Welkom bij TK Home Solutions (voorheen Thyssenkrupp Home Solutions)

Skip Navigation

Hersengezondheid of hoe u uw brein bij de pinken houdt

Hersengezondheid of hoe u uw brein bij de pinken houdt

Veel mensen maken zich zorgen om hun hersengezondheid. In deze progressieve tijden van sociale media, massa’s korte filmpjes en online entertainment, is die bezorgdheid ook terecht. Dat geldt zeker niet alleen voor 65-plussers. Het gezond houden van onze hersenen is dan ook van groot belang. In Nederland worden er zelfs mensen specifiek opgeleid tot hersencoaches. Gelukkig zijn er ook heel veel eenvoudige manieren om ons brein op scherp te houden. We zetten graag wat tips op een rijtje:

Basisbehoeften van gezonde hersenen

Er zijn 3 essentiële zaken die uw hersenen nodig hebben om optimaal te blijven functioneren en het risico op hersenaandoeningen te verkleinen: rust, beweging en gezonde voeding. De uitdagingen van het leven zorgen er wel eens voor dat we tekortschieten op één van die drie vlakken. Op zo’n momenten is het belangrijk om extra aandacht te besteden aan de andere twee basisbehoeften.

Train uw brein

Naast bewegen, gezond eten, voldoende slapen en ontspannen, is het ook belangrijk om aan hersengymnastiek te doen. Dit vermindert bijvoorbeeld het risico op dementie. Dat kan bijvoorbeeld door te schaken. Houdt u daar niet van, dan zijn er onnoemelijk veel alternatieven: sudoku’s, kruiswoordraadsels, woordzoekers of andere denkpuzzels. Begint een activiteit routine te worden? Dan wordt het tijd voor verandering of om het niveau te verhogen. Belangrijk aan deze diverse vormen van denksport is wel dat u ze bij voorkeur beoefent zonder scherm!

Muziek in uw leven

Ook een (nieuw) instrument (leren) bespelen is goed voor uw hersenen. Het is niet alleen uitdagend maar het zorgt ook voor de nodige ontspanning. Zelfs gewoon muziek beluisteren heeft al een erg positief effect op de hersenen en helpt u om stress los te laten, te relaxen en gemakkelijker in slaap te vallen. En u hoeft dit natuurlijk niet per se alleen te doen.

Sociale contacten

Feestjes, onderonsjes en de wekelijkse koffieklets zijn niet voor niets zo populair. Zeker wanneer u een dagje ouder wordt, zijn sociale contacten van vitaal belang voor uw hersengezondheid. Ze helpen u om u jong, actief en gelukkig te blijven voelen. Sociale contacten vragen immers om uw aanpassingsvermogen en houden uw brein bezig met plannen en organiseren. Ze trainen ook onbewust uw geheugen en houden uw emotionele hersengebieden aan het werk. En u hoeft helemaal geen groot feest te organiseren als u daar geen zin in heeft. Gewoon een vriend(in) uitnodigen of samen gaan wandelen of fietsen, kan al wonderen doen voor uw grijze massa.

Bewegen

Bewegen is essentieel voor een goede hersengezondheid. Misschien vraagt u zich af wat fysieke beweging nu met uw brein te maken heeft, maar toch staan deze twee met elkaar in verband. Lichaamsbeweging zorgt voor een betere doorbloeding van de hersenen waardoor de zuurstoftoevoer verbetert. Bovendien stimuleert het de aanmaak van nieuwe hersencellen en verbetert het de communicatie en verbindingen tussen uw twee hersenhelften. Kon u een tijdje uw bed of zetel niet uit, dan is het belangrijk om het bewegen weer stapje voor stapje op te bouwen. Begin klein en respecteer uw eigen grenzen. Zoek manieren om plezier te halen uit bewegen en bouw een gezonde routine op.

Veel succes!

Over TK Home Solutions

TK Home Solutions maakt deel uit van TK Elevator AG en is een wereldwijde speler die vooral inzet op duurzame innovatie en technologie. Onze trapliften, huisliften en platformliften helpen u in alle comfort en veiligheid te genieten van elke verdieping van uw huis. Meer weten? Wij komen graag langs voor een eerste kennismaking

Vraag uw gratis informatiepakket vandaag nog aan

Vraag uw gratis informatiepakket vandaag nog aan

Maak gebruik van ons lentecondities en krijg tot €1000 korting!

Wij ontvangen graag uw gegevens:
Gelieve hier uw voornaam in te vullen
Gelieve uw naam in te vullen
Gelieve uw telefoonnummer in te vullen
Gelieve uw e-mailadres in te vullen
Gelieve hier uw e-mailadres in te vullen

Please confirm the legal notice

Wij hebben uw gegevens goed ontvangen. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Wij hebben uw gegevens goed ontvangen en nemen binnenkort contact met u op om uw situatie te bespreken. Zo kunnen wij u de juiste informatie toesturen of u een afspraak geven met één van onze adviseurs om even langs te komen bij u thuis.

Hebt u intussen nog vragen? Bel ons dan op ons gratis telefoonnummer 0800 94 365.