Welkom bij TK Home Solutions (voorheen Thyssenkrupp Home Solutions)

Skip Navigation

Gezonde voeding tijdens corona

Eenzaamheid voorkomen bij ouderen in quarantaine

Het is belangrijk voor ouderen om een gezond en uitgebalanceerd dieet te volgen en welke bijzonderheden voeding op oudere leeftijd heeft. Bepaalde voedingsmiddelen helpen het immuunsysteem te versterken en helpen infecties te voorkomen. Dit kan natuurlijk ook nuttig zijn in de strijd tegen Corona.

In tijden van hamsteraankoopen en quarantaine, zoals vele anderen, weet u misschien niet zeker hoe een gezond dieet er uit kan zien. Is er iets speciaals te overwegen tijdens de huidige pandemie? Hoe eet ik überhaupt gezond? In dit artikel willen we u graag antwoord geven op uw vragen.

Waar u in principe rekening mee moet houden bij een gezond dieet

Hier is het toverwoord in de eerste plaats "balans". Om het lichaam van alle belangrijke voedingsstoffen te voorzien, is het belangrijk om het evenwicht te bewaren en te streven naar een gevarieerde voeding. Hiervoor kan u gebruik maken van de zogenaamde voedselpiramide. Hier wordt duidelijk weergegeven welke voedingsmiddelen in welke verhouding een volledige voeding garanderen.

5 keer per dag

De basis hier is, zoals in veel andere voedingsmodellen, de vitaminerijke voeding groenten en fruit. Deze voedingsmiddelen zouden dus het grootste deel van het dieet moeten uitmaken. Misschien ken je ook het oude gezegde "5 keer per dag" dat iedereen 5 porties fruit en groenten per dag moet eten. Dankzij de verscheidenheid aan deze gerechten is er meestal voor elk wat wils.

Energieleverancier van koolhydraten

In de volgende fase worden koolhydraatrijke voedingsmiddelen zoals pasta of rijst aanbevolen. Het is belangrijk dat u hier voor volkoren producten kiest. Deze producten verzadigen je langer en bevatten tegelijkertijd meer voedingsstoffen en vezels. Bijzonder interessant voor senioren: Het risico op diabetes mellitus type 2, vetstofwisselingsstoornissen, darmkanker en hart- en vaatziekten wordt door de vezel verminderd.

Eiwit en vet, ook voor vegetariërs en veganisten

Koolhydraten zijn een belangrijke energiebron voor het lichaam om te presteren. Dit wordt gevolgd door het eiwit macronutriënt. Deze worden voornamelijk gebruikt om spieren op te bouwen. Dit is vooral belangrijk voor ouderen om spierverlies te voorkomen of te verminderen. Dierlijk voedsel zoals vlees, vis, eieren en zuivelproducten zijn zeer goede eiwitbronnen. Maar ook vegetariërs en veganisten hoeven het belangrijke spieropbouwende materiaal niet te missen. Zo zit eiwit ook in tofu, peulvruchten of sojavlokken.

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht dat vet fundamenteel ongezond is, bevatten de zogenaamde "goede" vetten essentiële, onverzadigde vetzuren zoals omega 3 en vitamine E. Deze kunnen voornamelijk worden ingenomen via plantaardig voedsel zoals oliën, avocado's en noten. Maar ook vette vis zoals zalm is geschikt.

Genot moet er ook zijn

Vergeet naast alle regels van gezond eten niet te genieten van uw maaltijden. Eet langzaam en voorzichtig, dit bevordert het genot. Door de verscheidenheid aan voedingsmiddelen kunt u precies kiezen wat u lekker vindt. Zelfs minder aanbevolen voedingsmiddelen zoals snoep of andere suikerproducten zijn veilig in kleine hoeveelheden. Uiteindelijk is het belangrijk om je evenwicht te bewaren en zo gevarieerd mogelijk te eten.

Vraag uw gratis informatiepakket vandaag nog aan

Vraag uw gratis informatiepakket vandaag nog aan

Krijg tot 50% korting*

Wij ontvangen graag uw gegevens:
Gelieve hier uw voornaam in te vullen
Gelieve uw naam in te vullen
Gelieve uw telefoonnummer in te vullen
Gelieve uw e-mailadres in te vullen
Gelieve hier uw e-mailadres in te vullen

Please confirm the legal notice

Wij hebben uw gegevens goed ontvangen. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Wij hebben uw gegevens goed ontvangen en nemen binnenkort contact met u op om uw situatie te bespreken. Zo kunnen wij u de juiste informatie toesturen of u een afspraak geven met één van onze adviseurs om even langs te komen bij u thuis.

Hebt u intussen nog vragen? Bel ons dan op ons gratis telefoonnummer 0800 94 365.