Coronavirus : TK Home Solutions zet zijn dienstverlening voort met inachtname van de nodige voorzorgsmaatregelen. Meer info

Skip Navigation

Een traplift voor een wenteltrap: technische vereisten

Een traplift voor een wenteltrap

Een prachtige wenteltrap is een echte blikvanger in huis. Als u minder mobiel bent, kan zo’n trap flink wat hinder veroorzaken. Voor u het weet wordt het zelfs een vervelend obstakel waardoor u niet meer naar boven durft gaan. Opteert u dan beter voor een benedenwoning? Zo ver moet het gelukkig niet komen, want ook op wenteltrappen kan u een slimme traplift installeren. Om ultieme veiligheid te garanderen, komen er enkele technische vereisten aan te pas.

Waarom een wenteltrap?

Bij een wenteltrap of spiltrap zijn alle treden aan één paal (of spil) bevestigd en loopt de trap in een continue beweging door. Omdat zo een constructie minder plaats in beslag neemt dan een traditionele trap, komt het vaak voor in rijhuizen en kleine ruimtes. De elegante spiraalvorm springt meteen in het oog en creëert beweging en openheid in uw interieur. Een wenteltrap is echter vaak steil en vereist enige behendigheid bij de beklimming ervan. Niet zo praktisch als u niet meer goed te been bent. In dat geval is een traplift de ideale oplossing.

Installatie van de traplift

In principe is er geen speciale traplift nodig voor een wenteltrap, al is de installatie van het railsysteem wel anders. Bij een rechte trap wordt het railsysteem meestal vastgemaakt aan de muur. Bij een spiltrap is dat niet mogelijk, waardoor het systeem bevestigd wordt aan de traptreden. Dat heeft gelukkig geen invloed op de goede werking van de traplift.

Een traplift bij wenteltrappen vraagt wel veel maatwerk. Door de bochten en andere obstakels moet de lift precies worden aangepast aan uw trap, wat heel wat vakmanschap vergt.

Enkele of dubbele rails

Een wenteltrap beschikt over krappe bochten, waardoor dubbele rails aangewezen zijn. Die twee dunne buizen worden op maat gemaakt en boven elkaar geïnstalleerd, waardoor u rekent op een comfortabele rit. Een modulaire rail gemaakt uit één buis is ook een optie, maar dat is enkel mogelijk voor trappen die geen ingewikkelde bochten overbruggen.

Trapliftstoel

Aangezien een wenteltrap heel wat bochten heeft, is het van cruciaal belang dat u comfortabel en veilig op uw trapliftstoel zit. Zorg dus voor een compacte stoel die u makkelijk in- en uitklapt. Door hem aan de binnenkant van uw trap te installeren, kunnen uw huisgenoten nog makkelijk passeren. Verder is het ook aan te raden dat u de voetensteun kan opvouwen, zodat hij niet in de weg zit als u gaat zitten.

Over TK Home Solutions

TK Home Solutions maakt deel uit van TK Elevator AG en is een wereldwijde speler die vooral inzet op duurzame innovatie en technologie. Onze trapliften, huisliften en platformliften helpen u in alle comfort en veiligheid te genieten van elke verdieping van uw huis. Meer weten? Wij komen graag langs voor een eerste kennismaking

Ja, ik heb interesse in een een offerte op maat.

Vrijblijvend bezoek thyssenkrupp

In juni heeft thyssenkrupp een speciale promotie voorzien: Wij bieden u namelijk de beste oplossing aan de beste prijs. Wil u te weten komen wat dit voor u precies betekent? Vraag dan snel uw gratis en vrijblijvend bezoek aan door één van onze adviseurs en kom het snel te weten!*

In twee stappen bent u klaar

Wij ontvangen graag uw gegevens:

Gelieve hier uw voornaam in te vullen
Gelieve uw naam in te vullen
Gelieve hier uw e-mailadres in te vullen

Stap 2

Om een gratis afspraak te maken, gelieve onderstaand contactformulier te vervolledigen:

Gelieve de 4 cijfers van uw postcode in te vullen
Gelieve uw telefoonnummer in te vullen

Please confirm the legal notice

Hartelijk dank voor uw aanvraag!

Wij hebben uw gegevens goed ontvangen en nemen binnenkort contact met u op om uw situatie te bespreken. Zo kunnen wij u de juiste informatie toesturen of u een afspraak geven met één van onze adviseurs om even langs te komen bij u thuis.

Hebt u intussen nog vragen? Bel ons dan op ons gratis telefoonnummer 0800 12 697.

Met vriendelijke groeten,

Bert Grootjen

Algemeen Directeur thyssenkrupp Home Solutions