Welkom bij TK Home Solutions (voorheen Thyssenkrupp Home Solutions)

Skip Navigation

Het belang van een ergonomische houding voor senioren

Het belang van een ergonomische houding voor senioren

Wanneer we een dagje ouder worden, nemen de lichamelijke klachten in de meeste gevallen ook toe. Pijnlijke gewrichten, stijfheid, rugklachten … We kunnen de tijd uiteraard niet stopzetten, maar gelukkig bestaan er heel wat hulpmiddelen en hebben we tips om zo ergonomisch mogelijk te bewegen. Alleen al hier en daar extra handgrepen voorzien en maatregelen treffen om uitglijden en vallen te voorkomen, maakt een groot verschil. Maar ook in de keuken, in de slaapkamer en aan uw computer is aandacht voor ergonomie heel belangrijk. Zo blijft u zolang mogelijk mobiel en kunt u langer zelfstandig thuis wonen.

Ergonomie in de keuken

De keuken is één van de meest gebruikte plaatsen in een woning. De standaard keuken is ontwikkeld voor de ‘gewone’ mens, maar soms is een hoger werkblad, of net lager, handiger. Ook de loopafstanden kunnen geoptimaliseerd worden. Zo is het handig als de gootsteen, kookplaat en koelkast niet te ver van elkaar verwijderd zijn.

Andere mogelijkheden zijn keukenkasten die voorzien zijn van een carrousel, zodat u niet te diep moet bukken om iets achteraan uit de kast te halen of op te bergen. Ook de oven en microgolfoven bevinden zich idealiter op ooghoogte en de vaatwasmachine mag in veel gevallen ook best wat hoger geïnstalleerd worden voor een comfortabel gebruik zonder bukken. Voor een aantal van bovenstaande tips is maatwerk door een vakman aangeraden, maar sommige zaken kunt u allicht zelf ook eenvoudig aanpassen.

Zorg voor een ergonomisch slaapcomfort

Op een bepaald moment wordt het wat moeilijker om in en uit bed te geraken. Dat is volkomen normaal. Overweeg daarom om een hoger bed aan te schaffen, zodat u gemakkelijker recht kunt staan. Er bestaan ondertussen ook tal van bedden voorzien van elektrische bediening, die u kan helpen om eenvoudig recht te gaan zitten.

Laat u bij de keuze van een nieuw bed of nieuwe matras adviseren door een expert ter zake. Hij of zij zal u helpen de juiste keuze te maken op basis van uw lichaamsbouw en behoeften.

Ergonomisch aan uw pc

Het feit dat u deze blog leest, betekent wellicht dat u een computer (of smartphone) ter beschikking hebt. Wanneer u vaak aan een bureau zit, is ook daar aandacht voor ergonomie essentieel. Alles begint bij uw bureaustoel. Investeer in een goed model en plaats uw rug rechtop tegen de rugleuning. Zorg ervoor dat u met uw voeten plat op de grond kunt staan. Daarnaast is de positie van uw toetsenbord en muis ook niet te onderschatten. Kies voor een toetsenbord met polssteun en een ergonomische muis om uw schouders en polsen niet te overbelasten. Vraag raad in uw computerwinkel als u twijfelt over uw aankoop.

Overweeg een traplift

Wordt het steeds moeilijk om de trap op te geraken? Dan kan een traplift soelaas bieden. Ook bij thyssenkrupp staat ergonomie voorop: elke traplift is bij ons het toonbeeld van ergonomie. We ontwikkelen trapliften die naadloos op uw interieur aansluiten, zonder in te boeten aan ergonomie. Want net zoals u willen we graag dat u zolang mogelijk zelfstandig thuis kunt blijven wonen.

Over TK Home Solutions

TK Home Solutions maakt deel uit van TK Elevator AG en is een wereldwijde speler die vooral inzet op duurzame innovatie en technologie. Onze trapliften, huisliften en platformliften helpen u in alle comfort en veiligheid te genieten van elke verdieping van uw huis. Meer weten? Wij komen graag langs voor een eerste kennismaking

Vraag uw gratis informatiepakket vandaag nog aan

Vraag uw gratis informatiepakket vandaag nog aan

Krijg tot 50% korting*

Wij ontvangen graag uw gegevens:
Gelieve hier uw voornaam in te vullen
Gelieve uw naam in te vullen
Gelieve uw telefoonnummer in te vullen
Gelieve uw e-mailadres in te vullen
Gelieve hier uw e-mailadres in te vullen

Please confirm the legal notice

Wij hebben uw gegevens goed ontvangen. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Wij hebben uw gegevens goed ontvangen en nemen binnenkort contact met u op om uw situatie te bespreken. Zo kunnen wij u de juiste informatie toesturen of u een afspraak geven met één van onze adviseurs om even langs te komen bij u thuis.

Hebt u intussen nog vragen? Bel ons dan op ons gratis telefoonnummer 0800 94 365.