Welkom bij TK Home Solutions (voorheen Thyssenkrupp Home Solutions)

Skip Navigation

Welke verbouwingen zijn thuis noodzakelijk voor mindervaliden

Welke verbouwingswerken zijn thuis noodzakelijk voor mindervaliden

De ene 65-plusser beweegt niet meer zo vlot, terwijl voor de andere vooral de trap een heus obstakel vormt. Toch willen heel wat ouderen hun warme thuis niet zomaar verlaten, en dat snappen we bij thyssenkrupp maar al te goed. Thuis kunnen blijven wonen vergt dan uiteraard wel enkele kleine of grote veranderingen, en bovendien zijn de noden van ouderen vaak verschillend. Toch kunt u perfect zelfstandig wonen, mits enkele aanpassingen. In deze blog bespreken we welke verbouwingen interessant kunnen zijn én ondersteund worden door de Vlaamse overheid.

Aanpassingspremie om uw woning aan te passen

De Vlaamse aanpassingspremie ondersteunt ouderen die zelfstandig willen wonen. De werken die nodig zijn om het huis leefbaar en toegankelijk te maken voor 65-plussers neemt de Vlaamse overheid dan ook gedeeltelijk voor haar rekening. Zowel eigenaars als verhuurders kunnen hun woning laten aanpassen aan de fysieke behoeften van een inwonende oudere én rekenen op ondersteuning van bovenaf. De aanpassingspremie is er bovendien zowel voor technische installaties als voor verbouwingen. Hieronder lichten we de installaties en verbouwingen die onder de premie vallen uitgebreider toe. Daarnaast zijn er ook enkele andere voorwaarden wat inkomen, leeftijd, … betreft. Deze kunt u hier raadplegen.

Technische installaties voor ouderen

Sanitaire voorzieningen worden regelmatig onder handen genomen. Ouderonvriendelijke badkamers en toiletten zijn immers vaak de oorzaak van ongelukken. Het installeren van een aangepaste badkamer en toilet is dus geen overbodige luxe. Ook het tweede toilet of de tweede badkamer op een andere verdieping komen in aanmerking voor de aanpassingspremie. Verder worden handgrepen en steunmiddelen in deze ruimten sterk aangeraden. Naast sanitaire voorzieningen vormen trappen vaak een obstakel. De installatie van een trap- of rolstoelplateaulift zijn dan ook veelvoorkomende aanpassingen. En tot slot is ook het automatiseren van toegangsdeuren, garagepoorten en rolluiken een goed idee.

Verbouwingswerken voor een toegankelijkere woning

Niet alleen technische installaties kunnen een woning toegankelijker maken, ook verbouwings- en inrichtingswerken zijn vaak aan de orde. Denk maar aan hellende vlakken introduceren, toegangsdeuren en gangen verbreden, hindernissen wegwerken en sanitaire ruimten herschikken of vergroten. Daarnaast zijn ook het verhogen en verlagen van vloeren om niveauverschillen weg te werken en het plaatsen van een veilige trap nuttige aanpassingen. Bovenstaande verbouwingen worden allemaal ondersteund door de aanpassingspremie. Meer nog, de Vlaamse overheid hanteert een ruime kijk en ondersteunt (bijna) alle werken die de woning voor de oudere langer leefbaar maken.

Wilt u ook uw woning toegankelijker maken én genieten van een premie? Ontdek er hier meer over.

Over TK Home Solutions

TK Home Solutions maakt deel uit van TK Elevator AG en is een wereldwijde speler die vooral inzet op duurzame innovatie en technologie. Onze trapliften, huisliften en platformliften helpen u in alle comfort en veiligheid te genieten van elke verdieping van uw huis. Meer weten? Wij komen graag langs voor een eerste kennismaking

Vraag uw gratis informatiepakket vandaag nog aan

Vraag uw gratis informatiepakket vandaag nog aan

Krijg tot 50% korting*

Wij ontvangen graag uw gegevens:
Gelieve hier uw voornaam in te vullen
Gelieve uw naam in te vullen
Gelieve uw telefoonnummer in te vullen
Gelieve uw e-mailadres in te vullen
Gelieve hier uw e-mailadres in te vullen

Please confirm the legal notice

Wij hebben uw gegevens goed ontvangen. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Wij hebben uw gegevens goed ontvangen en nemen binnenkort contact met u op om uw situatie te bespreken. Zo kunnen wij u de juiste informatie toesturen of u een afspraak geven met één van onze adviseurs om even langs te komen bij u thuis.

Hebt u intussen nog vragen? Bel ons dan op ons gratis telefoonnummer 0800 94 365.