Welkom bij TK Home Solutions (voorheen Thyssenkrupp Home Solutions)

Skip Navigation

Kennisoverdracht van generatie op generatie

Kennisoverdracht van generatie op generatie

Ouderen hebben al een heel leven achter de rug en hebben zo ook veel kennis in pacht. Wat kunnen de jongere generaties van hen leren? En wat kunnen senioren leren van de jongeren? Kennisoverdracht tussen generaties is al eeuwenoud en van onschatbare waarde voor de toekomst van alle generaties.

Kennis uitwisselen leidt tot een beter contact

Zowel bij het contact tussen kleinkinderen en grootouders, als tussen jongeren en ouderen op de werkvloer, zorgt kennisoverdracht voor een beter contact. Daarbij zijn het niet alleen de jongeren die leren van de ouderen. Ook het omgekeerde geldt. Ouderen leren swipen op schermen of denken eens ‘out of the box’ en proberen de wereld door de ogen van de jeugd te zien. Jongeren kunnen dan weer van ouderen leren om geduld te hebben en komen te weten hoe het er vroeger aan toeging. Wanneer generaties van alle leeftijden samenwerken en van elkaar leren, spreken we van generatieleren.

Kennis van de babyboomers en generatie X

Babyboomers zijn geboren tussen 1945 en 1960. Met generatie X wordt verwezen naar de generatie van 1961 tot 1980. Aangezien deze twee generaties de oudste actieve generaties zijn, hebben zij heel wat ervaring en kennis opgebouwd. Ze kunnen steun bieden aan jongeren die in een volledig andere, digitale wereld zijn opgegroeid. Tegelijk kunnen deze generaties ook leren van de brede kennis van de jeugd. Babyboomers en generatie X hebben meestal nog een klassieke opleiding genoten. Er was meer aandacht voor discipline en pure kennisoverdracht. Zeker bij de babyboomers maakte lang niet iedereen zijn opleiding af. Bij het onderwijs van de volgende generaties werd het contact tussen leerkrachten en leerlingen wat losser. Vaardigheden onder de knie krijgen is vandaag immers belangrijker dan pure kennisoverdracht via de klassieke onderwijsmethodes.

Kennis van de generaties Y en Z

Met de generaties Y en Z verwijzen we naar de generaties met geboortejaar respectievelijk tussen 1981 en 1995 en tussen 1996 en nu. Tussen die twee generaties zijn ook al heel wat verschillen in kennis te zien. Generatie Y is nog deels opgegroeid in het pre-digitale tijdperk en leerde pas op latere leeftijd met computers werken. Het feit dat zij die overgang bewust hebben meegemaakt, kan zeer waardevol zijn in hun contacten met oudere generaties. Generatie Z is dan weer enorm flexibel en innovatief. De wereld van deze jongeren verandert snel en er is vaak keuze in overvloed. Dat zorgt voor heel wat creativiteit die zij kunnen doorgeven aan ouderen. Daarnaast is het goed dat ouderen hen even kunnen doen stilstaan en laten nadenken over de richting die ze uitwillen. Dit kan zowel op persoonlijk als professioneel vlak het geval zijn.

Over TK Home Solutions

TK Home Solutions maakt deel uit van TK Elevator AG en is een wereldwijde speler die vooral inzet op duurzame innovatie en technologie. Onze trapliften, huisliften en platformliften helpen u in alle comfort en veiligheid te genieten van elke verdieping van uw huis. Meer weten? Wij komen graag langs voor een eerste kennismaking

Vraag uw gratis informatiepakket vandaag nog aan

Vraag uw gratis informatiepakket vandaag nog aan

Krijg tot 50% korting*

Wij ontvangen graag uw gegevens:
Gelieve hier uw voornaam in te vullen
Gelieve uw naam in te vullen
Gelieve uw telefoonnummer in te vullen
Gelieve uw e-mailadres in te vullen
Gelieve hier uw e-mailadres in te vullen

Please confirm the legal notice

Wij hebben uw gegevens goed ontvangen. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Wij hebben uw gegevens goed ontvangen en nemen binnenkort contact met u op om uw situatie te bespreken. Zo kunnen wij u de juiste informatie toesturen of u een afspraak geven met één van onze adviseurs om even langs te komen bij u thuis.

Hebt u intussen nog vragen? Bel ons dan op ons gratis telefoonnummer 0800 94 365.