Welkom bij TK Home Solutions (voorheen Thyssenkrupp Home Solutions)

Skip Navigation

Gepensioneerden reiken een helpende hand

De gepensioneerden moeten te hulp schieten

Vele gepensioneerden zijn het werken nog niet moe na hun pensioen. Als vrijwilliger zetten zij mee hun schouders onder waardevolle projecten in onze maatschappij.

Recent zette de coronacrisis een hevige druk op heel wat sectoren, met de zorgsector op kop. Er werden al heel wat maatregelen genomen om dit tekort op te lossen. Eén daarvan is gepensioneerden opnieuw tewerkstellen. Zowel als werknemer, zelfstandige of vrijwilliger springen zij massaal bij om de druk te verlichten. Gelukkig maar! In deze blog vertellen we er meer over.

Vrijwilligerswerk voor gepensioneerden

Gepensioneerden hebben vaak schrik dat ze zich zullen vervelen wanneer ze niet langer aan het werk zijn. Sommigen vrezen dat ze zich minder nuttig zullen voelen wanneer ze geen deel meer uitmaken van de actief werkende bevolking. Dat is nergens voor nodig … Eindelijk meer tijd voor de kleinkinderen, of voor geliefde hobby’s. Wie op zoek is naar dat tikkeltje meer, haalt vast en zeker voldoening uit vrijwilligerswerk. Dankzij vrijwilligers kunnen organisaties van groot maatschappelijk belang optimaal werken.

Coronacrisis vergroot de druk op onze zorg

Gepensioneerden gaan opnieuw aan het werk

Tijdens de eerste golf van het coronavirus in België was er nog erg weinig geweten over de ziekte die het virus veroorzaakt. Ziekenhuizen zaten al snel aan de limieten van hun capaciteit. Daarbij mogen we niet enkel aan de bedden op intensieve zorgen denken, maar ook aan de zorgende handen die alle patiënten behandelen. Het is zeker haalbaar om snel capaciteit bij te creëren, maar voor elk extra bed zijn ook meer helpende handen nodig. Gepensioneerde artsen, verpleegsters en hulpverleners schoten al snel spontaan te hulp. En dat vaak met gevaar voor hun eigen gezondheid, aangezien het virus nu eenmaal harder lijkt toe te slaan bij oudere mensen.

Intussen zijn we zo’n twee jaar verder. De druk op de ziekenhuizen en zorginstellingen blijft hoog, afhankelijk van de intensiteit van het virus. Ondanks de maatregelen die genomen worden, hebben we duidelijk meer contacten dan tijdens de eerste golven. Daardoor zitten steeds meer mensen in quarantaine, vallen zorgmedewerkers tijdelijk of langer uit en zijn de helpende gepensioneerde handen vaak opnieuw welkom.

Invloed op uw pensioenuitkering

Bent u gepensioneerd zorgkundige en overweegt u om in de zorg bij te springen? Of wil u helpen in een cruciale sector die essentiële diensten levert? Dan is het in sommige gevallen mogelijk om onbeperkt bij te verdienen bovenop uw pensioen. Benieuwd of dit momenteel het geval is? Hou dan zeker deze website in de gaten. Hier vindt u de meest recente updates rond de tijdelijke aanpassing.

Helpen in vaccinatiecentra

In vaccinatiecentra kunnen zowel zorgkundigen als mensen zonder medische achtergrondkennis een grote meerwaarde betekenen. Als gepensioneerde zorgkundige kiest u zelf onder welk statuut u bijspringt. Zo kunt u zowel als vrijwilliger, werknemer of zelfstandige aan de slag gaan.

Als vrijwilliger krijgt u een vergoeding voor elke dag dat u bijspringt. Heeft u interesse om te helpen in zo’n centrum? Neem dan even contact op met het vaccinatiecentrum in uw buurt om na te gaan welke profielen zij zoeken. Hebben zij momenteel geen extra handen nodig? Dan vindt u op https://vrijwilligerswerk.be/ ook heel wat interessante vacatures.

Over TK Home Solutions

TK Home Solutions maakt deel uit van TK Elevator AG en is een wereldwijde speler die vooral inzet op duurzame innovatie en technologie. Onze trapliften, huisliften en platformliften helpen u in alle comfort en veiligheid te genieten van elke verdieping van uw huis. Meer weten? Wij komen graag langs voor een eerste kennismaking

Vraag uw gratis informatiepakket vandaag nog aan

Vraag uw gratis informatiepakket vandaag nog aan

Maak gebruik van ons lentecondities en krijg tot €1000 korting!

Wij ontvangen graag uw gegevens:
Gelieve hier uw voornaam in te vullen
Gelieve uw naam in te vullen
Gelieve uw telefoonnummer in te vullen
Gelieve uw e-mailadres in te vullen
Gelieve hier uw e-mailadres in te vullen

Please confirm the legal notice

Wij hebben uw gegevens goed ontvangen. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Wij hebben uw gegevens goed ontvangen en nemen binnenkort contact met u op om uw situatie te bespreken. Zo kunnen wij u de juiste informatie toesturen of u een afspraak geven met één van onze adviseurs om even langs te komen bij u thuis.

Hebt u intussen nog vragen? Bel ons dan op ons gratis telefoonnummer 0800 94 365.