Welkom bij TK Home Solutions (voorheen Thyssenkrupp Home Solutions)

Skip Navigation

Influencer worden? Ook als oudere perfect mogelijk!

Influencer worden, ook als oudere perfect mogelijk

Influencer worden doet u niet van de ene dag op de andere. Het vraagt veel tijd en inzet, essentiële zaken die net senioren vaak het meest bezitten. Na hun pensioen hebben ze meer tijd en zijn ze meestal op zoek naar een nieuwe uitdaging in hun leven. Soms leidt hernieuwde leergierigheid en nieuwsgierigheid naar een nieuwe passie of soms gaan ze hun eigen weg vanuit de ervaring en expertise die ze doorheen hun carrière hebben opgedaan. Kortom, het is nooit te laat om influencer te worden! Misschien is het zelfs meer haalbaar?

Wat is een influencer?

Het woord ‘influencer’ komt van het Engels ‘to influence’. Dit betekent ‘beïnvloeden’. Influencers zijn dus eigenlijk invloedrijke personen. Wanneer men het in de media heeft over influencers, bedoelen ze daar in de praktijk vaak mensen mee met veel volgers op één of meerdere sociale mediakanalen zoals Twitter, TikTok, YouTube, Instagram, Facebook, enzovoort. De laatste 3 zijn het populairst voor influencers.

Door hun aantal volgers worden deze persoonlijkheden belangrijk voor marketingbedrijven. Die kunnen gebruik maken van de grote community van influencers om hun producten of diensten te promoten. Op hun beurt kunnen de influencers op die manier hun ‘populariteit’ in de meeste gevallen omzetten in een mooi terugkerend maandelijks bedrag. Dat kan natuurlijk een leuk extraatje zijn boven op uw pensioen!

Hoe kan ik influencer worden?

Om influencer te worden, is het best te starten vanuit een passie. Die passie kan bijvoorbeeld koken of bakken zijn, mode, fotografie, tekenen of schilderen, muziek maken of zelfs gamen. Misschien bezoekt u regelmatig Brugge en weet u intussen zo veel over deze stad dat u er gemakkelijk tientallen artikels of video’s mee gevuld krijgt. U kunt het zo gek niet bedenken of er bestaat een YouTubekanaal of Facebookpagina over!

Vervolgens deelt u uw ervaringen, tips en weetjes via blogposts of video’s. En heeft u nog geen passies of interesses, dan kan uw kracht net komen vanuit het ontdekken van nieuwe dingen. Zo draaien talloze YouTubekanalen rond persoonlijkheden die nieuwe gerechten proeven, nieuwe films bekijken en reviewen of nieuwe hobby’s uitproberen. Zelfs dat kan een publiek aantrekken dat nieuwsgierig is naar frisse ervaringen.

Begin rustig aan

Influencer worden vraagt tijd. Daarom is het belangrijk om rustig en gestaag een publiek op te bouwen. Begin alvast met uw familie, vrienden en kennissen. Als u regelmatig een nieuwe video, foto, audiofile (podcast) of tekst (blog/artikel) publiceert, zult u al gauw een kleine community bijeen krijgen van mensen die uw interesses delen. Vanaf dan kunt u uzelf al micro-influencer noemen en wordt uw kanaal interessant voor bedrijven op zoek naar uw specifieke doelgroep.

Vandaar kan uw community alleen maar groeien, mits de nodige inspanningen. Daarbij hoort het opvolgen van reacties en commentaren op wat u online publiceert. Zo creëert u interactie met en tussen uw volgers en maakt u hen enthousiast genoeg om uw inhoud te gaan delen met anderen.

Influencer worden: ben ik niet te oud?

U bent nooit te oud om influencer te worden of te starten met het delen van uw passie. Leeftijd speelt hierbij absoluut geen rol. Wat meer kaarsjes op de taart kan zelfs een meerwaarde zijn! Zo startte Joyce Daams onlangs op haar 70ste haar eigen blog, enjoys.blog. Dat deed ze vanuit haar ervaring met en passie voor brocante, antiek, vintage en design en met de bedoeling om gelijkgezinden te bereiken om haar interesse mee te delen.

De Amerikaanse Shirley Curry heeft het inmiddels op 86-jarige leeftijd helemaal gemaakt als influencer. Ze ontdekte op haar 60ste het plezier van het gamen. Later werd ze in het bijzonder enthousiast over het fantasy game Skyrim. Ze is inmiddels zo’n fenomeen op YouTube dat het gamebedrijf dat het spel uitbracht van plan is om Shirley als personage te laten voorkomen in het vervolg op het spel.

Over TK Home Solutions

TK Home Solutions maakt deel uit van TK Elevator AG en is een wereldwijde speler die vooral inzet op duurzame innovatie en technologie. Onze trapliften, huisliften en platformliften helpen u in alle comfort en veiligheid te genieten van elke verdieping van uw huis. Meer weten? Wij komen graag langs voor een eerste kennismaking

Vraag uw gratis informatiepakket vandaag nog aan

Vraag uw gratis informatiepakket vandaag nog aan

Krijg tot 50% korting*

Wij ontvangen graag uw gegevens:
Gelieve hier uw voornaam in te vullen
Gelieve uw naam in te vullen
Gelieve uw telefoonnummer in te vullen
Gelieve uw e-mailadres in te vullen
Gelieve hier uw e-mailadres in te vullen

Please confirm the legal notice

Wij hebben uw gegevens goed ontvangen. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Wij hebben uw gegevens goed ontvangen en nemen binnenkort contact met u op om uw situatie te bespreken. Zo kunnen wij u de juiste informatie toesturen of u een afspraak geven met één van onze adviseurs om even langs te komen bij u thuis.

Hebt u intussen nog vragen? Bel ons dan op ons gratis telefoonnummer 0800 94 365.