Welkom bij TK Home Solutions (voorheen Thyssenkrupp Home Solutions)

Skip Navigation

Waarom ventilatie essentieel is

Hoe ga je om met verlies

We brengen steeds meer tijd binnen door, zowel thuis als op het werk. De koude winterdagen, maar ook de aanslepende coronacrisis zitten daar voor iets tussen. Veel binnen vertoeven, werkt natuurlijk wel vervuilde binnenlucht in de hand. Dat brengt op zijn beurt misselijkheid, hoofdpijn, maar ook allergieën en zelfs CO-vergiftiging met zich mee. Ook schimmels en geurhinder zouden weleens de kop op kunnen steken. Die gezondheidsklachten en andere vervelende gevolgen wilt u uiteraard koste wat kost vermijden. Hou uw lucht daarom gewoon gezond, en ventileren … dat kunt u leren!

Zet uw gezondheid voorop!

Vaak staan de kranten vol met hoe vuil onze omgeving wel niet is. Maar wist u dat de lucht in uw huis vaak slechter is dan die buiten? We koken, slapen en leven er immers. Hierdoor stapelen vocht en schadelijke stoffen zich eenvoudig op. Wanneer u niet voldoende ventileert en verlucht, kan de hoeveelheid luchtvervuiling of vocht zodanig oplopen dat het uw woning en uw gezondheid aantast. Van irritatie aan de ogen en de luchtwegen, tot hoofdpijn, allergie en astma. Sommige stoffen zijn zelfs kankerverwekkend en CO bijvoorbeeld kan zelfs een coma in de hand werken … Zorg dragen voor uw gezin en medebewoners? Verlucht uw woning dan voldoende!

Ventileren versus verluchten

De woorden ventileren en verluchten worden in de praktijk vaak door elkaar gebruikt. Verluchten, dat doet iedereen weleens. We zetten dan alle ramen en deuren even open zodat er een frisse wind door het hele huis waait. Ventileren daarentegen betekent dat de lucht zich voortdurend ververst. De vervuilde binnenlucht kan op die manier naar buiten, en wordt vervangen door de minder vervuilde buitenlucht. Terwijl verluchten resulteert in een kort en krachtige luchtstroom, genereert een ventilatiesysteem een continue luchtstroom. Beiden zijn noodzakelijk voor een gezond binnenmilieu.

Denk aan uw gezondheid en de voorzorgsmaatregelen als u uw kleinkinderen opvangt

Twee gouden tips voor een gezond binnenklimaat

Tip 1: Wanneer u geen ventilatiesysteem hebt, ventileer dan via de ramen

Zet uw ramen op een kier of in kiepstand, of installeer roosters in uw ramen of buitenmuren. Hoe groot de opening precies is, heeft geen belang. Zolang er voortdurend verse lucht het huis kan binnenkomen, zit u goed. Stop daarnaast kieren en spleten onder deuren niet zomaar dicht. Ze zorgen immers ook voor een natuurlijke luchtcirculatie.

Er is echter ook een andere zijde aan de medaille. Misschien waait uw raam steeds open en dicht of krijgt u regelmatig te maken met druppels of plassen. Ook inbrekers kunnen handig gebruikmaken van openstaande ramen. Verkies daarom op termijn toch een ventilatiesysteem. Dat zorgt immers voor een controleerbare, constante, energiezuinige en veilige ventilatie.

Tip 2: Verlucht uw huis bij activiteiten die vocht of schadelijke stoffen vrijmaken

Een lekker warme douche genomen of zaten uw kinderen weer eens veel te lang in bad? Op zo’n momenten doet u er goed aan om de ruimte even te verluchten. Ook wanneer u in de potten en pannen roert en uw dampkamp zijn beste jaren heeft gehad, kan die korte frisse wind wonderen verrichten. Het gezellig gemaakt met kaarsen en wierook? Frisse lucht nadien is belangrijk, dus: verluchten, verluchten, en nog eens verluchten!

Over TK Home Solutions

TK Home Solutions maakt deel uit van TK Elevator AG en is een wereldwijde speler die vooral inzet op duurzame innovatie en technologie. Onze trapliften, huisliften en platformliften helpen u in alle comfort en veiligheid te genieten van elke verdieping van uw huis. Meer weten? Wij komen graag langs voor een eerste kennismaking

Vraag uw gratis informatiepakket vandaag nog aan

Vraag uw gratis informatiepakket vandaag nog aan

Krijg tot 50% korting*

Wij ontvangen graag uw gegevens:
Gelieve hier uw voornaam in te vullen
Gelieve uw naam in te vullen
Gelieve uw telefoonnummer in te vullen
Gelieve uw e-mailadres in te vullen
Gelieve hier uw e-mailadres in te vullen

Please confirm the legal notice

Wij hebben uw gegevens goed ontvangen. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Wij hebben uw gegevens goed ontvangen en nemen binnenkort contact met u op om uw situatie te bespreken. Zo kunnen wij u de juiste informatie toesturen of u een afspraak geven met één van onze adviseurs om even langs te komen bij u thuis.

Hebt u intussen nog vragen? Bel ons dan op ons gratis telefoonnummer 0800 94 365.