Coronavirus : TK Home Solutions zet zijn dienstverlening voort met inachtname van de nodige voorzorgsmaatregelen. Meer info

Skip Navigation

Valpreventie bij ouderen

Valpreventie bij ouderen

Valpreventie bij ouderen is geen overbodige luxe en de cijfers liegen niet. Ongeveer elke seconde valt er wereldwijd een 65-plussers. Elke 11 seconden wordt een 65-plusser met spoed opgenomen omwille van een val, en elke 19 minuten overlijdt er jammer genoeg een oudere ten gevolge van een val. We drukken u meteen met de neus op de feiten. Vaak zijn ouderen zich er té weinig bewust van. Veel 65-plussers denken immers dat valincidenten hen niet kunnen overkomen of hebben er gewoonweg geen schrik voor. Toch is het belangrijk om erbij stil te staan. Een val zet uw wereld en die van uw dichte omgeving zomaar op z’n kop. Ook bij thyssenkrupp vermijden we liever nutteloze ongevallen. Daarom geven we u graag enkele bruikbare tips.

Onderschat het niet

Probeer het risico op een val niet te minimaliseren. Veel ouderen onderschatten het probleem en lopen daardoor vroeg of laat weleens tegen de lamp. Gedachten zoals ‘het overkomt me niet’ of ‘ik ben toch al te oud’ zijn vaak de boesdoeners. Ze zorgen er immers voor dat u onoplettend bent en eenvoudige zaken uit het oog verliest. Dat is jammer, want vaak kunt u valrisico’s beperken door kleine veranderingen in uw woning en levensstijl aan te brengen.

Blijf fit en kies voor een actieve levensstijl

Kiezen voor een actieve levensstijl is de beste remedie om valincidenten te voorkomen. Naarmate we ouder worden, gaat onze spierkracht immers achteruit en steken evenwichts- en mobiliteitsproblemen steeds vaker de kop op. Toch heeft het geen zin om gewoon toe te kijken. Probeer uw lichaamsbeweging een duwtje in de rug te geven door fysieke activiteiten in uw dagdagelijkse leven in te bouwen. Overdrijf echter niet, want dat kan weleens het tegenovergestelde effect hebben, en dan zijn we nog verder van huis. Een korte wandeling of een kleine fietstocht volstaan. Wist u trouwens dat een halfuurtje licht tot matig bewegen uw fysieke fitheid en uithoudingsvermogen aanzienlijk kan verbeteren? Het hoeft niet gezegd dat ook uw valrisico dan flink daalt.

Kies voor een veilige omgeving

Een veilige thuis verkleint de kans op ongelukken. Maak daarom komaf met losliggende matten of tapijten. Bent u er te veel aan gehecht? Bevestig ze dan gewoon met een goede antisliplaag of strips. Ook losliggende snoeren van lampen en opladers kunnen zomaar een val uitlokken. Plak ze aan de grond of investeer in uw verlichting zodat u mogelijke obstakels eenvoudig kan zien. Het spreekt voor zich dat rondslingerende voorwerpen ook boosdoeners kunnen zijn. Zet uw schoenen in een rek en laat de kleinkinderen na hun gezellige speelnamiddag alles zorgvuldig opruimen.

Nog enkele nuttige tips

Ook met deze tips verkleint u het risico op vallen:

  • Voorzie aangepast schoeisel dat uw volledige voet omsluit. Op kousen of blote voeten lopen, is geen goed idee.
  • Medicijnen zoals slaappillen kunnen het valrisico aanzienlijk vergroten. Vraag raad aan uw arts of apotheker.
  • Houd uw spieren en beenderen sterk door gezonde voeding. Kies voor voedsel dat calcium en vitamine D bevat.
  • Ook alcohol heeft op latere leeftijd meer impact op uw lichaam. Drink niet meer dan 1 biertje of wijntje per dag.

Over TK Home Solutions

TK Home Solutions maakt deel uit van TK Elevator AG en is een wereldwijde speler die vooral inzet op duurzame innovatie en technologie. Onze trapliften, huisliften en platformliften helpen u in alle comfort en veiligheid te genieten van elke verdieping van uw huis. Meer weten? Wij komen graag langs voor een eerste kennismaking

Ja, ik heb interesse in een een offerte op maat.

Vrijblijvend bezoek thyssenkrupp

In juni heeft thyssenkrupp een speciale promotie voorzien: Wij bieden u namelijk de beste oplossing aan de beste prijs. Wil u te weten komen wat dit voor u precies betekent? Vraag dan snel uw gratis en vrijblijvend bezoek aan door één van onze adviseurs en kom het snel te weten!*

In twee stappen bent u klaar

Wij ontvangen graag uw gegevens:

Gelieve hier uw voornaam in te vullen
Gelieve uw naam in te vullen
Gelieve hier uw e-mailadres in te vullen

Stap 2

Om een gratis afspraak te maken, gelieve onderstaand contactformulier te vervolledigen:

Gelieve de 4 cijfers van uw postcode in te vullen
Gelieve uw telefoonnummer in te vullen

Please confirm the legal notice

Hartelijk dank voor uw aanvraag!

Wij hebben uw gegevens goed ontvangen en nemen binnenkort contact met u op om uw situatie te bespreken. Zo kunnen wij u de juiste informatie toesturen of u een afspraak geven met één van onze adviseurs om even langs te komen bij u thuis.

Hebt u intussen nog vragen? Bel ons dan op ons gratis telefoonnummer 0800 12 697.

Met vriendelijke groeten,

Bert Grootjen

Algemeen Directeur thyssenkrupp Home Solutions