Welkom bij TK Home Solutions (voorheen Thyssenkrupp Home Solutions)

Skip Navigation

Tien tips om op elke leeftijd de liefde te herontdekken

10 tips om op elke leeftijd de liefde te herontdekken

Liefde op latere leeftijd biedt heel wat voordelen. U heeft al een pak levenservaring en weet wat u wilt in het leven. Een relatie op oudere leeftijd maakt gelukkiger én gezonder. Maar hoe begint u aan de zoektocht naar een nieuwe partner als u geen drie maal zeven meer bent? Hieronder geven we tien tips om op oudere leeftijd de liefde te herontdekken.

1. Duidelijke verwachtingen

Voor u actief aan het daten slaat, denkt u best even na wat u zoekt in een nieuwe partner. De liefde laat zich niet zomaar leiden door regels en verwachtingen. Toch zijn er enkele zaken die u zeker wel of niet zoekt in een partner. Als u die duidelijk opstelt op voorhand, verliest u geen tijd met partners die sowieso niet aan uw eisen voldoen. Wees tegelijk ook niet té streng voor de ander: geniet van de avond en respecteer uw date. Een afspraakje hoeft niet per se tot meer te leiden, maar kan ook gewoon uitmonden in een gezellige avond.

2. Durf kwetsbaar zijn

Uzelf kwetsbaar opstellen is niet makkelijk. U heeft al een heel leven achter de rug, met goede en minder goede ervaringen. Daardoor is het soms moeilijk om uzelf open te stellen voor nieuwe liefde. Onthoud dat iedereen die op zoek is naar nieuwe liefde bang is om gekwetst of afgewezen te worden. Gun uzelf alle tijd en maak van uw kwetsbaarheid uw kracht.

3. Op date gaan

Tegenwoordig verloopt daten vaak via het internet, een wereld waar niet iedereen even goed in thuis is. Of u nu iemand hebt leren kennen op het internet of in de lokale supermarkt, stel het daten niet te lang uit. Uit het oog is uit het hart, dus geregeld contact houden doet wonderen. Wanneer u enkel online met iemand afspreekt, is het mogelijk dat u een onrealistisch beeld krijgt van de ander. Door op date te gaan voelt u al snel aan of u al dan niet eindeloos kunt babbelen of lachen met iemand. Dat is een erg belangrijke basis voor een relatie.

4. Online daten

Het internet schrikt u misschien af, maar door online op zoek te gaan naar een date vergroot u uw kans op nieuwe liefde. Een datingsite voor senioren is vaak erg makkelijk in gebruik en is bovendien zeer laagdrempelig. Chat eens met andere singles en ontdek met wie u graag eens in het echt wilt afspreken.

5. Een leuk online profiel

Als u actief de liefde wilt zoeken op datingsites, is het aangewezen om een leuk profiel aan te maken. Kies een leuke, eerlijke profielfoto en vertel kort wie u bent en waar u van houdt. Zo kan iemand met gemeenschappelijke interesses snel contact met u opnemen.

6. Zoek liefde bij oud-studiegenoten

Als u een studie volbracht heeft, kan het interessant zijn om af en toe de website voor alumni van uw opleiding te bezoeken. Uw oude school organiseert ongetwijfeld wel eens een lezing of receptie voor oud-studenten. Ga zeker in op dergelijke uitnodigingen en wie weet (her)ontmoet u er de liefde van uw leven.

7. Ga op verschillende dates

Ook al heeft u het gevoel dat het meteen goed klikt met iemand, ga zeker meer dan één keer op date voor u een echte relatie aangaat. Hoe langer u iemand kent, hoe beter u die persoon kunt doorgronden. Zo voelt u aan of jullie relatie duurzaam kan zijn. Wees ook niet bang om met meerdere mensen op date te gaan.

8. Wees eerlijk

Wees eerlijk over alles wat u aan uw date vertelt, zowel online als in het echt. Vertrouwen is de basis van elke goede relatie. Als u open en eerlijk bent, mag u hetzelfde van uw nieuwe partner verwachten.

9. Neem initiatief

Zelf een berichtje sturen naar een potentiële partner? Natuurlijk! Niet gewaagd is altijd mis.

10. Wees op uw hoede

Bij online daten komt ook wel wat gevaar kijken. Niet iedereen heeft de beste bedoelingen. Neem de tijd om elkaar te leren kennen en probeer even te bellen via video voor u in het echt afspreekt.

We wensen u alle succes toe bij uw zoektocht naar nieuwe liefde!

Vraag uw gratis informatiepakket vandaag nog aan

Vraag uw gratis informatiepakket vandaag nog aan

Krijg tot 50% korting*

Wij ontvangen graag uw gegevens:
Gelieve hier uw voornaam in te vullen
Gelieve uw naam in te vullen
Gelieve uw telefoonnummer in te vullen
Gelieve uw e-mailadres in te vullen
Gelieve hier uw e-mailadres in te vullen

Please confirm the legal notice

Wij hebben uw gegevens goed ontvangen. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Wij hebben uw gegevens goed ontvangen en nemen binnenkort contact met u op om uw situatie te bespreken. Zo kunnen wij u de juiste informatie toesturen of u een afspraak geven met één van onze adviseurs om even langs te komen bij u thuis.

Hebt u intussen nog vragen? Bel ons dan op ons gratis telefoonnummer 0800 94 365.