Welkom bij TK Home Solutions (voorheen Thyssenkrupp Home Solutions)

Skip Navigation

Leren werken met een smartphone: ook voor senioren een must!

Leren werken met een smartphone: ook voor senioren een must!

Swipen, scrollen, klikken en appen … Anno 2021 valt de smartphone niet meer weg te denken uit het dagelijkse leven. De jongste generaties zijn opgegroeid in een tijdperk van technologie in volle ontwikkeling. Maar ook voor ouderen hoeft werken met een smartphone zeker geen uitdaging te zijn. Er zijn tegenwoordig heel wat mogelijkheden om ermee te leren werken. Want ook voor 55-plussers vormt een smartphone een echte meerwaarde!

De voordelen van een smartphone

Een smartphone is handig om heel uiteenlopende redenen die erg persoonlijk kunnen zijn. In de eerste plaats bent u altijd makkelijk bereikbaar, belt u eenvoudig iemand op of stuurt u snel een berichtje. Dat kan erg handig zijn wanneer u op verplaatsing bent en bijvoorbeeld een platte band heeft. Daarnaast maakt u ook prachtige foto’s met een smartphone: de camera’s van de huidige toestellen zijn van hoge kwaliteit. Verder kunt u met uw smartphone op het internet surfen. Zo vindt u met de gps makkelijk uw weg terug, checkt u uw mails of volgt u vrienden en familie op sociale media.

Ten slotte zijn er heel wat apps beschikbaar die aansluiten bij uw persoonlijke interesses: denk maar aan spelletjes, een app die u vertelt wanneer u uw vuilnis moet buitenzetten of één om het weerbericht te bekijken.

Kies het juiste toestel

Twijfelt u nog welke smartphone u zult aankopen? Een gouden raad: win op voorhand voldoende advies in. Factoren als gebruiksgemak, een goede camera en een groot scherm staan daarbij bovenaan het prioriteitenlijstje. Uiteraard kunt u zelf ook verder aangeven wat voor u van belang is, voor u overgaat tot aankoop. Vraag dus raad aan familie of vrienden of laat u adviseren door een verkoper.

Leer vlot werken met uw smartphone

Tegenwoordig zijn er heel wat mogelijkheden om een goed gebruik van uw smartphone onder de knie te krijgen. Ouderenverenigingen of avondscholen in uw buurt bieden af en toe cursussen aan. Ga er even langs om advies in te winnen … of bel hen even op met uw smartphone. Krijgt u liever raad van een familielid of een kennis? Door af en toe samen af te spreken met iemand die u goed kent en achteraf nieuwe dingen te testen, leert u snel met een smartphone werken. Heeft u bijvoorbeeld een kleindochter die verzot is op haar gsm? Vraag haar telkens ze op bezoek komt om u iets nieuws bij te leren. Zo raakt u stap voor stap meer vertrouwd met de werking van uw smartphone.

Over TK Home Solutions

TK Home Solutions maakt deel uit van TK Elevator AG en is een wereldwijde speler die vooral inzet op duurzame innovatie en technologie. Onze trapliften, huisliften en platformliften helpen u in alle comfort en veiligheid te genieten van elke verdieping van uw huis. Meer weten? Wij komen graag langs voor een eerste kennismaking

Vraag uw gratis informatiepakket vandaag nog aan

Vraag uw gratis informatiepakket vandaag nog aan

Maak gebruik van ons lentecondities en krijg tot €1000 korting!

Wij ontvangen graag uw gegevens:
Gelieve hier uw voornaam in te vullen
Gelieve uw naam in te vullen
Gelieve uw telefoonnummer in te vullen
Gelieve uw e-mailadres in te vullen
Gelieve hier uw e-mailadres in te vullen

Please confirm the legal notice

Wij hebben uw gegevens goed ontvangen. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Wij hebben uw gegevens goed ontvangen en nemen binnenkort contact met u op om uw situatie te bespreken. Zo kunnen wij u de juiste informatie toesturen of u een afspraak geven met één van onze adviseurs om even langs te komen bij u thuis.

Hebt u intussen nog vragen? Bel ons dan op ons gratis telefoonnummer 0800 94 365.