Welkom bij TK Home Solutions (voorheen Thyssenkrupp Home Solutions)

Skip Navigation

Rolstoeltoegankelijke wandelroutes voor echte levensgenieters

Roelstoeltoegankelijke wandelroutes voor echte levensgenieters

Als er één iets is dat we in coronatijden met z’n allen meer hebben gedaan, dan is het wel wandelen. Wie het nog kan, prijst zichzelf gelukkig, want het is eigenlijk het enige wat we nog mógen doen. Maar wat dan met rolstoelgebruikers? Zijn de mogelijkheden om te wandelen voor hen even uitgebreid? In de stad valt dat op zich meestal goed mee, maar iedereen snuift wel eens graag de frisse natuur op. Zijn er eigenlijk wel rolstoeltoegankelijke wandelroutes in de Vlaamse natuur? We inspireren u graag in deze blog.

Waar kunt u mooie routes vinden?

Vlaanderen heeft best veel natuur te bieden en gelukkig zijn er heel wat fervente wandelaars en gepassioneerde wandelorganisaties die prachtige wandelroutes uitstippelen, ook voor rolstoelgebruikers. Via onderstaande links vindt u tal van mooie trajecten die geschikt zijn voor rolstoelgebruikers, al dan niet in het gezelschap van een begeleider:

Klik gerust door en snuister even rond op de websites. Van de kust tot in Limburg, er is voor elk wat wils. In veel gevallen zijn er ook parkeerplaatsen voor mindervaliden in de buurt voorzien, zodat u eenvoudig en ruim kunt parkeren.

Tips om uw wandeling met rolstoel voor te bereiden

Een wandelroute met een rolstoel afleggen, is zwaar werk. Ook voor de eventuele begeleider die de rolstoel duwt! We geven u daarom graag enkele belangrijke tips voor een goede voorbereiding en zorgeloze rit:

  • 1. Controleer de bandenspanning. Hoe harder de banden, hoe minder hard u of uw begeleider moet duwen.
  • 2. Controleer of de voeten van de rolstoelgebruiker de grond niet raken tijdens het rijden. Maak ze eventueel vast.
  • 3. Zorg ervoor dat de rolstoelgebruiker voldoende warm is gekleed bij koudere temperaturen.
  • 4. Wanneer u ergens parkeert met de rolstoel, zet dan de rem op.
  • 5. Het is voor de eventuele begeleider belangrijk om de duwhandvatten op de duwhoogte van de armen in te stellen, zodat hij of zij niet moet bukken om de rolstoel vooruit te duwen.
  • 6. Ga achterwaarts van verhoogjes af. Als u de rolstoel immers vooruit van bijvoorbeeld een stoeprand duwt, is de kans groot dat de rolstoelgebruiker naar voren glijdt of erger nog, uit de rolstoel valt.
  • 7. De begeleider die de rolstoel duwt, loopt best zo dicht mogelijk tegen de rolstoel aan. Op die manier moet hij of zij minder hard duwen en is de inspanning minder zwaar.

Kriebelt het al voor uw volgende wandeling? We wensen u en uw eventuele begeleider alvast veel plezier en een veilige route toe!

Over TK Home Solutions

TK Home Solutions maakt deel uit van TK Elevator AG en is een wereldwijde speler die vooral inzet op duurzame innovatie en technologie. Onze trapliften, huisliften en platformliften helpen u in alle comfort en veiligheid te genieten van elke verdieping van uw huis. Meer weten? Wij komen graag langs voor een eerste kennismaking

Vraag uw gratis informatiepakket vandaag nog aan

Vraag uw gratis informatiepakket vandaag nog aan

Krijg tot 50% korting*

Wij ontvangen graag uw gegevens:
Gelieve hier uw voornaam in te vullen
Gelieve uw naam in te vullen
Gelieve uw telefoonnummer in te vullen
Gelieve uw e-mailadres in te vullen
Gelieve hier uw e-mailadres in te vullen

Please confirm the legal notice

Wij hebben uw gegevens goed ontvangen. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Wij hebben uw gegevens goed ontvangen en nemen binnenkort contact met u op om uw situatie te bespreken. Zo kunnen wij u de juiste informatie toesturen of u een afspraak geven met één van onze adviseurs om even langs te komen bij u thuis.

Hebt u intussen nog vragen? Bel ons dan op ons gratis telefoonnummer 0800 94 365.