Welkom bij TK Home Solutions (voorheen Thyssenkrupp Home Solutions)

Skip Navigation

Kan ik veilig een reis boeken in de zomervakantie?

Kan ik veilig een reis boeken in de zomervakantie?

Onze reizen schuiven we al even op de lange baan. De reissector krijgt het hard te verduren, maar ook de ‘gewone’ mens heeft overduidelijk nood aan ontspanning, échte ontspanning. De laatste maanden vestigen we onze hoop op de zomer in 2021. Toch blijft dit een héél groot vraagteken. Er werd immers op 27 januari een reisverbod ingevoerd dat intussen werd verlengd tot 1 april. Het wordt dus nog even tanden bijten. Eén ding is zeker: reizen en corona, het zijn niet de beste vrienden.

Waarom kiest ons land voor een reisverbod?

Het is de kerstvakantie in 2020 die aan de basis ligt van het huidige reisverbod. Toen gingen immers 150.000 Belgen op reis, een scenario dat het Overlegcomité koste wat kost wou vermijden in de krokusvakantie. Onze premier stelde het klaar en duidelijk: “Ik wil een tijdelijk verbod op niet-essentiële reizen.” Dat verbod kwam er ook en dus zitten plezierreizen naar het buitenland er momenteel niet in. Toeristische uitstapjes in eigen land kunnen daarentegen wél.

Voldoende leuke reisalternatieven

Dat we niet per se de grens over moeten om ons te amuseren, is duidelijk. Hotels, bed & breakfasts en vakantiewoningen zijn immers opnieuw open, en ook vakantieparken, campings en jeugdherbergen verwelkomen u maar al te graag. Reizen in eigen land is dus perfect mogelijk met uw gezin en één knuffelcontact. Erop uittrekken en samenhokken in één vakantiehuis met een groep vrienden of de volledige familie, mag (nog) niet. Hou er bovendien ook rekening mee dat restaurants, bars, zwembaden en andere indoor-faciliteiten niet open zijn. Sanitaire voorzieningen, sportvelden en winkels zijn dan weer wél toegankelijk.

Dagtrips

Dagtrips bieden nét iets meer mogelijkheden, aangezien een overnachting dan uitblijft. In dat geval kunt u dus afspreken met drie andere mensen die bovendien niet uw nauwe contacten hoeven te zijn. Plan dus gerust een gezellige wandeling of een landelijke fietstocht, maar houd wel rekening met deze belangrijke aandachtspunten alvorens u een handvol dagtripjes begint te plannen:

  • Bewaar steeds een veilige afstand
  • Draag een mondmasker als een veilige afstand niet mogelijk is

Mogen we reizen in de zomer?

Voorlopig is het dus verboden om niet-essentiële reizen te maken tot 1 april. Plannen smeden en reizen boeken voor de zomer lijkt nog te vroeg. Er heerst immers heel wat onzekerheid. Wanneer, naar waar en hoe we zullen kunnen reizen, dat is ook voor onze experten nog steeds een blinde vlek.

Over TK Home Solutions

TK Home Solutions maakt deel uit van TK Elevator AG en is een wereldwijde speler die vooral inzet op duurzame innovatie en technologie. Onze trapliften, huisliften en platformliften helpen u in alle comfort en veiligheid te genieten van elke verdieping van uw huis. Meer weten? Wij komen graag langs voor een eerste kennismaking

Vraag uw gratis informatiepakket vandaag nog aan

Vraag uw gratis informatiepakket vandaag nog aan

Krijg tot 50% korting*

Wij ontvangen graag uw gegevens:
Gelieve hier uw voornaam in te vullen
Gelieve uw naam in te vullen
Gelieve uw telefoonnummer in te vullen
Gelieve uw e-mailadres in te vullen
Gelieve hier uw e-mailadres in te vullen

Please confirm the legal notice

Wij hebben uw gegevens goed ontvangen. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Wij hebben uw gegevens goed ontvangen en nemen binnenkort contact met u op om uw situatie te bespreken. Zo kunnen wij u de juiste informatie toesturen of u een afspraak geven met één van onze adviseurs om even langs te komen bij u thuis.

Hebt u intussen nog vragen? Bel ons dan op ons gratis telefoonnummer 0800 94 365.