Welkom bij TK Home Solutions (voorheen Thyssenkrupp Home Solutions)

Skip Navigation

Een traplift met accu of op elektriciteit

Een traplift met accu of op elektriciteit

Moet u rekening houden met verschillende energieopties bij trapliften? Nee, want een traplift heeft altijd een accu én zit voortdurend in het stopcontact. De netvoeding dient enkel om de accu op te laden. Zodra de accu vol is, tapt de traplift geen stroom meer af. U hoeft dus niet bang te zijn voor een torenhoge energiefactuur.

Kan ik midden op de trap stil vallen?

Het grote voordeel van de aanwezigheid van een accu in de traplift is natuurlijk het meest voelbaar bij een stroomonderbreking. Een traplift zal nooit stilvallen in het midden van de trap omdat de stroom uitvalt. Dankzij de accu zal de gebruiker het ritje op de trap veilig kunnen afmaken. Met een volledig opgeladen accu raak je zo’n twintig keer de trap op en af.

Met welke stroomvoorziening moet ik voor mijn traplift rekening houden?

De trapliften van TK Home Solutions werken met een gewone stekker en een gewoon stopcontact van 230 volt (50 Hz). Het stopcontact bevindt zich bij voorkeur nabij de traplift, onderaan of bovenaan de trap. Bij de meeste mensen hoeft er geen extra stopcontact worden geïnstalleerd. Wanneer onze adviseur bij u langskomt om uw trap op te meten en een offerte op maat op te maken, kijkt hij ook meteen of er een geschikt stopcontact aanwezig is.

Hoelang gaat een trapliftaccu mee?

Afhankelijk van het type traplift en de bijhorende accu gaat een trapliftaccu zo’n vijf jaar mee. Alles hangt uiteraard af van hoe vaak de traplift wordt gebruikt. Het is belangrijk dat de lift steeds ‘aan’ blijft en zich op het oplaadpunt bevindt. Zo optimaliseert u de levensduur van uw trapliftaccu in normale omstandigheden.

U zult het zelf ook ondervinden als de accu van de traplift geleidelijk aan leeg raakt. Zo is het mogelijk dat de traplift wat trager zal rijden of af en toe even stopt om daarna weer verder te gaan. Ook zal de batterij niet meer worden opgeladen op het oplaadpunt wanneer deze leeg is. U hoeft uw traplift niet minder vaak te gebruiken om de accu te sparen, integendeel. Als u langere tijd afwezig bent, kunt u best aan een goede buur vragen om niet alleen uw planten water te geven, maar ook uw traplift even te gebruiken, zodat de accu’s blijven opladen op het oplaadpunt.

Over TK Home Solutions

TK Home Solutions maakt deel uit van TK Elevator AG en is een wereldwijde speler die vooral inzet op duurzame innovatie en technologie. Onze trapliften, huisliften en platformliften helpen u in alle comfort en veiligheid te genieten van elke verdieping van uw huis. Meer weten? Wij komen graag langs voor een eerste kennismaking.

Vraag uw gratis informatiepakket vandaag nog aan

Vraag uw gratis informatiepakket vandaag nog aan

Krijg tot 50% korting*

Wij ontvangen graag uw gegevens:
Gelieve hier uw voornaam in te vullen
Gelieve uw naam in te vullen
Gelieve uw telefoonnummer in te vullen
Gelieve uw e-mailadres in te vullen
Gelieve hier uw e-mailadres in te vullen

Please confirm the legal notice

Wij hebben uw gegevens goed ontvangen. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Wij hebben uw gegevens goed ontvangen en nemen binnenkort contact met u op om uw situatie te bespreken. Zo kunnen wij u de juiste informatie toesturen of u een afspraak geven met één van onze adviseurs om even langs te komen bij u thuis.

Hebt u intussen nog vragen? Bel ons dan op ons gratis telefoonnummer 0800 94 365.