Coronavirus : TK Home Solutions zet zijn dienstverlening voort met inachtname van de nodige voorzorgsmaatregelen. Meer info

Skip Navigation

Subsidies voor trapliften: voor wie?

Subsidies voor trapliften

Hulpmiddelen zoals een trap-, platform- of huislift dragen vaak bij aan zelfstandig thuis kunnen wonen. Heel veel senioren, rolstoelgebruiker en mensen die minder goed te been zijn kiezen voor een traplift. Weet dat u misschien wel in aanmerking komt voor een subsidie, want ook de Vlaamse overheid wil dat iedereen zolang mogelijk in zijn eigen huis kan blijven wonen en biedt daarom verschillende steunmaatregelen aan.

Wat is een huislift en wat zijn de voordelen?

Voor we dieper ingaan op de verschillende subsidies en steunmaatregelen is het belangrijk om te weten dat verschillende criteria meespelen: waar u woont, uw leeftijd, uw gezinsinkomen, de waarde van uw huis en dergelijke meer. Laat u hierdoor zeker niet ontmoedigen. Voor een subsidieaanvraag moet u altijd wat documenten en informatie verzamelen, wat enige tijd kost, maar als u steun kunt krijgen, is het de moeite waard.

Extra tip: ga goed na wanneer u de aanvraag moet indienen. Soms moet dat vóór de installatie van de lift, maar soms kan het ook daarna.

Verschillende subsidies voor trapliften

1. Tussenkomst van het VAPH

Het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap kunnen een vergoeding toewijzen voor een traplift van maximaal € 8.399,71. Dit kan zowel wanneer u jonger als ouder dan 65 jaar bent op het moment van uw aanvraag, mits er aan deze voorwaarden is voldaan:

  • Bent u jonger dan 65 jaar, dan kunt u inschrijven bij het VAPH. Na medisch onderzoek krijgt u een persoonlijk VAPH-nummer. In dit geval maakt u kans op een vergoeding.
  • Bent u ouder dan 65 jaar, dan kunt u ook een aanvraag indienen voor een subsidie voor uw traplift, maar moet u wel voor uw 65e zijn ingeschreven bij het VAPH.

Meer informatie over de subsidies van het VAPH vindt u hier.

2. Vlaamse Aanpassingspremie voor Ouderen

Deze premie is afkomstig van het Agentschap Wonen Vlaanderen, is gebonden aan uw gezinsinkomen en kan maximaal € 1250 bedragen. U komt pas in aanmerking voor deze premie als u ouder dan 65 bent. Meer info vindt u hier.

3. Lokale premies

Ook steden en gemeentes doen heel veel inspanningen om inwoners te ondersteunen wanneer zij hun woning moeten aanpassen. Neem een kijkje op de website van uw stad of gemeente, waar u vast en zeker informatie vindt over de mogelijkheden. Bekijk ook zeker hier welke sociale rechten u in uw gemeente hebt.

Premiezoeker, dé website over subsidies voor liften

Wie zijn woning aanpast, verbouwt of renoveert om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen met een handicap of wanneer hij ouder wordt, neemt best een kijkje op de website Premiezoeker. Met een zeer eenvoudig stappenplan ontdekt u op welke premies of subsidies u recht hebt.

Wanneer u ervoor kiest een traplift of ander type lift in uw woning te installeren, kan de installateur u zeker wegwijs maken in alle mogelijke steunmaatregelen en voorwaarden.

Over TK Home Solutions

TK Home Solutions maakt deel uit van TK Elevator AG en is een wereldwijde speler die vooral inzet op duurzame innovatie en technologie. Onze trapliften, huisliften en platformliften helpen u in alle comfort en veiligheid te genieten van elke verdieping van uw huis. Meer weten? Wij komen graag langs voor een eerste kennismaking.

Ja, ik heb interesse in een vrijblijvend bezoek voor een offerte op maat.

Vrijblijvend bezoek TK Home Solutions

Win een gratis traplift in september!*

In twee stappen bent u klaar

Wij ontvangen graag uw gegevens:

Gelieve hier uw voornaam in te vullen
Gelieve uw naam in te vullen
Gelieve hier uw e-mailadres in te vullen

Stap 2

Om een gratis afspraak te maken, gelieve onderstaand contactformulier te vervolledigen:

Gelieve de 4 cijfers van uw postcode in te vullen
Gelieve uw telefoonnummer in te vullen

Please confirm the legal notice

Hartelijk dank voor uw aanvraag!

Wij hebben uw gegevens goed ontvangen en nemen binnenkort contact met u op om uw situatie te bespreken. Zo kunnen wij u de juiste informatie toesturen of u een afspraak geven met één van onze adviseurs om even langs te komen bij u thuis.

Hebt u intussen nog vragen? Bel ons dan op ons gratis telefoonnummer 0800 12 697.

Met vriendelijke groeten,

Bert Grootjen

Algemeen Directeur thyssenkrupp Home Solutions