Welkom bij TK Home Solutions (voorheen Thyssenkrupp Home Solutions)

Skip Navigation

Paralympics krijgen eindelijk de aandacht die ze verdienen

Paralympics krijgen eindelijk de aandacht die ze verdienen

De Paralympische Zomerspelen vonden afgelopen zomer in Tokio plaats. Zowel atleten met een lichamelijke handicap, een visuele beperking of een hersenverlamming verschenen tijdens de Paralympics aan de start. De deelnemende Belgische atleten sleepten maar liefst 15 medailles in de wacht, het hoogste aantal sinds 1996.

In 2021 werd er meer zendtijd dan ooit voorzien voor de Paralympische Spelen. Zo komt aangepast sporten meer in beeld, wat voor sporters met een beperking inspirerend kan werken.

De geschiedenis van de Paralympische Spelen

De traditionele Olympische Spelen kenden hun ontstaan bij de Oude Grieken. Na de machtsovername door de Romeinen werden de Spelen in 393 na Christus verboden. Eeuwen later gingen meerdere stemmen op om deze waardevolle oude traditie niet verloren te laten gaan. In 1896 vonden dan de eerste moderne Olympische Spelen plaats, onder invloed van Pierre de Coubertin.

De Paralympische Spelen vonden voor het eerst plaats in 1960. Enkele jaren daarvoor werd een sportwedstrijd georganiseerd voor veteranen uit de Tweede Wereldoorlog met een rugletsel. Van daaruit groeide het idee om een heus internationaal evenement te organiseren voor mensen met een beperking, naar het voorbeeld van de Olympische spelen. In het begin mochten enkel rolstoelgebruikers deelnemen, maar intussen mogen er zes categorieën atleten meedoen. De Spelen zijn vandaag dus toegankelijker dan ooit voor atleten met een beperking.

De Paralympische Spelen vinden sinds 1988 altijd plaats in dezelfde stad als de Olympische Spelen en naar het voorbeeld van de traditionele spelen zijn er zowel Winter- als Zomerspelen. In de zomer zijn er 22 sportdisciplines waarin de atleten zich kunnen onderscheiden, in de winter zijn dat er zes.

Media-aandacht voor de Paralympische Spelen

In 2021 ging de zestiende editie van de Paralympische Zomerspelen door in Tokio. Net als de Olympische Spelen waren de Paralympics eigenlijk gepland in 2020, maar door het coronavirus werden ze een jaar uitgesteld. In 2021 voorzag de Belgische openbare omroep meer tijd dan ooit om verslag uit te brengen over de Paralympische Spelen. In vergelijking met de Olympische Spelen valt die zendtijd nog altijd lager uit, dus volgens velen is er nog altijd ruimte voor verbetering.

Media-aandacht voor de Paralympics is van erg groot belang: het geeft een realistischer beeld van onze maatschappij en biedt een overzicht van de mogelijkheden voor sporters met een beperking. Die zendtijd werkt inspirerend voor mensen met een beperking die ook graag aan sport willen doen en biedt perspectief voor atleten met een beperking.

Het is uitkijken naar de dertiende editie van de Paralympische Winterspelen. Die zullen plaatsvinden van 4 tot 13 maart 2022 in Peking, de hoofdstad van China.

Over TK Home Solutions

TK Home Solutions maakt deel uit van TK Elevator AG en is een wereldwijde speler die vooral inzet op duurzame innovatie en technologie. Onze trapliften, huisliften en platformliften helpen u in alle comfort en veiligheid te genieten van elke verdieping van uw huis. Meer weten? Wij komen graag langs voor een eerste kennismaking

Vraag uw gratis informatiepakket vandaag nog aan

Vraag uw gratis informatiepakket vandaag nog aan

Krijg tot 50% korting*

Wij ontvangen graag uw gegevens:
Gelieve hier uw voornaam in te vullen
Gelieve uw naam in te vullen
Gelieve uw telefoonnummer in te vullen
Gelieve uw e-mailadres in te vullen
Gelieve hier uw e-mailadres in te vullen

Please confirm the legal notice

Wij hebben uw gegevens goed ontvangen. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Wij hebben uw gegevens goed ontvangen en nemen binnenkort contact met u op om uw situatie te bespreken. Zo kunnen wij u de juiste informatie toesturen of u een afspraak geven met één van onze adviseurs om even langs te komen bij u thuis.

Hebt u intussen nog vragen? Bel ons dan op ons gratis telefoonnummer 0800 94 365.