Welkom bij TK Home Solutions (voorheen Thyssenkrupp Home Solutions)

Skip Navigation

Sporten met een lichamelijke beperking

Een smartphone voor senioren

Beweging en sport houdt u fit. Dat staat als een paal boven water. Daarbovenop verlaagt het de kans op chronische ziektes. Toch is dat helemaal niet evident als u lichamelijke klachten ervaart zoals een pijnlijke rug. Misschien is uw conditie niet optimaal en bent u niet echt gemotiveerd om er iets aan te doen? In deze blog laten we u inzien waarom sporten met een lichamelijke beperking zo belangrijk is en geven we enkele zeer laagdrempelige tips en tricks om meer te bewegen.

Sporten geeft een goed gevoel en houdt u fit

Van sporten krijgt u energie, daar bestaat geen twijfel over. Tijdens het sporten of bewegen voelt het vaak wat lastig, maar achteraf voelt u zich des te fitter. Hoe dat komt? Uw hersenen maken endorfine aan tijdens het bewegen. Die neurotransmitters zorgen ervoor dat pijnprikkels minder snel in uw zenuwstelsel worden opgenomen. Het gevolg daarvan? U voelt zich tevreden en ontspannen.

Misschien doet u al aan sport, zonder dat u het weet? Zo tellen wandelen, fietsen, de hond uitlaten of in de tuin werken ook mee op uw bewegingsmeter. Dergelijke activiteiten kunnen we onderbrengen in ‘matig intensieve beweging’, waarbij de hartslag omhoog gaat, maar het mogelijk blijft om te praten. Ideaal zou zijn als u elke week ongeveer twee uur en een half beweegt. Uiteraard kunt u dit spreiden over verschillende dagen, om uw lichaam niet te overbelasten.

Wist u dat u zelfs kunt bewegen terwijl u neerzit? Buig en strek uw elleboog enkele keren terwijl u een flesje water in uw handen houdt. Draai uw rug van links naar rechts, strek uw benen af en toe en maak roeibewegingen. Zelfs deze oefeningen zijn te categoriseren onder sport en houden uw spieren en gewrichten soepel.

Over TK Home Solutions

TK Home Solutions maakt deel uit van TK Elevator AG en is een wereldwijde speler die vooral inzet op duurzame innovatie en technologie. Onze trapliften, huisliften en platformliften helpen u in alle comfort en veiligheid te genieten van elke verdieping van uw huis. Meer weten? Wij komen graag langs voor een eerste kennismaking

Vraag uw gratis informatiepakket vandaag nog aan

Vraag uw gratis informatiepakket vandaag nog aan

Krijg tot 50% korting*

Wij ontvangen graag uw gegevens:
Gelieve hier uw voornaam in te vullen
Gelieve uw naam in te vullen
Gelieve uw telefoonnummer in te vullen
Gelieve uw e-mailadres in te vullen
Gelieve hier uw e-mailadres in te vullen

Please confirm the legal notice

Wij hebben uw gegevens goed ontvangen. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Wij hebben uw gegevens goed ontvangen en nemen binnenkort contact met u op om uw situatie te bespreken. Zo kunnen wij u de juiste informatie toesturen of u een afspraak geven met één van onze adviseurs om even langs te komen bij u thuis.

Hebt u intussen nog vragen? Bel ons dan op ons gratis telefoonnummer 0800 94 365.