Welkom bij TK Home Solutions (voorheen Thyssenkrupp Home Solutions)

Skip Navigation

Globaal Medisch Dossier: wat is het en hoe kunt u het raadplegen?

Globaal Medisch Dossier: wat is het en hoe kunt u het raadplegen

In het Globaal Medisch dossier (GMD) vindt u al uw medische gegevens terug. Daarbij denken we aan operaties die u heeft ondergaan, een overzicht van eventuele chronische ziekten en lopende behandelingen ... In deze blog lichten we de voordelen van het Globaal Medisch Dossier toe en leggen we uit hoe u het kunt aanmaken en raadplegen.

Waarom zou u een Globaal Medisch Dossier openen?

Met een Globaal Medisch Dossier zorgt u ervoor dat de verschillende artsen bij wie u een behandeling ondergaat op de hoogte zijn van uw medische geschiedenis. Zo vermijdt u overbodige onderzoeken. Daarnaast kunnen de artsen onderling overleggen over uw dossier en u bijgevolg een betere begeleiding bieden.

Verder bevat het Globaal Medisch Dossier ook een preventiemodule voor burgers tussen 45 en 75. Uw zorgverlener overloopt dan samen met u een checklist met preventieve maatregelen die uw gezondheid ten goede kunnen komen. Dankzij deze module werkt u dus actief aan uw gezondheid.

Wie beschikt over een Globaal Medisch Dossier, heeft ten slotte ook recht op een hogere terugbetaling voor medische consultaties. Uw ziekenfonds zal daarnaast 30% minder aanrekenen voor de kosten die u zelf moet betalen voor huisbezoeken door uw huisarts, als u ouder bent dan 75 en/of chronisch ziek bent.

Hoe maakt u een Globaal Medisch Dossier aan?

Als u interesse heeft in een Globaal Medisch Dossier, gaat u het best even langs bij uw huisarts. Elke Belgische burger kan op elke leeftijd een dossier laten aanleggen. De kosten daarvoor worden volledig terugbetaald door uw ziekenfonds.

Als u zelf niet in staat bent om een Globaal Medisch Dossier te openen, kan een familielid dat in uw plaats aanvragen.

De huisarts die u aanstelt om het Globaal Medisch Dossier te openen, heeft als enige het recht om uw dossier te beheren. Ook artsen die deel uitmaken van dezelfde groepering hebben die mogelijkheid. Verandert u van huisarts? Laat dan even weten aan uw nieuwe huisarts dat hij of zij voortaan uw Globaal Medisch Dossier mag beheren. Die zal dan alles voor u in orde brengen waardoor u het recht op een hogere terugbetaling behoudt.

Hoe raadpleegt u uw Globaal Medisch Dossier?

Om uw Globaal Medisch Dossier te raadplegen doet u een beroep op uw huisarts. Wanneer u een inzage aanvraagt, moet uw zorgverlener u die binnen de 15 dagen verlenen. U kunt ook gratis een kopie opvragen van het dossier: dat kan zowel op papier als digitaal.

Via MyHealthViewer kunt u wel een deel van uw medische gegevens inkijken zonder tussenkomst van uw huisarts. U logt dan eenvoudigweg in met uw eID of via itsme.

Voor verdere vragen over uw Globaal Medisch Dossier kunt u steeds bij uw huisarts terecht.

Over TK Home Solutions

TK Home Solutions maakt deel uit van TK Elevator AG en is een wereldwijde speler die vooral inzet op duurzame innovatie en technologie. Onze trapliften, huisliften en platformliften helpen u in alle comfort en veiligheid te genieten van elke verdieping van uw huis. Meer weten? Wij komen graag langs voor een eerste kennismaking

Vraag uw gratis informatiepakket vandaag nog aan

Vraag uw gratis informatiepakket vandaag nog aan

Maak gebruik van ons lentecondities en krijg tot €1000 korting!

Wij ontvangen graag uw gegevens:
Gelieve hier uw voornaam in te vullen
Gelieve uw naam in te vullen
Gelieve uw telefoonnummer in te vullen
Gelieve uw e-mailadres in te vullen
Gelieve hier uw e-mailadres in te vullen

Please confirm the legal notice

Wij hebben uw gegevens goed ontvangen. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Wij hebben uw gegevens goed ontvangen en nemen binnenkort contact met u op om uw situatie te bespreken. Zo kunnen wij u de juiste informatie toesturen of u een afspraak geven met één van onze adviseurs om even langs te komen bij u thuis.

Hebt u intussen nog vragen? Bel ons dan op ons gratis telefoonnummer 0800 94 365.