Welkom bij TK Home Solutions (voorheen Thyssenkrupp Home Solutions)

Skip Navigation

Is thuis blijven wonen voor ouderen de juiste beslissing?

Thuis blijven wonen

In de loop van het leven van een bejaarde rijst vroeg of laat de cruciale vraag: “Hoe lang kan ik nog thuis blijven wonen?”. Dit moet een weldoordachte beslissing zijn, zelfs als hij of zij heel graag thuis wilt blijven wonen. Daarvoor is het van belang om de juiste vragen te stellen.

Zijn mijn naasten voldoende beschikbaar?

De beschikbaarheid van familie en vrienden is een van de belangrijkste criteria om te weten of het voor ouderen een goed idee is om thuis te blijven wonen. U moet immers regelmatig bezoek krijgen, zowel om u te helpen bij bepaalde taken die u zelf niet meer kunt als om de eenzaamheid te doorbreken. Het is dus cruciaal dat u kunt rekenen op familie of vrienden met voldoende vrije tijd om u te komen bezoeken. Ook de geografische afstand kan in het nadeel spelen van een langer verblijf thuis.

Oplossingen zoals thuiszorg of hulp op afstand kunnen het gebrek aan beschikbaarheid van vrienden en familie wel compenseren.

Vereist mijn gezondheidstoestand speciale zorgen?

De gezondheidstoestand van de bejaarde heeft een rechtstreekse invloed op diens zelfstandigheid. Bepaalde fysieke problemen kunnen immers een aangepaste verzorging vragen en maken het gevaarlijk om thuis te blijven wonen. Ook geestelijke gezondheidsproblemen vormen vaak een obstakel voor die levenswijze.

Trapliften adviseur

Alle trapliften in één oogopslag

Maak kennis met onze verschillende trapliften. Voor al uw vragen of een offerte op maat van uw trap, kan u steeds terecht bij het team van ervaren TK Home Solutions-adviseurs. Vergelijk onze trapliften

Is de woning aangepast aan de noden van de bejaarde?

Om de veiligheid van de bejaarde thuis te garanderen, moet zijn onmiddellijke omgeving aangepast zijn aan zijn fysieke mogelijkheden. Allerlei voorzieningen kunnen het leefcomfort verbeteren. Een traplift is een onmisbare oplossing als bijvoorbeeld de trap opgaan heel moeilijk is geworden door fysieke of evenwichtsproblemen.

Er bestaan tal van manieren om uw woning in te richten en het risico op valpartijen te verminderen. Thuis blijven wonen wordt zo makkelijker.

Heb ik voldoende financiële middelen om thuis te blijven wonen?

Thuis blijven wonen is niet noodzakelijk duurder dan naar een rusthuis verhuizen. Alles hangt af van de noodzakelijke aanpassingen, het maakt niet uit of die te maken hebben met de inrichting van de woning of de aanbevolen thuishulp.

De overheid voorziet bepaalde subsidies om de noden van thuisblijvende ouderen te financieren.

Wil ik echt thuis blijven wonen?

Voor de knoop wordt doorgehakt moet er tot slot ook aandacht gaan naar uw karakter en de vraag of u wel zin hebt om thuis te blijven wonen. Sommige mensen zijn immers gehecht aan hun gewoontes en blijven liever in een vertrouwde omgeving terwijl anderen eerder de eenzaamheid willen doorbreken met leeftijdsgenoten in hun buurt.

Rekening houden met de voorkeur van de bejaarde is cruciaal om een te grote psychologische schok te voorkomen.

Vraag uw gratis informatiepakket vandaag nog aan

Vraag uw gratis informatiepakket vandaag nog aan

Krijg tot 50% korting*

Wij ontvangen graag uw gegevens:
Gelieve hier uw voornaam in te vullen
Gelieve uw naam in te vullen
Gelieve uw telefoonnummer in te vullen
Gelieve uw e-mailadres in te vullen
Gelieve hier uw e-mailadres in te vullen

Please confirm the legal notice

Wij hebben uw gegevens goed ontvangen. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Wij hebben uw gegevens goed ontvangen en nemen binnenkort contact met u op om uw situatie te bespreken. Zo kunnen wij u de juiste informatie toesturen of u een afspraak geven met één van onze adviseurs om even langs te komen bij u thuis.

Hebt u intussen nog vragen? Bel ons dan op ons gratis telefoonnummer 0800 94 365.