Welkom bij TK Home Solutions (voorheen Thyssenkrupp Home Solutions)

Skip Navigation

Waarop letten bij het aanschaffen van een seniorenalarm?

Waarop letten bij het aanschaffen van een seniorenalarm

Bent u niet goed meer te been, maar wil u toch graag thuis blijven wonen? Maken uw kinderen zich zorgen omdat u minder mobiel bent en dus makkelijker kunt vallen? Dan kan een seniorenalarm een goede oplossing bieden. In deze blog vertellen we waarop u kunt letten bij het aanschaffen van zo’n alarm.

1. Laat uw familie helpen

Wanneer u een seniorenalarm aankoopt, ga dan zeker even na of u gebruik kunt maken van sociale alarmering bij het type dat u wil aankopen. Zo gaat uw oproep niet meteen door naar een professionele alarmcentrale, maar kunt u ervoor zorgen dat vrienden of familie uw oproep eerst ontvangen. Zo kiest u zelf van wie u hulp wil ontvangen. Reageren uw contactpersonen niet op uw oproep? Dan krijgt de alarmcentrale alsnog een melding.

2. Kies de geschikte vorm

Het seniorenalarm dat het vaakst verkocht wordt is een alarmknop die aan een ketting hangt. Dit soort alarm is zeker en vast praktisch, maar veel mensen vinden het niet fijn dat anderen kunnen zien dat ze een alarm rond hun hals hebben. Verder is het ook erg belangrijk dat u zo’n alarm ’s nachts niet aanhoudt, om verstikkingsgevaar te vermijden.

Daarnaast bestaan er alarmen die u met een clip aan uw riem of broek kunt hangen. Hier bestaat het gevaar dat het alarm vergeten wordt wanneer u andere kleren aantrekt.

Ten slotte zijn er ook personenalarmen in de vorm van een armband of horloge. Dit voelt voor velen als de meest neutrale optie, aangezien het alarm echt niet opvalt. Daarnaast kunt u dit alarm ook ‘s nachts aanhouden, waardoor dit de meest veilige optie is.

3. Vast of mobiel?

Niet elk personenalarm heeft een even groot bereik. Sommige alarmen ontvangen geen signalen meer wanneer u te ver van huis verwijderd bent. Indien u alleen thuis gebruik moet kunnen maken van het alarm is een vast alarm perfect. Wilt u echter ook alarm kunnen slaan wanneer u boodschappen doet of op weg bent naar vrienden of familie? Dan is een mobiel alarm een betere optie. Vraag zeker naar de mogelijkheden in uw verkooppunt: met sommige alarmen kunt u zelfs zonder zorgen op reis naar het buitenland.

4. Met of zonder valdetectie?

Valdetectie wordt vaak aangeprezen als een handig snufje op een seniorenalarm. In de praktijk blijkt echter dat dit soort extra’s vaak een vals alarm met zich meebrengen. Dat is niet alleen vervelend voor u, het bezorgt ook uw familie heel wat zorgen telkens ze een nieuwe oproep krijgen. Wil u graag een alarm met valdetectie? Ga dan even na of er mogelijkheden zijn om het alarm te testen. Zo bent u zeker van uw aankoop.

5. Waterdicht

Een betegelde vloer en wat water … Meer is er vaak niet nodig om te vallen. De meeste ongelukken gebeuren dan ook in de badkamer. Maar wat als u valt wanneer u onder de douche staat? Een waterdicht seniorenalarm is zeker en vast het overwegen waard. Ga op voorhand dus best even na tegen welke hoeveelheid water het alarm dat u wilt kopen bestand is. Op die manier kunt u een doordachte keuze maken.

Over TK Home Solutions

TK Home Solutions maakt deel uit van TK Elevator AG en is een wereldwijde speler die vooral inzet op duurzame innovatie en technologie. Onze trapliften, huisliften en platformliften helpen u in alle comfort en veiligheid te genieten van elke verdieping van uw huis. Meer weten? Wij komen graag langs voor een eerste kennismaking

Vraag uw gratis informatiepakket vandaag nog aan

Vraag uw gratis informatiepakket vandaag nog aan

Krijg tot 50% korting*

Wij ontvangen graag uw gegevens:
Gelieve hier uw voornaam in te vullen
Gelieve uw naam in te vullen
Gelieve uw telefoonnummer in te vullen
Gelieve uw e-mailadres in te vullen
Gelieve hier uw e-mailadres in te vullen

Please confirm the legal notice

Wij hebben uw gegevens goed ontvangen. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Wij hebben uw gegevens goed ontvangen en nemen binnenkort contact met u op om uw situatie te bespreken. Zo kunnen wij u de juiste informatie toesturen of u een afspraak geven met één van onze adviseurs om even langs te komen bij u thuis.

Hebt u intussen nog vragen? Bel ons dan op ons gratis telefoonnummer 0800 94 365.