Welkom bij TK Home Solutions (voorheen Thyssenkrupp Home Solutions)

Skip Navigation

Hoeveel plaats is er nodig voor een traplift op een smalle trap?

Een traplift voor een smalle trap

U wordt wat minder goed te been, de trap wordt een uitdaging, maar u wil uw bovenverdieping of uw kelder echt wel graag blijven gebruiken. U hebt al nagedacht over een traplift, maar twijfelt eigenlijk of dat wel zal lukken op uw smalle trap. U wil uiteraard dat de trap ook beloopbaar blijft voor andere trapgebruikers thuis. Herkenbaar?

Traplift mogelijk vanaf 64 cm

Geen nood, voor een traplift is er eigenlijk niet veel plaats nodig. Door te kiezen voor dunne rails en rekening te houden met het gestalte van de gebruiker, besparen we reeds wat plaats. Op die manier kunnen we op een rechte trap een traplift installeren vanaf een beschikbare breedte van 68 cm! Standaard gaan we uit van 70 cm, maar als de gebruiker wat kleiner is, is een breedte van 68 cm ook haalbaar.

Bij een wenteltrap hebben we ook minimum 70 cm nodig, maar bij een trap met een bocht is zelfs 64 cm voldoende. Dankzij onze gepatenteerde ASL-technologie (auto-swivel technology) kan de lift immers handig en compact draaien. Deze minimale breedte geldt wel enkel wanneer we de traplift langs de buitenzijde van de bocht kunnen installeren. Kan dat niet, dan hebben we opnieuw 70 cm nodig.

Plaatsbesparend parkeren

Wanneer de lift niet wordt gebruikt, wordt deze geparkeerd. Dit noemen we de parkeerplaats of de rustplaats van de traplift. Bij een brede trap bevindt die zich vlakbij de bovenste of onderste trede, maar even goed kan dat aan de zijkant van de trap zijn. In dat geval maakt de traplift een extra bocht. Zo blokkeert de traplift de trap niet voor uw huisgenoten. Met de afstandsbediening kunt u de traplift steeds naar u toe laten komen. Ook kunnen de stoelzitting en de voetenplank opgeklapt worden wanneer de traplift niet gebruikt wordt, zodat u heel wat plaats bespaart. Bij sommige trapliften kan zelfs de rail naar omhoog worden geklapt, al maken wij standaard gebruik van onze monorail: één rail die veel meer flexibiliteit biedt en minder ruimte inneemt.

Voldoende plaats voor uw huisgenoten

Ongeacht welke trap u hebt, het is belangrijk dat uw huisgenoten de trap zonder problemen kunnen blijven gebruiken. U laat best een adviseur bij u langskomen om te bekijken wat de beste oplossing is voor uw leefomgeving.

Misschien kan het type traplift het verschil maken, of wordt er gekozen voor een dunnere rail. Afhankelijk van de situatie zal de adviseur ook aanraden om de lift in de binnen- of buitenbocht te installeren. En tot slot kan ook de parkeerplaats van de traplift worden aangepast, zodat traplopers geen hinder ondervinden. Voor elke vraag of situatie is er een oplossing.

Over TK Home Solutions

TK Home Solutions maakt deel uit van TK Elevator AG en is een wereldwijde speler die vooral inzet op duurzame innovatie en technologie. Onze trapliften, huisliften en platformliften helpen u in alle comfort en veiligheid te genieten van elke verdieping van uw huis. Meer weten? Wij komen graag langs voor een eerste kennismaking.

Vraag uw gratis informatiepakket vandaag nog aan

Vraag uw gratis informatiepakket vandaag nog aan

In maart €1.000,- korting op een traplift

Wij ontvangen graag uw gegevens:
Gelieve hier uw voornaam in te vullen
Gelieve uw naam in te vullen
Gelieve uw e-mailadres in te vullen
Gelieve hier uw e-mailadres in te vullen

Please confirm the legal notice

Wij hebben uw gegevens goed ontvangen. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Wij hebben uw gegevens goed ontvangen en nemen binnenkort contact met u op om uw situatie te bespreken. Zo kunnen wij u de juiste informatie toesturen of u een afspraak geven met één van onze adviseurs om even langs te komen bij u thuis.

Hebt u intussen nog vragen? Bel ons dan op ons gratis telefoonnummer 0800 12 697.