Welkom bij TK Home Solutions (voorheen Thyssenkrupp Home Solutions)

Skip Navigation

Wat zijn de favoriete vakantiebestemmingen van senioren?

Vakantiebestemmingen senioren

Het pensioen is de ideale gelegenheid om op reis te gaan. U hebt niet enkel meer vrije tijd, u krijgt ook de mogelijkheid om buiten het seizoen te vertrekken, tegen verlaagde prijzen en in alle rust. Maar waar naartoe? Wat zijn de favoriete vakantiebestemmingen van gepensioneerden?

Frankrijk: de eerste keus

Frankrijk blijft de favoriete bestemming voor seniorenvakanties. De reis is immers eenvoudiger te organiseren en de reistijd is kort. Zuid-Frankrijk is bijzonder geliefd, waar ook het mediterrane klimaat bekoort: het is er warm, maar niet te heet met een zee die verkoeling brengt.

De steden in de Provence en aan de Côte d’Azur zoals Nice, Marseille, Cannes, Saint-Tropez en Arles tellen vele architecturale en historische pareltjes die bij 60-plussers erg in de smaak vallen. Zeker de vele pittoreske en charmante dorpjes.

Zuid-Europa

Na Frankrijk komen de Zuid-Europese, mediterrane landen zoals Griekenland, Italië, Spanje en Portugal. De senioren kiezen hier voor een zonvakantie in landen met een rijke geschiedenis. Ze willen ontspannen op het strand of in de restaurants, cultuur opsnuiven of de natuur opzoeken. Zuid-Europa is ook goedkoper dan de verre bestemmingen, wat deze reis betaalbaarder maakt voor gepensioneerden met een laag inkomen.

Noord-Afrika

Voor diegene die avontuurlijker zijn aangelegd, is Noord-Afrika over het algemeen de favoriete bestemming. Marokko, Tunesië, Algerije … Deze verre bestemmingen zijn scherp geprijsd en steeds aangenaam, ook in het laagseizoen.

De nieuwkomers

De afgelopen jaren werden veel senioren aangetrokken tot nieuwe bestemmingen zoals West-Europa, de Verenigde Staten, Canada en Azië. Deze senioren willen kennismaken met andere culturen.

Vraag uw gratis informatiepakket vandaag nog aan

Vraag uw gratis informatiepakket vandaag nog aan

Krijg tot 50% korting*

Wij ontvangen graag uw gegevens:
Gelieve hier uw voornaam in te vullen
Gelieve uw naam in te vullen
Gelieve uw telefoonnummer in te vullen
Gelieve uw e-mailadres in te vullen
Gelieve hier uw e-mailadres in te vullen

Please confirm the legal notice

Wij hebben uw gegevens goed ontvangen. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Wij hebben uw gegevens goed ontvangen en nemen binnenkort contact met u op om uw situatie te bespreken. Zo kunnen wij u de juiste informatie toesturen of u een afspraak geven met één van onze adviseurs om even langs te komen bij u thuis.

Hebt u intussen nog vragen? Bel ons dan op ons gratis telefoonnummer 0800 94 365.