Welkom bij TK Home Solutions (voorheen Thyssenkrupp Home Solutions)

Skip Navigation

Geheugenproblemen op oudere leeftijd

Geheugenproblemen op oudere leeftijd

Uw sleutels op de verkeerde plaats gelegd? Of de namen van vrienden dooreen gehaald? Geen probleem: iedereen vergeet wel eens iets. Het is wel zo dat geheugenproblemen vaker voorkomen op oudere leeftijd. Het brein gaat wat trager werken en het is vaak een stuk moeilijker om zich te concentreren. Maar vergeetachtigheid is iets anders dan geheugenverlies. In deze blog gaan we er dieper op in.

Vergeetachtigheid

Vergeetachtigheid is best vervelend. Gelukkig komen uw herinneringen in dat geval wel terug. Vergeetachtig zijn is heel normaal op latere leeftijd en absoluut niets om u zorgen over te maken. Naast ouderdom kunnen ook medicijnen of stressvolle periodes vergeetachtigheid in de hand werken. Maakt u zich zorgen? Aarzel dan zeker niet om een arts te raadplegen, die helpt zeker en vast om duidelijkheid te scheppen.

Geheugenverlies

Dementie

Wanneer iemand aan geheugenverlies lijdt, dan is bepaalde informatie echt verdwenen. Het is dan onmogelijk om u bijvoorbeeld te herinneren wat u ’s morgens heeft gegeten of wie u gisteren allemaal heeft ontmoet. Bij ouderen is dergelijk geheugenverlies vaak te linken aan dementie. Deze ziekte bestaat in heel wat vormen en elke persoon beleeft die dan ook anders. Wel is duidelijk dat de hersenen hierbij schade lijden die helaas niet ongedaan gemaakt kan worden. Het geheugenverlies wordt dus niet meer beter, maar het proces verloopt bij de één heel wat trager dan bij de ander.

Dergelijk geheugenverlies begint vaak met kleine vergetelheden, onhandigheden en taalproblemen die best onschuldig lijken. Wanneer blijkt dat de persoon niet in staat is om info terug te halen, kan dit wijzen op een groter probleem. Op termijn kan ook het gedrag van een persoon met geheugenverlies veranderen, wat het voor zijn naasten best wel moeilijk maakt.

Geneesbaar geheugenverlies

Geheugenverlies hoeft niet altijd onomkeerbaar te zijn zoals bij dementie het geval is. Bij elk geval van geheugenverlies moet telkens worden nagegaan of er andere oorzaken dan dementie aan de basis liggen van het probleem. Geneesbaar geheugenverlies kan te wijten zijn aan depressies, vitaminetekort, een infectieziekte en nog enkele andere minder vaak voorkomende zaken. Bij ouderen is een bloeduitstorting onder de hersenvliezen ook een mogelijke oorzaak.

Vertrouw op uw arts

Maakt u zich zorgen over uw geheugen of dat van een naaste? Trek dan zeker geen overhaaste conclusies, want zoals gezegd kunnen er verschillende oorzaken aan de basis liggen. Vertrouw dus op het advies van uw huisarts. Indien nodig zal die u zeker en vast doorverwijzen naar een specialist.

Over TK Home Solutions

TK Home Solutions maakt deel uit van TK Elevator AG en is een wereldwijde speler die vooral inzet op duurzame innovatie en technologie. Onze trapliften, huisliften en platformliften helpen u in alle comfort en veiligheid te genieten van elke verdieping van uw huis. Meer weten? Wij komen graag langs voor een eerste kennismaking

Vraag uw gratis informatiepakket vandaag nog aan

Vraag uw gratis informatiepakket vandaag nog aan

Krijg tot 50% korting*

Wij ontvangen graag uw gegevens:
Gelieve hier uw voornaam in te vullen
Gelieve uw naam in te vullen
Gelieve uw telefoonnummer in te vullen
Gelieve uw e-mailadres in te vullen
Gelieve hier uw e-mailadres in te vullen

Please confirm the legal notice

Wij hebben uw gegevens goed ontvangen. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Wij hebben uw gegevens goed ontvangen en nemen binnenkort contact met u op om uw situatie te bespreken. Zo kunnen wij u de juiste informatie toesturen of u een afspraak geven met één van onze adviseurs om even langs te komen bij u thuis.

Hebt u intussen nog vragen? Bel ons dan op ons gratis telefoonnummer 0800 94 365.