Welkom bij TK Home Solutions (voorheen Thyssenkrupp Home Solutions)

Skip Navigation

Een woning aanpassen om gehoorverlies op te vangen

Een woning aanpassen om gehoorverlies op te vangen

Gehoorverlies komt vaak voor bij senioren. Welke aanpassingen kunt u doen om uw dagelijkse leven te verbeteren? Voorbeelden van oplossingen zijn akoestische isolatie, voorwerpen die werken met optische signalen, en toestellen die tril- en lichtsignalen uitzenden.

De vermindering van het gehoor bij senioren

Gehoorproblemen als gevolg van ouderdom komen vaak voor. Met de leeftijd gaat ons gehoor er vaak op achteruit. Dat heeft gevolgen in het dagelijkse leven. De communicatie maar ook de kennis van onze omgeving komen dan vaak op de helling te staan. Met wat aanpassingen in huis kunnen we die stoorzenders intomen en de levenskwaliteit van mensen met gehoorverlies aanzienlijk verbeteren.

De akoestiek van de woning verbeteren

Mensen met gehoorproblemen kunnen niet goed tegen bepaalde geluidsfrequenties, vooral de hoge tonen. Door storende omgevingsgeluiden te elimineren kunnen ze al hun aandacht richten op de geluiden die ze moeten horen. Er bestaan verschillende manieren om de akoestiek van een kamer te optimaliseren:

Dubbel glas

Dubbel glas is een noodzaak, vooral in de stad of langs straten met druk verkeer.

Vast tapijt

Vast tapijt of een mat boven op de tegels wordt sterk aanbevolen. Die akoestische isolatiematerialen verbeteren het geluidscomfort van een kamer aanzienlijk.

Muur- en plafondisolatie

Het isoleren van de muren en plafonds van een woning levert niet alleen thermische isolatie op voor de bewoners, maar ook een geluidsbescherming naar de buren toe.

Ringleiding

Een ringleiding zorgt ervoor dat slechthorenden het geluid van een apparaat of in een ruimte beter kunnen horen. De inductietechnologie van de ringleiding wordt thuis vooral gebruikt om naar de televisie of de radio te luisteren en is compatibel met cochleaire implantaten en hoorapparaten.

Trapliften adviseur

Alle trapliften in één oogopslag

Maak kennis met onze verschillende trapliften. Voor al uw vragen of een offerte op maat van uw trap, kan u steeds terecht bij het team van ervaren TK Home Solutions-adviseurs. Vergelijk onze trapliften

De visuele signalen en perceptie binnenshuis optimaliseren

Geluidsimpulsen compenseren met andere signalen is een efficiënte manier om het dagelijkse leven van slechthorenden te verbeteren.

Visuele communicatie bevorderen

Open ruimtes vergemakkelijken mondelinge boodschappen en gesprekken. Denk ook aan doorzichtige deuren en schuifdeuren. Die kunnen het gezichtsveld vergroten.

Voordeel halen uit de functionaliteit van voorwerpen

Bepaalde gebruiksvoorwerpen hebben standaard al functies voor slechthorenden waar u meteen uw voordeel mee kunt doen: de licht- en trilfunctie van gsm’s, de videofoon, decoders om televisieprogramma’s te bekijken met ondertiteling, apps die werken op basis van spraakherkenning en -transcriptie.

Systemen voor visuele signalen installeren

Toestellen die tril- en lichtsignalen uitsturen om belangrijke geluidssignalen te vervangen, zijn een efficiënte oplossing om het leven te vergemakkelijken. Die toestellen zetten het geluid van de deurbel of het gerinkel van de telefoon om in een visueel signaal. Hun plaats wordt gekozen in functie van de leefgewoonten van de gebruiker. De wekker kan dan weer verbonden worden met een trilsysteem onder het bed.

Wacht niet langer om een woning aan te passen. Kleine details kunnen het dagelijkse leven van iemand met gehoorproblemen gevoelig veranderen.

Gehoorverlies gaat vaak gepaard met evenwichtsproblemen. Er bestaan tal van voorzieningen waardoor senioren zich makkelijker en veiliger kunnen verplaatsen in hun woning. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Ja, ik heb interesse in een vrijblijvend bezoek voor een offerte op maat.

Bel ons gratis

In twee stappen bent u klaar

Wij ontvangen graag uw gegevens

Gelieve hier uw voornaam in te vullen
Gelieve uw naam in te vullen
Gelieve uw e-mailadres in te vullen
Gelieve hier uw e-mailadres in te vullen

Stap 2

Om een gratis afspraak te maken, gelieve onderstaand contactformulier te vervolledigen.

Gelieve de 4 cijfers van uw postcode in te vullen
Gelieve uw telefoonnummer in te vullen

Please confirm the legal notice

Hartelijk dank!

Wij contacteren u zo spoedig mogelijk