Welkom bij TK Home Solutions (voorheen Thyssenkrupp Home Solutions)

Skip Navigation

Ik verhuis en wil mijn traplift meenemen

Ik verhuis en wil mijn traplift meenemen

Verhuizen is vaak de start van een nieuw begin. Maar het brengt ook altijd wat gedoe met zich mee. Alles moet op tijd in dozen geraken, voorzien worden van een duidelijk label en u bent niet zeker of alles mee kan naar de nieuwe woonst. Misschien maakt u zich zorgen of uw traplift mee kan naar uw nieuwe woning? In deze blog geven wij u enkele tips om te verhuizen en vertellen wij hoe u de oude traplift mee verhuist naar uw nieuwe woning.

Kan de oude traplift mee verhuizen?

Een traplift is geen alledaagse aankoop. Het is dus volledig te begrijpen dat u die aankoop liefst niet nog eens maakt in uw nieuwe woning. De traplift kan zonder problemen mee verhuizen naar uw nieuwe woonst. De rail waarop de traplift gemonteerd is, is echter meestal op maat gemaakt. Die kunt u dus meestal niet mee verhuizen. In de nieuwe woning zal de trap opnieuw opgemeten moeten worden. Daarna kan uw oude traplift op de nieuwe rail gemonteerd worden. De productie van zo’n nieuwe rail neemt 3 à 4 weken in beslag. Vraag de productie dus zeker op tijd aan, zodat u meteen zorgeloos in uw nieuwe woonst kunt trekken.

Tips bij verhuizen

Verhuizen is voor iedereen spannend. Voor senioren brengt het nog wat meer stress met zich mee, want de dagelijkse routine wordt abrupt verbroken. Hou rekening met onderstaande tips en maak het uzelf heel wat makkelijker.

Schakel een verhuisfirma in

Krijgt u het al warm bij de gedachte dat u de volledige verhuis zelf moet organiseren of kijkt u er tegenop om uw kinderen om hulp te vragen? Schakel dan een professionele verhuisfirma in. U betaalt natuurlijk voor de service, maar u kunt gerust zijn dat alles vlot verloopt.

Label de verhuisdozen

Schrijf duidelijk op elke doos wat erin zit en meteen ook naar welke ruimte die moet in de nieuwe woonst. Als u met hulp van buitenaf werkt, kunt u alle ruimtes in de nieuwe woonst ook labelen. Zo weet iedereen die helpt meteen waar alles naartoe moet.

Maak foto’s van kabels

Een wirwar van kabels: sowieso al heel frustrerend. Wanneer die dan nog eens in verschillende dozen terechtkomen bij een verhuis, wordt het helemaal verwarrend. Maak dus foto’s van alle kabels, zodat u achteraf perfect weet wat waar hoort.

Verhuis geen voedsel mee

Doe zeker geen grote inkopen enkele dagen voor de verhuis. Hoe minder voedsel u moet meesleuren, hoe beter. Wanneer u volledig geïnstalleerd bent in de nieuwe woonst, kunt u overzichtelijk boodschappen doen.

Is uw traplift nog noodzakelijk?

Het klinkt logisch, maar het wordt soms over het hoofd gezien. Ga altijd even na of uw traplift nog noodzakelijk is in de nieuwe woonst. Misschien is er geen trap aanwezig, of zit er al een huislift in de woning verwerkt.

Over TK Home Solutions

TK Home Solutions maakt deel uit van TK Elevator AG en is een wereldwijde speler die vooral inzet op duurzame innovatie en technologie. Onze trapliften, huisliften en platformliften helpen u in alle comfort en veiligheid te genieten van elke verdieping van uw huis. Meer weten? Wij komen graag langs voor een eerste kennismaking.

Vraag uw gratis informatiepakket vandaag nog aan

Vraag uw gratis informatiepakket vandaag nog aan

Krijg tot 50% korting*

Wij ontvangen graag uw gegevens:
Gelieve hier uw voornaam in te vullen
Gelieve uw naam in te vullen
Gelieve uw telefoonnummer in te vullen
Gelieve uw e-mailadres in te vullen
Gelieve hier uw e-mailadres in te vullen

Please confirm the legal notice

Wij hebben uw gegevens goed ontvangen. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Wij hebben uw gegevens goed ontvangen en nemen binnenkort contact met u op om uw situatie te bespreken. Zo kunnen wij u de juiste informatie toesturen of u een afspraak geven met één van onze adviseurs om even langs te komen bij u thuis.

Hebt u intussen nog vragen? Bel ons dan op ons gratis telefoonnummer 0800 94 365.