Welkom bij TK Home Solutions (voorheen Thyssenkrupp Home Solutions)

Skip Navigation

Ook ouderen zijn modebewust! Enkele tips om gezien te worden

Ook ouderen zijn modebewust. Enkele tips om gezien te worden.

Wanneer u in de herfst van uw leven komt, vraagt u zich misschien af of u er nog stralend kunt uitzien. U hecht immers steeds meer belang aan comfort in kleding en vindt het belangrijk dat uw kledij goed aanpast en kwalitatief is. Gelukkig zijn er genoeg manieren om er nog op uw best uit te zien. We geven u graag enkele tips!

Enkele basiskledingstukken

Naarmate u ouder wordt, heeft u er misschien minder behoefte aan om eindeloos te variëren met kleding en nieuwe merken te gaan ontdekken. Gelukkig is dat ook niet nodig. Ook als 60-plusser kunt u er absoluut vlot en verzorgd uitzien als man of vrouw. Al wat u daarvoor nodig heeft, zijn enkele krachtige basiskledingstukken waarin u zich goed voelt. Hiermee kunt u dan eindeloos combinaties maken om variatie te brengen in uw look.

Kies voor kleur!

Wat mode betreft, heerst vaak de misvatting dat 60+ kleding saai en tuttig is en veelal grijs, bruin of donkerblauw, of zelfs zwart, wit of beige. Niets is minder waar! Ook senioren kunnen er stralend uitzien in een kleurrijke garderobe. Dat wil heus niet zeggen dat u eruit moet zien als een verkeerslicht, een modern schilderij of een kerstboom. Een stijlvolle combinatie tussen een neutrale kleur (bv. witte, beige, grijze, blauwe of zwarte broek) met een fellere kleur (bv. T-shirt of trui) geeft meestal een geslaagd resultaat. Een kleuraccent doet heel veel aan uw uitstraling.

Pas uw kledingstijl aan

Paste u voorheen uw kledij aan in functie van de vierseizoenen kleurenanalyse? Het is mogelijk dat uw gelaatskleur en haarkleur is veranderd met het ouder worden. Op dat moment is misschien ook een nieuwe kledingstijl aan de orde. Kleuren die over het algemeen mooi staan bij mensen met grijs haar zijn de eerder ‘koele’ kleuren zoals fuchsia, lichtroze, lila, lavendel en pruimkleur. Wilt u toch voor een warmere tint gaan, dan zijn bessenkleuren een aanrader.

Bij wit haar passen gelijkaardige kleuren, maar ook warm oranje, wijnrood, smaragdgroen of kobaltblauw. Voor een stralende look kunt u beige kleding op latere leeftijd het beste vermijden. Die kleur geeft aan senioren met grijs of wit haar gemakkelijk een vaal of bleek uiterlijk.

Langer en ruimer

Strakke kledij heeft een houdbaarheidsdatum. Wanneer u veroudert, verandert ook uw lichaam. Niet alleen uw haarkleur maar ook de vorm van uw lichaam kan veranderen. Aanpassende kledij is dan zelden nog een goed idee. Kies dus best voor wat langere T-shirtjes, vestjes en truien in plaats van korte en ga voor comfortabele broeken, zoals een spijkerbroek of pantalon. Een kokerrok is natuurlijk ook altijd een elegante keuze. Koop kledij in uw maat of eventueel een maatje ruimer, maar zeker geen maatje te klein! En eventueel vraagt u advies aan de winkelbediende. Sommige kledingzaken zijn gericht op een ouder doelpubliek en kunnen gespecialiseerd advies geven.

Draag laagjes

Wordt u een dagje ouder, dan wordt u meestal ook wat temperatuurgevoeliger. Daarom zijn laagjes een aanrader. Draagt u een topje onder een blouse onder een vest, dan heeft u nog heel wat opties. U kunt eventueel een aantal knopen open laten staan en uw vest nog uitdoen als u het te warm krijgt. Met een T-shirt en dikke trui daarentegen is het vaak een alles-of-niets-verhaal. En een jas over een dikke trui dragen, wordt al snel oncomfortabel. Laagjes dragen is niet alleen verstandig, maar het ziet er ook heel stijlvol uit.

Over TK Home Solutions

TK Home Solutions maakt deel uit van TK Elevator AG en is een wereldwijde speler die vooral inzet op duurzame innovatie en technologie. Onze trapliften, huisliften en platformliften helpen u in alle comfort en veiligheid te genieten van elke verdieping van uw huis. Meer weten? Wij komen graag langs voor een eerste kennismaking

Vraag uw gratis informatiepakket vandaag nog aan

Vraag uw gratis informatiepakket vandaag nog aan

Krijg tot 50% korting*

Wij ontvangen graag uw gegevens:
Gelieve hier uw voornaam in te vullen
Gelieve uw naam in te vullen
Gelieve uw telefoonnummer in te vullen
Gelieve uw e-mailadres in te vullen
Gelieve hier uw e-mailadres in te vullen

Please confirm the legal notice

Wij hebben uw gegevens goed ontvangen. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Wij hebben uw gegevens goed ontvangen en nemen binnenkort contact met u op om uw situatie te bespreken. Zo kunnen wij u de juiste informatie toesturen of u een afspraak geven met één van onze adviseurs om even langs te komen bij u thuis.

Hebt u intussen nog vragen? Bel ons dan op ons gratis telefoonnummer 0800 94 365.