Welkom bij TK Home Solutions (voorheen Thyssenkrupp Home Solutions)

Skip Navigation

Met deze tips wapent u zichzelf tegen online fraude

Met deze tips wapent u zich tegen online fraude

U kent het wellicht wel … u ontvangt een mail die aankondigt dat u de winnaar bent van één of andere wedstrijd, of dat uw gegevens niet meer up-to-date zijn en u die dringend moet aanpassen. Misschien ging u wel al eens in op een internetadvertentie waar een product heel goedkoop aangeboden wordt, maar heeft u het product in kwestie nooit ontvangen? In de meeste gevallen is hier sprake van fraude of oplichting via het internet. Hierbij willen daders geld, waardevolle goederen of gegevens ontfutselen van een nietsvermoedend slachtoffer. Met onderstaande tips kunt u zich beschermen tegen internetoplichting.

Beveilig al uw toestellen

Een goed beveiligd toestel voorkomt dat cybercriminelen uw data en gegevens kunnen misbruiken. Kies daarom voor een sterk wachtwoord. Een pincode met vier dezelfde cijfers is immers veel makkelijker te achterhalen dan een code met verschillende cijfers. Ook uw geboortedatum of naam gebruikt u beter niet in een wachtwoord, want deze informatie is eenvoudig te achterhalen. Gebruik ook overal een ander wachtwoord. Doet u dat niet, dan raken criminelen in al uw programma’s eens ze uw wachtwoord verkregen hebben.

Open nooit een e-mail van een onbekende afzender

Krijgt u een e-mail van een onbekend mailadres? Meestal gaat het dan om een mail die verstuurd werd met een slechte bedoelingen. Deze mails bevatten vaak een virus dat uw toestel kan infecteren als u klikt op links en bijlagen. Twijfelt u of u de afzender kent of lijkt zijn of haar mailadres legitiem? Wees dan toch op uw hoede. Een crimineel kan zich heel makkelijk voordoen als uw bankagent of postbeambte en zo om uw gegevens vragen. U mag er zeker van zijn dat openbare en andere instanties nooit online om uw privégegevens zullen vragen. Deze communicatie verloopt nog steeds per post of via erkende overheidsplatformen zoals itsme of Doccle en is wel betrouwbaar.

Geef dus nooit uw wachtwoorden of pincodes door via mail, sms of berichtenapps.

Ga niet in op aanbiedingen die te mooi zijn om waar te zijn

Een promotie gezien waarbij een handtas, horloge of fototoestel afgeprijsd staat tot wel 80%? Of een advertentie die belooft dat een product uit China de volgende dag bij u geleverd zal worden? Dergelijke aanbiedingen zijn helaas te mooi om waar te zijn. Ga hier zeker niet op in en gebruik uw gezond verstand. Twijfelt u of iets geloofwaardig is, ga dan zeker eens op zoek naar reviews over de website of het bedrijf dat de producten verkoopt en informeer u op voorhand.

Investeer in een uitstekende antivirus software

Een virusscanner zorgt ervoor dat uw computer en gegevens beschermd zijn. Door te investeren in een degelijke software, is de kans veel kleiner dat een virus uw computer binnendringt. Er is een groot aantal gratis virusscanners op de markt, maar die zijn niet zo doeltreffend als de betalende versies. Sommige gratis opties doen hun werk uitstekend, andere dan weer niet. Ga na of de virusscanner waarin u interesse heeft, actief wordt wanneer u links of bestanden opent. Op die manier worden mogelijks ‘gevaarlijke’ links en bestanden automatisch verbannen van uw computer. Zorg er ten slotte ook voor dat u steeds beschikt over de nieuwste versie antivirus software. Cybercriminelen werken namelijk hard om de bestaande software te omzeilen …

Toch slachtoffer geworden? Laat van u horen!

Bent u ondanks onze tips toch het slachtoffer geworden van internetfraude? Dan kunt u melding maken van het probleem via de website van het meldpunt voor misleiding, bedrog, fraude en oplichting. De bevoegde diensten zullen uw probleem analyseren en eventueel een onderzoek opzetten.

Op de website Safeonweb.be kunt u eenvoudig testen hoe veilig uw apparaten zijn en vindt u allerlei tips rond cybersecurity. Want een gewaarschuwd man of vrouw, is er twee waard!

Over TK Home Solutions

TK Home Solutions maakt deel uit van TK Elevator AG en is een wereldwijde speler die vooral inzet op duurzame innovatie en technologie. Onze trapliften, huisliften en platformliften helpen u in alle comfort en veiligheid te genieten van elke verdieping van uw huis. Meer weten? Wij komen graag langs voor een eerste kennismaking

Vraag uw gratis informatiepakket vandaag nog aan

Vraag uw gratis informatiepakket vandaag nog aan

Krijg tot 50% korting*

Wij ontvangen graag uw gegevens:
Gelieve hier uw voornaam in te vullen
Gelieve uw naam in te vullen
Gelieve uw telefoonnummer in te vullen
Gelieve uw e-mailadres in te vullen
Gelieve hier uw e-mailadres in te vullen

Please confirm the legal notice

Wij hebben uw gegevens goed ontvangen. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Wij hebben uw gegevens goed ontvangen en nemen binnenkort contact met u op om uw situatie te bespreken. Zo kunnen wij u de juiste informatie toesturen of u een afspraak geven met één van onze adviseurs om even langs te komen bij u thuis.

Hebt u intussen nog vragen? Bel ons dan op ons gratis telefoonnummer 0800 94 365.