Welkom bij TK Home Solutions (voorheen Thyssenkrupp Home Solutions)

Skip Navigation

Gezond leven tijdens de lockdown

Eenzaamheid voorkomen bij ouderen in quarantaine

Sinds het coronavirus in Europa verscheen, zijn veel mensen besmet. We worden geconfronteerd met een wereldwijde gezondheidscrisis. Op dit moment is er geen behandeling beschikbaar voor een patiënt die is geïnfecteerd met het coronavirus of Covid-19. Er zijn enkele maatregelen genomen om de verspreiding van dit virus te beperken. De slogan van Maggie De Block "Blijf in uw kot" is heel duidelijk.

Het virus vormt vooral een gevaar voor oudere mensen. Deze groep wordt beschermd door het sluiten van woonzorgcentra voor bezoek en verder wordt er sterk afgeraden om op bezoek te gaan bij de grootouders. Online circuleren nu ook heel wat adviezen rond in verband met gezonde voeding om je natuurlijke weerstand te versterken. Sommige adviezen zijn correct terwijl andere geen steekhouden. Wij zochten voor u uit welke adviezen wel kloppen:

Zorg voor een gevarieerd dieet

Ouderen hebben minder calorieën nodig dan jongvolwassenen. Het gevolg hiervan is dat ze minder eten waardoor het extra belangrijk is wat de oudere eet voldoende voedingsstoffen bevat. Momenteel circuleert al weken op het internet dat vitamine C beschermt tegen verkoudheden en de immuniteit stimuleert. Het wordt aangeraden om supplementen in te nemen en meer groenten en fruit te eten. Heeft dit eigenlijk wel zin? Het heeft geen effect om een dagelijkse vitamine C inname boven de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid in te nemen. Bovendien is er ook geen bewijs dat het een extra beschermende werking heeft. Een gezond en gevarieerd voedingspatroon rijk aan groenten en fruit is voldoende. Andere belangrijke voedingsstoffen zijn ook eiwitten, calcium, voedingsvezel en vocht.

Zorg voor voldoende beweging en eiwitten

Met het ouder worden vermindert je spiermassa. Achteruitgang hoort bij het ouder worden, maar door goed te eten en te bewegen kan dit proces worden vertraagd. Als je ouder wordt heb je meer eiwitten nodig. Waarom zijn eiwitten essentieel? Ze zorgen voor het behoud van de spiermassa en een betere weerstand. Ongewenst verlies van de spieren heeft gevolgen voor je mobiliteit en ook voor bijvoorbeeld je longcapaciteit. Eiwit zit vooral veel in melk(producten), vis, vlees en eieren. Wil je minder dierlijke producten eten? Kies dan uit peulvruchten, noten of tofu.

Zorg voor voldoende inname van vitamine D

Vitamine D is een van de weinige vitaminen die ons lichaam zelf kan aanmaken onder invloed van Uv-straling uit zonlicht. De vraag die veel mensen zich stellen: nu ik meer thuis zit vanwege het coronavirus, is het dan nodig om extra vitamine D in te nemen? Het is nog steeds onduidelijk of een acute inname daadwerkelijk een beschermend effect heeft. Het is dus niet nodig om nu nog snel een bezoek te brengen aan de apotheek. Voor ouderen van 70 jaar en ouder wordt aangeraden om wel extra vitamine D in te nemen in de vorm van een supplement. Vitamine D is cruciaal voor het behoud van sterke botten en spieren maar speelt ook een belangrijke rol in de werking van ons immuunsysteem. Wat is het gevolg wanneer ouderen te weinig vitamine D binnenkrijgen? Ze hebben vaker moeite met routinebehandelingen zoals opstaan uit een stoel, traplopen en hebben vaak last van vermoeidheid.

Help ouderen met hun boodschappen

Het lukt niet altijd voor ouderen om boodschappen te doen omdat ze vallen onder de kwetsbare risicogroep maar ook omdat ze vaak minder mobiel zijn. Al sinds het begin van de crisis worden er op Facebookgroepen opgericht om hulp aan te bieden of te vragen. Het doel van deze groepen is om mensen samen te brengen om ouderen en kwetsbare groepen te helpen en te ondersteunen. Help jij binnenkort ook iemand in jouw buurt met de boodschappen?

Vraag uw gratis informatiepakket vandaag nog aan

Vraag uw gratis informatiepakket vandaag nog aan

Krijg tot 50% korting*

Wij ontvangen graag uw gegevens:
Gelieve hier uw voornaam in te vullen
Gelieve uw naam in te vullen
Gelieve uw telefoonnummer in te vullen
Gelieve uw e-mailadres in te vullen
Gelieve hier uw e-mailadres in te vullen

Please confirm the legal notice

Wij hebben uw gegevens goed ontvangen. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Wij hebben uw gegevens goed ontvangen en nemen binnenkort contact met u op om uw situatie te bespreken. Zo kunnen wij u de juiste informatie toesturen of u een afspraak geven met één van onze adviseurs om even langs te komen bij u thuis.

Hebt u intussen nog vragen? Bel ons dan op ons gratis telefoonnummer 0800 94 365.