Welkom bij TK Home Solutions (voorheen Thyssenkrupp Home Solutions)

Skip Navigation

Waarom leven we langer?

De levensverwachting van ouderen is in slechts vier generaties verdubbeld, want als in 1910 de levensverwachting van mannen 38,8 jaar was, is dat nu 78,4 jaar. Bij vrouwen is dit zelfs nog hoger, aangezien de levensverwachting is gestegen van 42,6 jaar in 1910 tot 84,5 jaar vandaag. Deze stijgende trend in de levensverwachting blijft toenemen, zodanig dat de verwachting is dat de levensverwachting voor mensen geboren vanaf 2030 90 jaar zal zijn. Bovendien wordt verwacht dat tegen 2050 ongeveer 40% van de mensen ouder dan 65 jaar is. Dit zijn bizarre en opvallende gegevens die verschillende verklaringen en mogelijke redenen heeft waarom dit fenomeen optreedt.

De oorzaken van de toegenomen levensverwachting

Er zijn verschillende redenen. Enerzijds hebben we de genetische factor, die 25% beïnvloedt. Om deze reden, hoewel we moeilijke tijden hebben meegemaakt, staan we voor de neiging langer te leven. Een ander zeer bepalend feit zijn de omgevingsfactoren, die de resterende 75% vertegenwoordigen. Binnen deze omgevingsfactoren vinden we een breed scala aan oorzaken waardoor mannen geneigd zijn langer te leven. Bovendien is het Belgische volksgezondheidsstelsel een van de beste ter wereld, waardoor het van hoge kwaliteit is en voor iedereen toegankelijk. Dit heeft een directe impact op mensen die vaker gezond of genezen zijn. Een andere reden is de verbetering van de voeding omdat dankzij dit type voeding de problemen van overgewicht, hart- en vaatziekten en ondervoeding veel minder belangrijk zijn.

Daarnaast doet een hoog percentage mensen regelmatig aan sport, wat ook leidt tot een betere gezondheid en daarmee de mogelijkheid om langer te leven. Hieraan voegen we toe dat de vooruitgang in wetenschap en technologie die wordt toegepast op de welzijnsmaatschappij ook heeft bijgedragen tot een sterk stijgende levensverwachting. Het bewijs zijn onze trapliften, ontworpen om architectonische barrières te elimineren en onze senioren onafhankelijk te laten zijn in hun eigen huis.