Welkom bij TK Home Solutions (voorheen Thyssenkrupp Home Solutions)

Skip Navigation

Wat met het verbruik en de stroomvoorziening van een traplift?

Het verbruik en de stroomvoorziening van een traplift

Mensen die willen investeren in een stoellift vragen zich vaak af hoeveel dat apparaat verbruikt en hoe het stroom krijgt. Of het nu uit bezorgdheid voor het milieu is of om hun portemonnee gaat, het is vooral belangrijk dat mogelijke kopers een duidelijk idee hebben over dit aspect.

De stroomvoorziening

Trapliften werken op elektriciteit. Ze zijn uitgerust met verschillende elektronische voorzieningen waarmee u het apparaat onder andere bestuurt en het met behulp van een afstandsbediening naar boven of beneden laat gaan. De stoellift is ook voorzien van een batterij die automatisch oplaadt tijdens het gebruik van de machine of dankzij oplaadpunten. Het is belangrijk om te weten dat alle bewegende onderdelen enkel werken op 24 V.

Om uw veiligheid en die van uw naasten te garanderen, moet uw stoellift aangesloten zijn op een betrouwbare elektrische installatie. Maak daarom best gebruik van driefasige stroom. Die is niet alleen veiliger, maar ook efficiënter en zuiniger. Elk stopcontact moet ook geaard zijn om het risico op elektrocutie of lekstroom volledig uit te sluiten.

Een verbruik vergelijkbaar met dat van een gloeilamp

In tegenstelling tot wat hun afmetingen en mogelijkheden misschien doen vermoeden, verbruiken trapliften amper meer dan een klassieke elektrische gloeilamp. Dat komt overeen met ongeveer 50 W. Het verbruik kan lichtjes variëren naargelang het gekozen model en in functie van uw installatie.

De batterij: zekerheid als de stroom uitvalt

De batterijen van trapliften maken het mogelijk om meermaals de trap op en af te gaan, zelfs als de elektriciteit is uitgevallen. Als uw elektrische installatie het om welke reden dan ook laat afweten, bieden ze een bijkomende zekerheid.

Ontdek onze verschillende trapliftmodellen en aarzel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie of om een afspraak te maken.

Vraag uw gratis informatiepakket vandaag nog aan

Vraag uw gratis informatiepakket vandaag nog aan

Krijg tot 50% korting*

Wij ontvangen graag uw gegevens:
Gelieve hier uw voornaam in te vullen
Gelieve uw naam in te vullen
Gelieve uw telefoonnummer in te vullen
Gelieve uw e-mailadres in te vullen
Gelieve hier uw e-mailadres in te vullen

Please confirm the legal notice

Wij hebben uw gegevens goed ontvangen. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Wij hebben uw gegevens goed ontvangen en nemen binnenkort contact met u op om uw situatie te bespreken. Zo kunnen wij u de juiste informatie toesturen of u een afspraak geven met één van onze adviseurs om even langs te komen bij u thuis.

Hebt u intussen nog vragen? Bel ons dan op ons gratis telefoonnummer 0800 94 365.