Welkom bij TK Home Solutions (voorheen Thyssenkrupp Home Solutions)

Skip Navigation

Eenzaamheid voorkomen bij ouderen in quarantaine

Hoe kan jij eenzame ouderen in quarantaine helpen?

Eenzaamheid voorkomen bij ouderen in quarantaine

Meer dan de helft van de senioren in België voelt zich eenzaam, eenzaamheid bij ouderen is een groot probleem. Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, worden de woonzorgcentra in Vlaanderen gesloten voor bezoek. Er wordt ook aangeraden om niet op bezoek te gaan bij de grootouders, aangezien ouderen onder de risicogroepen vallen. De boodschap in verband met het coronavirus is duidelijk: “Blijf in uw kot”. Dit zorgt er natuurlijk voor dat heel wat ouderen alleen thuis of in het rusthuis zitten en minder contact hebben met hun kinderen en kleinkinderen. Wil je weten hoe je ze een hart onder de riem kan steken? Lees dan zeker verder.

Oma en opa leren skypen

Door het coronavirus blijven mensen zoveel mogelijk thuis en komen ouderen weinig tot niet meer in contact met hun kinderen en kleinkinderen. Contact houden met ouderen en kwetsbare mensen is in deze moeilijke periode wel enorm belangrijk. Het is mogelijk om met elkaar te bellen maar gelukkig kan het ook digitaal! Woonzorgcentra nemen het initiatief om hun bewoners te leren skypen om het contact met hun familie te onderhouden. Ook zijn er initiatieven om ouderen met elkaar in contact te brengen en computerhulp aan huis te bieden. Haal jouw laptop, smartphone of tablet naar boven en leer ook jouw grootouders skypen. Wedden dat ze dit geweldig gaan vinden?

Schrijf een brief of stuur een kaartje

Er zijn ook nog andere manieren om contact met elkaar te houden. Ouderen komen uit het tijdperk van brieven en kaartjes. Ze krijgen daarom nog steeds heel graag post. Dat het sturen van kaartjes en brieven nog steeds enorm populair is, bewijst bpost. Bpost gaf de burgers 10 gratis postkaartjes zodat ze deze konden versturen naar de mensen die ze graag zien maar momenteel niet kunnen bezoeken. Onder het motto: “al is de boodschap om afstand de houden, helpt bpost je dichter bij anderen te brengen”, werd deze actie een enorm succes. Verras een bewoner van een rusthuis of je eigen ouders met een zelfgeschreven brief. Vertel hen over gewone dingen, familiemomenten of bemoedigende woorden om hen een hart onder de riem te steken.

Zet ouderen in de bloemetjes

Door de verregaande maatregelen om het verspreiden van het coronavirus tegen te gaan, zijn bijna alle winkels gesloten. Alleen winkels die eten verkopen, krantenwinkels of apothekers mogen wél openblijven. Daardoor zijn heel wat winkels genoodzaakt om creatief om te gaan met de situatie. Bloemenwinkels gaan nu online en leveren bloemen aan huis. Zet je grootouders in de bloemetjes met een boeket bloemen met een leuke en positieve boodschap. Je fleurt niet alleen hun dag op, maar steunt zo ook een lokale handelaar.

Kortom: er zijn veel manieren om eenzame ouderen in quarantaine te helpen. In tijden van corona zijn ook wij genoodzaakt om creatief te zijn en oplossingen zoeken om contact te houden op afstand. Zo zwaaien mensen aan het raam, kinderen uit kleuterscholen sturen zelfgemaakte tekeningen op en sommige bakkers leveren zelfs aan huis bij ouderen. De solidariteit is groot. Draag jij ook een steentje bij?

Vraag uw gratis informatiepakket vandaag nog aan

Vraag uw gratis informatiepakket vandaag nog aan

Krijg tot 50% korting*

Wij ontvangen graag uw gegevens:
Gelieve hier uw voornaam in te vullen
Gelieve uw naam in te vullen
Gelieve uw telefoonnummer in te vullen
Gelieve uw e-mailadres in te vullen
Gelieve hier uw e-mailadres in te vullen

Please confirm the legal notice

Wij hebben uw gegevens goed ontvangen. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Wij hebben uw gegevens goed ontvangen en nemen binnenkort contact met u op om uw situatie te bespreken. Zo kunnen wij u de juiste informatie toesturen of u een afspraak geven met één van onze adviseurs om even langs te komen bij u thuis.

Hebt u intussen nog vragen? Bel ons dan op ons gratis telefoonnummer 0800 94 365.