Welkom bij TK Home Solutions (voorheen Thyssenkrupp Home Solutions)

Skip Navigation

Grote versoepelingen van coronamaatregelen sinds 1 oktober

Grote versoepelingen van coronamaatregelen sinds 1 oktober

Sinds 1 oktober werden er grote versoepelingen van de coronamaatregelen doorgevoerd. De mondmaskers verdwenen op heel wat plaatsen, de quarantaineregels werden aangepast, we kunnen opnieuw dichter bij onze familie en vrienden zijn en reizen wordt weer wat makkelijker. Wat betekent dat voor senioren? In deze blog gaan we er dieper op in.

Steeds minder mondmaskers

Sinds begin oktober was u in Vlaanderen niet langer verplicht om een mondmasker te dragen in winkels, horecazaken of op het werk. Dat hebben we te danken aan de hoge vaccinatiegraad. Op 26 oktober 2021 besliste de regering echter dat de mondmaskers vanaf 29 oktober 2021 opnieuw ingevoerd worden in publieke ruimtes. Gaat u bijvoorbeeld op stap met het openbaar vervoer, brengt u een bezoekje aan de bibliotheek of gaat u winkelen? Dan is het verplicht om een mondmasker te dragen.

Ook in zorginstellingen blijven de mondmaskers behouden. Daarnaast is dat ook het geval bij medische en niet-medische contactberoepen en bij evenementen met meer dan 200 personen binnen, waar een coronapas niet verplicht is.

Gaat u op stap in Brussel of Wallonië? Daar zijn de regels nog wat strenger, aangezien de vaccinatiegraad er een pak lager ligt dan in Vlaanderen. De mondmaskers zijn dus zeker nog geen verleden tijd. We raden aan om er altijd een op zak te hebben.

De quarantaineregels veranderen

Wie besmet is met het coronavirus moet nog steeds in quarantaine, dat verandert niet. Ook wie in nauw contact kwam met een besmette persoon, moet zich laten testen en in quarantaine gaan. Daarbij maakt het niet uit of u al dan niet een vaccin heeft gekregen.

Voor 1 oktober mocht u pas uit quarantaine na twee negatieve testen met een verschil van zeven dagen. Sinds 1 oktober moet u in quarantaine blijven tot het resultaat van de eerste test gekend is. Is die negatief? Dan mag u uit quarantaine, maar moet u zich na zeven dagen wel nog eens laten testen. Bij een positieve test zal de quarantaine uiteraard verlengd worden.

In het algemeen geldt nog steeds: voelt u zich ziek of ondervindt u symptomen van het coronavirus? Dan laat u zich testen en blijft u in quarantaine tot het resultaat van die test gekend is.

Gezellig samen zijn

Wat hebben we die gezellige bijeenkomsten met vrienden en familie gemist! Sinds 1 oktober is het opnieuw mogelijk om huwelijken en de bijhorende avondfeesten bij te wonen. Ook thuis mag u weer onbeperkt gasten ontvangen. Samen rouwen kon ook lange tijd niet, maar intussen gaan begrafenissen weer door.

Op het overlegcomité van 26 oktober 2021 werd beslist dat u in het hele land een Covid Safe Ticket (CST) moet kunnen voorleggen in de horeca en in de fitness. Wilt u dus iets gaan eten en bent u gevaccineerd? Installeer dan zeker de CovidSafeBE-app op uw smartphone of vraag uw attest aan via de post. Wie niet gevaccineerd is, moet bij elk bezoek een negatief testresultaat of een herstelcertificaat kunnen voorleggen. Verder is het gebruik van het Covid Safe Ticket ook verplicht voor evenementen met dan meer dan 200 personen binnen en meer dan 400 personen buiten.

Op reis gaan

Binnen België reizen is perfect mogelijk zonder beperkingen. Voor reizen buiten België is het belangrijk dat u op voorhand nagaat welke kleurcode het land van uw bestemming heeft. Het wordt nog altijd sterk afgeraden om naar landen met een rode kleurcode te reizen. Wanneer u een geldig vaccinatiecertificaat heeft, is het niet nodig om u na terugkeer te laten testen. Verblijft u langer dan 48 uur in het buitenland? Dan moet u het Passagier Lokalisatie Formulier invullen voor u terug naar België komt. Hieronder vindt u enkele handige links die het bekijken waard zijn voor u op reis vertrekt:

Over TK Home Solutions

TK Home Solutions maakt deel uit van TK Elevator AG en is een wereldwijde speler die vooral inzet op duurzame innovatie en technologie. Onze trapliften, huisliften en platformliften helpen u in alle comfort en veiligheid te genieten van elke verdieping van uw huis. Meer weten? Wij komen graag langs voor een eerste kennismaking

Vraag uw gratis informatiepakket vandaag nog aan

Vraag uw gratis informatiepakket vandaag nog aan

Krijg tot 50% korting*

Wij ontvangen graag uw gegevens:
Gelieve hier uw voornaam in te vullen
Gelieve uw naam in te vullen
Gelieve uw telefoonnummer in te vullen
Gelieve uw e-mailadres in te vullen
Gelieve hier uw e-mailadres in te vullen

Please confirm the legal notice

Wij hebben uw gegevens goed ontvangen. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Wij hebben uw gegevens goed ontvangen en nemen binnenkort contact met u op om uw situatie te bespreken. Zo kunnen wij u de juiste informatie toesturen of u een afspraak geven met één van onze adviseurs om even langs te komen bij u thuis.

Hebt u intussen nog vragen? Bel ons dan op ons gratis telefoonnummer 0800 94 365.