Coronavirus : TK Home Solutions zet zijn dienstverlening voort met inachtname van de nodige voorzorgsmaatregelen. Meer info

Skip Navigation

Een traplift in de binnenbocht of buitenbocht?

Traplift in de binnenbocht of buitenbocht

Een rechte trap? Dan hoeft er bij de ontwikkeling en installatie geen rekening worden gehouden met een bocht en wordt de traplift in de meeste gevallen aan de korte binnenzijde van de trap geïnstalleerd. Heeft u echter een wenteltrap, een trap met één of meerdere bochten, of een trap met een plateau? Dan kan de traplift zowel in de binnenbocht of buitenbocht worden geplaatst. Wat is nu de beste oplossing?

Voordelen van een installatie in de binnenbocht

In sommige gevallen zou de lift zowel in de binnen- als buitenbocht geïnstalleerd kunnen worden. U maakt best een afspraak met een adviseur die u advies op maat kan geven. In de meeste gevallen wordt de traplift echter in de binnenbocht geïnstalleerd. Om u alvast een idee te geven, zetten we de voordelen van een traplift in de binnenbocht even op een rijtje:

  • De leuning hoeft niet verwijderd te worden.
  • Wanneer er een parkeerbocht wordt geplaatst om de lift achter een bocht te parkeren en zo plaats te besparen, is installatie in de binnenbocht sowieso de beste oplossing.
  • Deze zijde is korter, waardoor de rail niet alleen over het smalste gedeelte van de trap loopt, maar ook gewoonweg korter moet zijn. U bent dus sneller boven of beneden.

Vlotte bochten dankzij ASL-technologie

Een traplift op een trap met bochten installeren lijkt een grote ingreep, maar dankzij onze gepatenteerde ASL-technologie voelt u daar niets van. Zo is onze Flow Swing traplift uitgerust met deze Advanced Swivel and Levelling Technology, in het Nederlands vertaald als Draai- en Waterpastechniek. Deze technologie werd door ons intern ontwikkeld om meer comfort, veiligheid, installatiemogelijkheden en ruimtebesparing te creëren voor trapliftgebruikers.

Wat betekent dit nu concreet? Dankzij deze technologie kunnen onze trapliften voor trappen met bochten of draaitrappen volledig automatisch draaien. De voetensteun zit immers vast aan de zitting en niet aan de aandrijving, wat bij traditionele trapliften wel het geval is. Het voordeel voor de gebruiker is dat de voetensteun verder naar voren kan worden geplaatst en dat de gebruiker de knieën minder ver hoeft te buigen. De stoel kan in de gewenste richting worden gedraaid bij het op- en afstappen. Tot slot wordt de traplift volledig geprogrammeerd volgens de vorm van de trap en beleeft u telkens weer een heel vlotte, soepele rit naar boven of naar beneden. Ook op smalle of steile trappen!

Integreer uw traplift in uw interieur

Bij elk nieuw ontwerp ijveren wij naar een mooie integratie van de traplift in uw interieur. Zo kunt u voor zowel de rail, de zitting als de bekleding zelf de kleur en het materiaal kiezen dat het beste bij uw woning past. Naast het stijlvolle, esthetische aspect zijn onze trapliften ook voor draaitrappen of trappen met bochten erg compact, waardoor de lift geen storend element wordt. Alles voor uw uitstraling en gebruiksgemak!

Over TK Home Solutions

TK Home Solutions maakt deel uit van TK Elevator AG en is een wereldwijde speler die vooral inzet op duurzame innovatie en technologie. Onze trapliften, huisliften en platformliften helpen u in alle comfort en veiligheid te genieten van elke verdieping van uw huis. Meer weten? Wij komen graag langs voor een eerste kennismaking.

Ja, ik heb interesse in een vrijblijvend bezoek voor een offerte op maat.

Vrijblijvend bezoek TK Home Solutions

Koop nu een nieuwe S200 traplift en betaal 0% BTW!*

In twee stappen bent u klaar

Wij ontvangen graag uw gegevens:

Gelieve hier uw voornaam in te vullen
Gelieve uw naam in te vullen
Gelieve hier uw e-mailadres in te vullen

Stap 2

Om een gratis afspraak te maken, gelieve onderstaand contactformulier te vervolledigen:

Gelieve de 4 cijfers van uw postcode in te vullen
Gelieve uw telefoonnummer in te vullen

Please confirm the legal notice

Hartelijk dank voor uw aanvraag!

Wij hebben uw gegevens goed ontvangen en nemen binnenkort contact met u op om uw situatie te bespreken. Zo kunnen wij u de juiste informatie toesturen of u een afspraak geven met één van onze adviseurs om even langs te komen bij u thuis.

Hebt u intussen nog vragen? Bel ons dan op ons gratis telefoonnummer 0800 12 697.

Met vriendelijke groeten,

Bert Grootjen

Algemeen Directeur thyssenkrupp Home Solutions