Welkom bij TK Home Solutions (voorheen Thyssenkrupp Home Solutions)

Skip Navigation

Tuinieren in de winter: dit zijn de mogelijkheden

Tuinieren in de winter: dit zijn de mogelijkheden

Het vriest dat het kraakt, de bomen zijn hun blaadjes kwijt en uw tuin oog best somber. De winter is niet meteen het meest uitnodigende seizoen om te tuinieren. Maar wie echt groene vingers heeft, laat zich niet tegenhouden door koud of regenachtig weer. Benieuwd wat de mogelijkheden zijn om te tuinieren in de winter? U leest er meer over in deze blog.

1. Bereid bomen en struiken voor op de lente

Uw bomen, struiken en klimplanten geven uw tuin niet alleen vorm, ook voor vogels zijn ze een heerlijke thuis. Tijdens de late herfst en de winter zijn bomen en heesters in rust. Wilt u ervoor zorgen dat uw tuin er de komende lente op zijn fleurigst uitziet? De beste tijd om bomen en struiken te planten loopt van november tot maart. Dit is ook het ideale moment om uw tuin te voorzien van een nieuwe indeling.

Daarnaast is de winter het perfecte seizoen voor onderhoudend snoeiwerk. Zo laat u uw tuin echt stralen wanneer de winter plaatsmaakt voor de lente.

2. Weg met sneeuw

Toegegeven, een wit sneeuwtapijt is absoluut prachtig om te zien. Maar te veel sneeuw op uw bomen en struiken kan nefast zijn. Wanneer de sneeuw gaat aanvriezen, kan die de takken beschadigen. Schud dus regelmatig even aan uw bomen en struiken na een sneeuwbui.

3. Verwen uw bloemen

Het ideale moment om uw bloemen voor te bereiden op de lente valt laat in de winter. Wanneer februari op zijn einde loopt, kunt u compost strooien tussen uw bloemperken. En als het niet vriest, zullen uw potplanten elke dag blij zijn met wat water.

4. Vermijd vorst op uw vijver

Wanneer uw vijver met een laag ijs bedekt is, is het mogelijk dat uw water verzuurt. En dat valt absoluut te vermijden voor de vissen en ander leven in uw vijver. Is uw vijver al dichtgevroren? Dan raden we aan om niet op het ijs te slaan, maar om een pot met warm water op het ijs te zetten. Zo krijgt het ijs de kans om traag te smelten.

5. Vogels en vlinders

De winter is de moeilijkste tijd voor vogels. Door nestkastjes te voorzien, voedsel te strooien op voederplanken en vetbollen op te hangen, kunt u hen een handje helpen. Hang het voedsel zeker hoog genoeg, zodat de vogels niet ten prooi vallen aan nieuwsgierige katten.

Ook vlinders moeten de winter door zien te komen. U ziet het misschien niet, maar uw tuin ligt vol met rupsen, eitjes en poppen. Door niet te veel in de tuin te wroeten, zorgt u ervoor dat zij de komende lente zeker halen en opnieuw heel wat kleurenpracht met zich meebrengen. Ook vogels vinden tussen de blaadjes die op de grond blijven liggen heel wat lekkers.

Over TK Home Solutions

TK Home Solutions maakt deel uit van TK Elevator AG en is een wereldwijde speler die vooral inzet op duurzame innovatie en technologie. Onze trapliften, huisliften en platformliften helpen u in alle comfort en veiligheid te genieten van elke verdieping van uw huis. Meer weten? Wij komen graag langs voor een eerste kennismaking

Vraag uw gratis informatiepakket vandaag nog aan

Vraag uw gratis informatiepakket vandaag nog aan

Krijg tot 50% korting*

Wij ontvangen graag uw gegevens:
Gelieve hier uw voornaam in te vullen
Gelieve uw naam in te vullen
Gelieve uw telefoonnummer in te vullen
Gelieve uw e-mailadres in te vullen
Gelieve hier uw e-mailadres in te vullen

Please confirm the legal notice

Wij hebben uw gegevens goed ontvangen. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Wij hebben uw gegevens goed ontvangen en nemen binnenkort contact met u op om uw situatie te bespreken. Zo kunnen wij u de juiste informatie toesturen of u een afspraak geven met één van onze adviseurs om even langs te komen bij u thuis.

Hebt u intussen nog vragen? Bel ons dan op ons gratis telefoonnummer 0800 94 365.