Welkom bij TK Home Solutions (voorheen Thyssenkrupp Home Solutions)

Skip Navigation

Het welzijn van senioren: hoe fit blijven?

Het welzijn van senioren: hoe fit blijven?

Nadat u een groot deel van uw leven heen-en-weer hebt moeten lopen, bent u blij dat u tijdens het pensioen kunt genieten van een welverdiende rust. Maar te weinig beweging is niet goed voor de fysieke conditie. Welk advies moet u volgen om als senior fit te blijven?

Kies voor een aangepast voedingspatroon

Onze voedingsbehoeften veranderen met de leeftijd. Ons lichaam verandert immers (minder spiermassa, brozere botten, meer vetmassa …). Het is dus belangrijk om voor evenwichtige voeding te kiezen, die bovenal is afgestemd op onze behoeften.

We raden dan ook volwaardige maaltijden op vaste tijdstippen aan. Deze moeten bestaan uit fruit en verse groenten vergezeld van een stuk vlees of vis om het lichaam te versterken. Indien er geen medische tegenindicaties zijn, is de inname van zuivelproducten eveneens belangrijk. Melk, kaas en yoghurt helpen immers ter versterking van de botten.

Het welzijn van senioren hangt ook samen met een goede hydratatie, zelfs wanneer de behoefte om te drinken steeds minder aanwezig is. Water is onmisbaar voor de huid, de opname en het transport van nutriënten en de neurologische activiteit van de hersenen.

Probeer regelmatig fysiek bezig te zijn

Dit is geen geheim. Senioren blijven fit door regelmatig te bewegen. Een dagelijkse wandeling van 30 minuten komt uw gezondheid al ten goede. Denk er dus aan om indien mogelijk te voet boodschappen te doen, iemand te bezoeken of naar afspraken te stappen.

Naast wandelen blijken ook andere sporten erg geschikt voor het welzijn van senioren. Aquagym bijvoorbeeld is goed voor de spieren en flexibiliteit, terwijl men kan genieten van de weldaden van water (minder risico’s op vallen en blessures). Yoga, golf of turnen voor senioren zijn andere mogelijkheden. Lichte fysieke activiteiten in de buitenlucht zijn ook ideaal om uw hoofd vrij te maken.

Rusten op het juiste moment

Slaap is belangrijk om de geestelijke en lichamelijke vermogens in stand te houden en heeft ook een positief effect op het welzijn. Tips voor een goede nachtrust:

  • Vermijd te lange siësta’s overdag
  • Ga slapen op regelmatige tijdstippen. Sta ook op op regelmatige tijdstippen
  • Eet niet te veel voor het slapengaan

Een actief sociaal leven blijven leiden

De rol van sociale relaties mag niet onderschat worden, ze houden senioren fit. Menselijke contacten maken ons immers gelukkig en doen ons lachen, wat erg goed is voor de gezondheid. Geniet dus van de momenten met uw familie. Breng een bezoek aan uw buren en vrienden en leer nieuwe mensen kennen tijdens uw diverse activiteiten.

Vraag uw gratis informatiepakket vandaag nog aan

Vraag uw gratis informatiepakket vandaag nog aan

Maak gebruik van ons lentecondities en krijg tot €1000 korting!

Wij ontvangen graag uw gegevens:
Gelieve hier uw voornaam in te vullen
Gelieve uw naam in te vullen
Gelieve uw telefoonnummer in te vullen
Gelieve uw e-mailadres in te vullen
Gelieve hier uw e-mailadres in te vullen

Please confirm the legal notice

Wij hebben uw gegevens goed ontvangen. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Wij hebben uw gegevens goed ontvangen en nemen binnenkort contact met u op om uw situatie te bespreken. Zo kunnen wij u de juiste informatie toesturen of u een afspraak geven met één van onze adviseurs om even langs te komen bij u thuis.

Hebt u intussen nog vragen? Bel ons dan op ons gratis telefoonnummer 0800 94 365.