Welkom bij TK Home Solutions (voorheen Thyssenkrupp Home Solutions)

Skip Navigation

Welke rol spelen ouderen in de huidige samenleving?

Welke rol spelen ouderen in de huidige samenleving

De rol van senioren in de maatschappij is doorheen de jaren erg veranderd. Ouderen waren en zijn nog steeds de vertegenwoordigers van oude tradities en dragen levenskennis over aan de volgende generatie(s). Door moderne technologieën is daar verandering in gekomen. In vergelijking met een tiental jaar geleden, blijven 60-plussers langer actief. Het engagement van senioren voor onze maatschappij wordt daarbij vaak onderschat. Ze zorgen voor (klein)kinderen, doen vrijwilligerswerk en hebben heel wat levenservaring.

Eerbied voor uw grijze haren

Overal ter wereld groeit het aantal ouderen. De zogeheten ‘vergrijzing’ brengt heel wat uitdagingen met zich mee. Een steeds groeiend aantal pensioenen moet worden uitbetaald en een verblijf in een woonzorgcentrum kost handenvol geld. De focus ligt vaak op die uitdagingen, waardoor de zorg voor ouderen soms als een last gezien wordt. Maar senioren spelen een heel belangrijke rol in onze huidige samenleving. Ze dragen bij op verschillende domeinen en doen dat vaak kosteloos of tegen een heel lage vergoeding. Een actieve oudere bevolking is zeker een goede zaak!

Ouderen zorgen voor de (klein)kinderen en voor elkaar

Jonge gezinnen hebben het een stuk drukker dan jaren geleden. De meeste ouders moeten allebei voltijds aan de slag om alles te kunnen betalen. De kinderen gaan naar de crèche of naar school, maar zijn ook bij de grootouders welkom. Ouderen nemen heel wat zorg op zich, zonder daarvoor iets terug te verwachten. Naast de zorg voor hun klein(kinderen), zorgen heel wat senioren voor hun zieke partner of voor leeftijdsgenoten die hulp nodig hebben. Dergelijke intensieve zorg mag zeker niet onderschat worden. Gelukkig nemen de meeste ouderen graag hun tijd voor onbetaalbare en liefdevolle zorg.

Senioren en vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk houdt ouderen actief en helpt in de strijd tegen sociaal onrecht. Het geeft senioren een doel om elke dag voor te gaan en de maatschappij krijgt er veel voor terug. Elk jaar zetten meer en meer ouderen zich in als vrijwilliger. De vrijwilligers worden ook steeds ouder, want senioren blijven duidelijk langer actief. Hun belangeloze inzet is van onschatbare waarde voor verschillende organisaties in heel wat sectoren: van erfgoed tot sport, van zorg tot politiek. Op www.vrijwilligerswerk.be/doelgroep/ouderen zijn interessante vacatures te vinden voor vrijwilligerswerk.

Wijsheid komt met de jaren

Ouderen hebben al een heel leven met ups en downs achter de rug. Hun levenservaring brengt de maatschappij heel wat bij. Senioren weten dat geluk niet voortkomt uit oneindig veel werken of een gigantisch duur huis. Doorheen de jaren hebben ze beseft dat familie, vrienden en de kleine dingen des levens het allerbelangrijkste zijn.

Vraag uw gratis informatiepakket vandaag nog aan

Vraag uw gratis informatiepakket vandaag nog aan

Krijg tot 50% korting*

Wij ontvangen graag uw gegevens:
Gelieve hier uw voornaam in te vullen
Gelieve uw naam in te vullen
Gelieve uw telefoonnummer in te vullen
Gelieve uw e-mailadres in te vullen
Gelieve hier uw e-mailadres in te vullen

Please confirm the legal notice

Wij hebben uw gegevens goed ontvangen. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Wij hebben uw gegevens goed ontvangen en nemen binnenkort contact met u op om uw situatie te bespreken. Zo kunnen wij u de juiste informatie toesturen of u een afspraak geven met één van onze adviseurs om even langs te komen bij u thuis.

Hebt u intussen nog vragen? Bel ons dan op ons gratis telefoonnummer 0800 94 365.