Welkom bij TK Home Solutions (voorheen Thyssenkrupp Home Solutions)

Skip Navigation

Is uw woning geschikt voor uw oude dag? Check het hier!

Is uw woning geschikt voor uw oude dag

Ook al wordt u een dagje ouder, het liefst van al woont u zo lang mogelijk thuis. U voelt zich vrij in uw eigen huis en wil dit gevoel nog niet kwijt. U heeft er tenslotte een leven lang herinneringen in opgebouwd. Maar is uw woning wel zo geschikt voor later? Blijft elke ruimte even toegankelijk als vroeger en zijn er dingen waaraan uw woning moet worden aangepast? Deze checklist helpt u inschatten of uw woning geschikt is voor later.

Toegankelijkheid van elke ruimte

Een opstapje hier, een trapje daar. Een elektrische draad op de grond of een teveel aan meubelen. Dat alles vormt geen enkel probleem wanneer u goed te been bent. Maar als het wat stroever begint te gaan, is elke kleine hindernis een obstakel. Vermijd afstapjes en niveauverschillen door de plaatsing van een loopplank of helling. Maak zeker werk van een anti-sliplaag onder de plank of voorzie een leuning. Ook houvast is belangrijk. Stop bovendien die elektrische draad weg en zorg voor genoeg plaats tussen uw meubilair om gemakkelijk door te kunnen.

Voorkom het risico op valpartijen

Beperk dus elke hindernis en vermijd het risico om te vallen. Daarnaast is het slim om losliggend tapijt te verwijderen of vast te hangen met een anti-slipstrip. Ook steunpunten op verschillende plaatsen in uw woning zijn aangeraden. Zo staat u gemakkelijk recht, kunt u van steunpunt naar steunpunt manoeuvreren als dit nodig zou zijn en blijft u stabiel rechtop staan. Maak ook werk van gemakkelijk toegankelijke lichtknoppen. In het donker is het namelijk nog moeilijker om u een weg te banen door een huis vol meubels. Een bewegingsdetector is bijvoorbeeld een goede optie. U hoeft immers niet meer op zoek naar dat ene lichtknopje dat zich achter die grote boekenkast bevindt.

Traplift

Het grootste obstakel voor veel ouderen is de trap. Voorkom dat de bovenverdiepingen niet meer bereikbaar zijn en pas uw woning aan met een traplift. Misschien ligt uw badkamer wel boven? Als u de overweging van een traplift niet zou maken, dient u misschien wel een nieuwe badkamer te installeren op de benedenverdieping. Met een traplift vermijdt u deze verbouwingswerken. Zet u op de stoel van de lift en ga via de rail naar boven. Geen enkele moeite dus om de badkamer boven nog steeds te gebruiken.

Bovendien zijn er heel wat subsidies en extraatjes voorzien als u grote aanpassingen dient te doen in uw woning. In deze blog lees je welke financieringsmogelijkheden er zijn voor een traplift. Daarnaast kunt u steeds bij ons terecht met vragen over de traplift die het beste bij u past.

Vraag uw gratis informatiepakket vandaag nog aan

Vraag uw gratis informatiepakket vandaag nog aan

Krijg tot 50% korting*

Wij ontvangen graag uw gegevens:
Gelieve hier uw voornaam in te vullen
Gelieve uw naam in te vullen
Gelieve uw telefoonnummer in te vullen
Gelieve uw e-mailadres in te vullen
Gelieve hier uw e-mailadres in te vullen

Please confirm the legal notice

Wij hebben uw gegevens goed ontvangen. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Wij hebben uw gegevens goed ontvangen en nemen binnenkort contact met u op om uw situatie te bespreken. Zo kunnen wij u de juiste informatie toesturen of u een afspraak geven met één van onze adviseurs om even langs te komen bij u thuis.

Hebt u intussen nog vragen? Bel ons dan op ons gratis telefoonnummer 0800 94 365.