Welkom bij TK Home Solutions (voorheen Thyssenkrupp Home Solutions)

Skip Navigation

7 tips om fit te blijven met een traplift

7 tips om fit te blijven met een traplift

Een traplift is een uitstekende oplossing voor mensen die minder mobiel zijn en toch lang zelfstandig thuis willen blijven wonen. Betekent een traplift dat u daarom minder beweegt of niet fit kan blijven? Uiteraard niet! Een traplift is vooral een ergonomische oplossing die het dagelijkse leven vergemakkelijkt, net om beweeglijkheid te blijven stimuleren. We inspireren u dan ook graag met 7 handige tips om fit te blijven, ook wanneer u een traplift gebruikt en trappen wat moeilijker zijn.

Tip 1: plan dagelijks een beweegmoment in

Bewegen betekent niet noodzakelijk intensief sporten. Ook een ochtendlijke wandeling naar de bakker of een ontspannen fietstochtje behoren tot de mogelijkheden. Zelfs een partijtje minigolf met de kleinkinderen kan op het programma staan. Het allerbelangrijkste is dat u elke dag minstens een halfuur beweging inplant. Zo kunt u lichamelijke klachten van botten of gewrichten beperken en uw uithoudingsvermogen blijven onderhouden.

Tip 2: train uw hersenen

Fitheid slaat niet alleen op uw fysieke gezondheid, ook mentaal is het belangrijk om gezond te blijven. Train uw hersenen met spelletjes als kruiswoordpuzzels of creatieve hobby’s als schilderen. Ook culturele uitstappen kunnen uw hersenen prikkelen en houden u langer jong.

Tip 3: ontdek de zwemlessen in uw buurt

Zwemmen is een nuttige sport voor élk lichaam en op élke leeftijd. Er zijn vaak leuke zwem- en sportlessen voor senioren ingepland in het zwembad in uw buurt. Profiteer van die paar uurtjes per week dat het zwembad speciaal voor u is voorbehouden!

Tip 4: neem een trouwe viervoeter in huis

Een hond is niet alleen goed tegen de eenzaamheid, maar zet u ook aan tot meer beweging. Uw viervoeter houdt immers van een dagelijkse wandeling en speelt graag in de tuin. Met andere woorden, mensen met honden zijn vaker buiten en bewegen meer.

Tip 5: voorkom vallen dankzij evenwichtsoefeningen

Het is misschien wel uw ergste nachtmerrie om te vallen wanneer u alleen thuis bent. Het is echter zo gebeurd. Train uw evenwicht met evenwichtsoefeningen. U vindt er heel wat op het internet. Wist u dat dansen een uitstekende evenwichtstraining is? Misschien wel een aanrader voor u en uw partner of vriend(in).

Tip 6: onderhoud uw sociale contacten

Eenzaamheid en isolement zijn voor veel ouderen een probleem. Daar kunt u zelf iets aan doen! Er zijn heel wat initiatieven, zowel online als offline, om contacten met vrienden en familie te onderhouden of om nieuwe vriendschappen op te bouwen. Goeie relaties zullen u stimuleren om meer uitstapjes te doen of actief te zijn. En u wordt er ook gewoon gelukkiger van, dus waarom niet?

Tip 7: eet gezond

Je bent wat je eet … Wees u dus bewust van wat u in uw mond steekt. Een gezonde, evenwichtige voeding is op latere leeftijd belangrijker dan ooit. Slechte voedingsstoffen hebben immers een impact op uw lichamelijke gezondheid én op uw gemoedstoestand. Draag dus zorg voor uw lichaam, zodat u er nog lange tijd op kan vertrouwen en bijgevolg langer in uw eigen huis kan blijven wonen. En wanneer een traplift zich dan toch zou opdringen, kan je op ons rekenen.

Over TK Home Solutions

TK Home Solutions maakt deel uit van TK Elevator AG en is een wereldwijde speler die vooral inzet op duurzame innovatie en technologie. Onze trapliften, huisliften en platformliften helpen u in alle comfort en veiligheid te genieten van elke verdieping van uw huis. Meer weten? Wij komen graag langs voor een eerste kennismaking.

Vraag uw gratis informatiepakket vandaag nog aan

Vraag uw gratis informatiepakket vandaag nog aan

Krijg tot 50% korting*

Wij ontvangen graag uw gegevens:
Gelieve hier uw voornaam in te vullen
Gelieve uw naam in te vullen
Gelieve uw telefoonnummer in te vullen
Gelieve uw e-mailadres in te vullen
Gelieve hier uw e-mailadres in te vullen

Please confirm the legal notice

Wij hebben uw gegevens goed ontvangen. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Wij hebben uw gegevens goed ontvangen en nemen binnenkort contact met u op om uw situatie te bespreken. Zo kunnen wij u de juiste informatie toesturen of u een afspraak geven met één van onze adviseurs om even langs te komen bij u thuis.

Hebt u intussen nog vragen? Bel ons dan op ons gratis telefoonnummer 0800 94 365.