Welkom bij TK Home Solutions (voorheen Thyssenkrupp Home Solutions)

Skip Navigation

Welke coronaregels gelden voor wie op reis wil buiten de EU?

Welke coronaregels gelden voor wie op reis wil buiten de EU?

In Vlaanderen zijn de coronamaatregelen versoepeld sinds 1 oktober 2021. Dat hebben we te danken aan de hoge vaccinatiegraad. We kunnen weer onbeperkt mensen ontvangen bij ons thuis, de mondmaskers zijn op vele plaatsen weggevallen en … we kunnen opnieuw op reis.

Het is echter zo dat de situatie rond het coronavirus in elk land verschilt. Binnen de Europese Unie is reizen opnieuw toegestaan. U gaat op voorhand best na welke kleurcode het land van uw bestemming heeft. Reizen buiten de EU wordt sterk afgeraden, maar is naar de meeste landen wel mogelijk.

Reizen buiten de EU wordt nog steeds sterk afgeraden

Sommige landen kennen een heel hoge vaccinatiegraad, in andere landen worden dan weer amper prikken gezet. Het spreekt voor zich dat de situatie rond corona wereldwijd erg verschilt. In het algemeen raadt de Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken sterk af om buiten de Europese Unie te reizen. Een eerste reden daarvoor is de hoge verspreiding van het coronavirus in die landen. Daarnaast is het ook een stuk eenvoudiger om reizigers binnen de EU te repatriëren, mochten er nieuwe maatregelen genomen worden in het land van bestemming.

Als u toch de keuze maakt om buiten de EU te reizen, houdt u er best rekening mee dat u dus voor lange tijd opgehouden kunt worden in het buitenland. Heeft u een verblijf buiten de EU of bent u zeker dat u terechtkunt bij vrienden of familie in geval van nood? Dan zijn de eventuele gevolgen al beperkter dan wanneer u een plezierreis maakt buiten de EU.

Bereid uw vertrek goed voor

Kiest u ervoor om buiten de EU op reis te gaan? Ga dan goed na wat de situatie is in het land van bestemming. Via deze website vindt u de laatste reisadviezen voor elk land. Sommige landen kiezen ervoor om reizigers uit bepaalde landen tijdelijk te weren, omdat de coronacijfers in hun land niet goed genoeg zijn. Reizigers uit België zijn dus op sommige bestemmingen niet welkom. In andere landen is het verplicht om een negatieve test voor te leggen of moet u voor een bepaalde tijd in quarantaine bij aankomst in het land.

De Belgische overheid heeft daarnaast ook kleurencodes opgesteld. Aan de hand van die kleurencodes kunt u op voorhand een inschatting maken van het mogelijke risico op een coronabesmetting ter plaatse. Bovendien weet u zo wat van u verwacht wordt bij terugkomst van een reis uit het buitenland.

Bekijk wat u moet doen bij uw terugkeer

Via deze link gaat u eenvoudig na welke stappen u moet ondernemen na een reis uit het buitenland. Iedereen die langer dan 48 uur in het buitenland verblijft, is verplicht om het Passagier Lokalisatie Formulier in te vullen. Daarnaast is het ook mogelijk dat u zich moet laten testen. Zoek dus voor uw terugkeer even op wat de kleurcode is van het land waaruit u vertrekt. Wie uit een groene of oranje zone komt, moet zicht niet laten testen en hoeft ook niet in quarantaine te gaan. Voor wie terugkomt uit een rode zone is dit wel verplicht.

Heeft u plannen om buiten de EU te reizen, maar zit u nog met vragen? Dan kunt u de coronalijn raadplegen via het nummer 1700.

Over TK Home Solutions

TK Home Solutions maakt deel uit van TK Elevator AG en is een wereldwijde speler die vooral inzet op duurzame innovatie en technologie. Onze trapliften, huisliften en platformliften helpen u in alle comfort en veiligheid te genieten van elke verdieping van uw huis. Meer weten? Wij komen graag langs voor een eerste kennismaking

Vraag uw gratis informatiepakket vandaag nog aan

Vraag uw gratis informatiepakket vandaag nog aan

Tijdelijke exclusieve korting voor uw nieuwe traplift!

Wij ontvangen graag uw gegevens:
Gelieve hier uw voornaam in te vullen
Gelieve uw naam in te vullen
Gelieve uw telefoonnummer in te vullen
Gelieve uw e-mailadres in te vullen
Gelieve hier uw e-mailadres in te vullen

Please confirm the legal notice

Wij hebben uw gegevens goed ontvangen. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Wij hebben uw gegevens goed ontvangen en nemen binnenkort contact met u op om uw situatie te bespreken. Zo kunnen wij u de juiste informatie toesturen of u een afspraak geven met één van onze adviseurs om even langs te komen bij u thuis.

Hebt u intussen nog vragen? Bel ons dan op ons gratis telefoonnummer 0800 94 365.