Coronavirus : TK Home Solutions zet zijn dienstverlening voort met inachtname van de nodige voorzorgsmaatregelen. Meer info

Skip Navigation

Een huislift of traplift in een duplex appartement?

Een huislift of traplift in een duplex appartement

Een duplex is een appartement met twee verdiepingen. De wooneenheid ligt op de benedenverdieping, de slaapruimte en de badkamer bevinden zich boven. Een duplex is vaak goedkoper dan een huis in dezelfde buurt. In een appartement liggen de energiekosten ook een stuk lager. Een goede investering, dus! Als u niet meer goed te been bent, kan het wel vervelend zijn dat de trap in het appartement overbrugd moet worden. Een traplift of huislift kunnen u daarbij helpen. Maar welke lift biedt de meeste voordelen? Hieronder maken we de vergelijking voor u.

Een huislift in een duplex appartement

Een huislift is een compacte, kleine lift. In een duplex is het niet nodig om een gewone personenlift te plaatsen. Meestal is daar ook gewoon geen plaats voor. Een huislift kan makkelijk geplaatst worden in bestaande ruimtes en biedt heel wat mogelijkheden. In sommige gevallen is er wel wat verbouwwerk nodig om een huislift te plaatsen. Huisliften zijn niet enkel geschikt voor rolstoelgebruikers, u kunt er ook makkelijk goederen mee vervoeren. Afhankelijk van de indeling van de woonst kan de lift op verschillende manieren in de woning verwerkt worden. Sommige liften zijn erg zichtbaar, andere zitten verborgen in een schacht. Een huislift is erg makkelijk in gebruik, maar valt wel duurder uit dan een traplift.

Een traplift in een duplex appartement

In vergelijking met een huislift is een traplift erg voordelig. Bij de plaatsing van een huislift komt mogelijks wat verbouwwerk kijken, bij een traplift is dat niet het geval. Een traplift is meestal ook goedkoper dan een huislift. Afhankelijk van de opties, het merk van de traplift en van uw type trap kunnen de prijzen wel erg uiteenlopen. Trapliften kunnen ook makkelijker mee verhuizen naar een nieuwe woonst én later eventueel weer doorverkocht worden. Dan maakt u enkel de kost van een nieuwe rail langs de trap in uw duplex, wat natuurlijk een heel verschil maakt.

Traplift of huislift?

De keuze tussen een traplift en een huislift hangt voornamelijk af van uw eigen wensen en voorkeur. Ook de mogelijkheden in het appartement spelen een grote rol. Een traplift is veel goedkoper dan een huislift. Het voordeel van een huislift is dan weer dat u er ook goederen mee kan verplaatsen, waardoor u mobieler blijft uw eigen woonst. Bij de installatie van een huislift komt soms wat verbouwwerk kijken. Uzelf goed informeren over de mogelijkheden van een huis- of traplift in uw duplex, is het beste advies dat we kunnen geven.

Over TK Home Solutions

TK Home Solutions maakt deel uit van TK Elevator AG en is een wereldwijde speler die vooral inzet op duurzame innovatie en technologie. Onze trapliften, huisliften en platformliften helpen u in alle comfort en veiligheid te genieten van elke verdieping van uw huis. Meer weten? Wij komen graag langs voor een eerste kennismaking.

Ja, ik heb interesse in een vrijblijvend bezoek voor een offerte op maat.

Vrijblijvend bezoek TK Home Solutions

Win een gratis traplift in september!*

In twee stappen bent u klaar

Wij ontvangen graag uw gegevens:

Gelieve hier uw voornaam in te vullen
Gelieve uw naam in te vullen
Gelieve hier uw e-mailadres in te vullen

Stap 2

Om een gratis afspraak te maken, gelieve onderstaand contactformulier te vervolledigen:

Gelieve de 4 cijfers van uw postcode in te vullen
Gelieve uw telefoonnummer in te vullen

Please confirm the legal notice

Hartelijk dank voor uw aanvraag!

Wij hebben uw gegevens goed ontvangen en nemen binnenkort contact met u op om uw situatie te bespreken. Zo kunnen wij u de juiste informatie toesturen of u een afspraak geven met één van onze adviseurs om even langs te komen bij u thuis.

Hebt u intussen nog vragen? Bel ons dan op ons gratis telefoonnummer 0800 12 697.

Met vriendelijke groeten,

Bert Grootjen

Algemeen Directeur thyssenkrupp Home Solutions