallatie plaatst u in een bestaande ruimte van uw woning en is ideaal voor minder mobiele mensen. U bereikt in een oogwenk opnieuw alle ruimtes van uw huis, zonder stress af angst.

Voor rolstoelgebruikers biedt een hefplateau dan weer soelaas. Met dit brede platform overbrugt u makkelijk alle soorten trappen en tredes. Er bestaan zowel diagonale als verticale oplossingen, volledig op uw maat.

Over TK Home Solutions

TK Home Solutions maakt deel uit van TK Elevator AG en is een wereldwijde speler die vooral inzet op duurzame innovatie en technologie. Onze trapliften, huisliften en platformliften helpen u in alle comfort en veiligheid te genieten van elke verdieping van uw huis. Meer weten? Wij komen graag langs voor een eerste kennismaking

Ja, ik heb interesse in een een offerte op maat.

Vrijblijvend bezoek thyssenkrupp

In juni heeft thyssenkrupp een speciale promotie voorzien: Wij bieden u namelijk de beste oplossing aan de beste prijs. Wil u te weten komen wat dit voor u precies betekent? Vraag dan snel uw gratis en vrijblijvend bezoek aan door één van onze adviseurs en kom het snel te weten!*

In twee stappen bent u klaar

Wij ontvangen graag uw gegevens:

Gelieve hier uw voornaam in te vullen
Gelieve uw naam in te vullen
Gelieve hier uw e-mailadres in te vullen

Stap 2

Om een gratis afspraak te maken, gelieve onderstaand contactformulier te vervolledigen:

Gelieve de 4 cijfers van uw postcode in te vullen
Gelieve uw telefoonnummer in te vullen

Please confirm the legal notice

Hartelijk dank voor uw aanvraag!

Wij hebben uw gegevens goed ontvangen en nemen binnenkort contact met u op om uw situatie te bespreken. Zo kunnen wij u de juiste informatie toesturen of u een afspraak geven met één van onze adviseurs om even langs te komen bij u thuis.

Hebt u intussen nog vragen? Bel ons dan op ons gratis telefoonnummer 0800 12 697.

Met vriendelijke groeten,

Bert Grootjen

Algemeen Directeur thyssenkrupp Home Solutions