Welkom bij TK Home Solutions (voorheen Thyssenkrupp Home Solutions)

Skip Navigation

Met een traplift naar de zolder

Met een traplift naar de zolder

We zeiden het eerder al, we begrijpen heel goed dat u zolang mogelijk thuis wil blijven wonen en van alle ruimtes in uw woning wil blijven genieten. Een ondergrondse garage of een zolder horen daar uiteraard ook bij. Niet voor iedereen is het noodzakelijk om nog dagelijks toegang te hebben tot deze kamers, maar voor veel mensen wel. Hoe fijn is het niet als u uw zolder of garage als hobbykamer kunt inrichten en gebruiken, of tot speelkamer voor de kleinkinderen kunt omtoveren? Ook bij een verminderde mobiliteit kunt u het volle potentieel van uw woning blijven benutten. Met een traplift komt u zo overal in uw eigen huis!

Kan een traplift meerdere verdiepingen overbruggen?

Als we denken aan een traplift, dan denken we meestal aan een oplossing om van de benedenverdieping naar de eerste verdieping te gaan. Maar als de vaste trap naar de zolder zich net boven die eerste trap bevindt, dan is het mogelijk om de traplift te laten doorlopen. In dat geval wordt de rail gewoon doorgetrokken tot op zolder.

Dankzij onze gepatenteerde ASL-technologie kunnen we de stoelzitting van de traplift tijdens het gebruik laten draaien, waardoor de lift in één vlotte beweging tot helemaal boven kan gaan. Zo kunt u gewoon blijven zitten en hoeft er geen plaats te worden gemaakt voor twee afzonderlijke trapliften! Deze technologie maak het bovendien mogelijk om de traplift aan beide zijden van de trap te installeren. Het is in de meeste gevallen aangeraden om de traplift aan de binnenzijde te plaatsen, zodat andere bewoners ook nog gemakkelijk de trap en de trapleuning kunnen blijven gebruiken.

Hoeveel kost een traplift naar de zolder?

Als u uw traplift die van de benedenverdieping naar de eerste verdieping gaat meerdere verdiepingen laat overbruggen, dan kost dat uiteraard meer dan een traplift voor slechts één etageverschil. Deze oplossing blijft echter wel veel voordeliger dan twee afzonderlijke trapliften. U vraagt hier best om een afspraak met één van onze adviseurs, zodat zij u een correcte offerte kunnen bezorgen die is aangepast aan uw woonomgeving.

Er bestaan ook een aantal subsidiemogelijkheden om uw traplift (deels) te financieren. Zo kunt u, afhankelijk van uw situatie, een aanvraag indienen bij het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH), de Vlaamse Aanpassingspremie voor Ouderen of bij uw gemeente. Of neem een kijkje op de website Premiezoeker en ontdek op welke premies of subsidies u recht hebt. In deze blog leest u meer over financiële tegemoetkomingen voor trapliften.

Over TK Home Solutions

TK Home Solutions maakt deel uit van TK Elevator AG en is een wereldwijde speler die vooral inzet op duurzame innovatie en technologie. Onze trapliften, huisliften en platformliften helpen u in alle comfort en veiligheid te genieten van elke verdieping van uw huis. Meer weten? Wij komen graag langs voor een eerste kennismaking.

Vraag uw gratis informatiepakket vandaag nog aan

Vraag uw gratis informatiepakket vandaag nog aan

Krijg tot 50% korting*

Wij ontvangen graag uw gegevens:
Gelieve hier uw voornaam in te vullen
Gelieve uw naam in te vullen
Gelieve uw telefoonnummer in te vullen
Gelieve uw e-mailadres in te vullen
Gelieve hier uw e-mailadres in te vullen

Please confirm the legal notice

Wij hebben uw gegevens goed ontvangen. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Wij hebben uw gegevens goed ontvangen en nemen binnenkort contact met u op om uw situatie te bespreken. Zo kunnen wij u de juiste informatie toesturen of u een afspraak geven met één van onze adviseurs om even langs te komen bij u thuis.

Hebt u intussen nog vragen? Bel ons dan op ons gratis telefoonnummer 0800 94 365.